söndag 20 maj 2012

Helgrillad makrill


Att köpa hel makrill, rensa dem och sedan grilla har vi tidigare sett som svårt och omständigt. Der är ju så mycket som ska göras med fisken innan man kan njuta av den. Rensningen är det största hindret, men efter ett litet samtal med mannen i fiskbilen gick vi hemåt med fyra fina makrillar. Det är absolut Paleo mat i allra högsta grad, viltfångad färsk fisk.


Makrillen var lättare än förväntat att rensa, vi skar av huvudet, klippte upp buken och tömde den på innehåll för att sedan spola rent med kallt vatten. Efter att den var ren och fin klipptes alla fenor av, nu är den klar för att preppareras inför grillen. De rensade makrillarna smörjdes in med salt, rikligt, och olika kryddor och lägges som de är på grillen, ingen folie utan direkt på gallret (eller i ett fiskhalster). Varje sida bör ligga på i cirka 6 - 10 minuter beroende på fiskens storlek och mängden kol. Vi passade även på att grilla små paket med salladslök, dill, peppar, citron och en klick smör. Till detta serverades en fin sallad.


Mycket benrensande under tiden man äter, men oj vad gott! Att grilla makrill är lättare än man tror och välsmakande!

Paleo - naturligt, enkelt och gott!

/Jenny & Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar