tag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post1177595833012007911..comments2024-03-28T09:39:13.424+01:00Comments on Under vårt tak: Konsten att vispa kokosmjölk!Under vårt takhttp://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-69219246056154462012014-09-09T19:52:50.411+02:002014-09-09T19:52:50.411+02:00Vad härligt att höra Camilla!
Magnus & JennyVad härligt att höra Camilla!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-43044123458346273792014-09-06T19:03:49.909+02:002014-09-06T19:03:49.909+02:00Tack för detta blogginlägg! Jag hittade det när ja...Tack för detta blogginlägg! Jag hittade det när jag googlade på kokosgrädde och tack vare kyltipsen lyckades jag på första försöket.Camillahttp://www.camlek.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-78800494947425159412014-03-12T14:42:12.976+01:002014-03-12T14:42:12.976+01:00Hej Johanna
Ja kokosmjölk är ett väldigt bra alte...Hej Johanna<br /><br />Ja kokosmjölk är ett väldigt bra alternativ och gott dessutom!<br /><br />Hälsningar<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-76863813214060965752014-03-12T14:29:25.990+01:002014-03-12T14:29:25.990+01:00Hej. Vilket bra alltenativ för grädde. Det borde j...Hej. Vilket bra alltenativ för grädde. Det borde ju vara nyttigare än vanlig grädde. <br />/JohannaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09409004806046898132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-48884108516388389432014-01-26T18:51:47.881+01:002014-01-26T18:51:47.881+01:00Hej Åsa
Vad tråkigt att det inte gick bra att vis...Hej Åsa<br /><br />Vad tråkigt att det inte gick bra att vispa kokosmjölken, om den frusit helt så blir det "konstigt"! Ska frysa "lagom" :)<br /><br />Lönnsirap är Paleo men det höjer blodsockret, precis som honung, kokossocker och frukt (som allt är Paleo). Om man vill undvika blodsockerhöjningar i mesta möjliga mån så kan man undvika dessa livsmedel, speciellt i början.<br /><br />Vad roligt att du använder våra recept!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-67571806298365665122014-01-25T17:44:11.213+01:002014-01-25T17:44:11.213+01:00Hej, jag försökte vispa igår, men mjölken kanske s...Hej, jag försökte vispa igår, men mjölken kanske stod för länge i frysen för den var isbit och inte särskilt separerad. Men jag körde den i matberedaren istället (som inte var kyld) och det blev jättebra. Fast det skumma blev sen när den stått framme en stund, då blev den hårdare och hårdare, och till slut var den mer en fast grötaktig massa. Konstigt!<br /><br />Fråga om eran dödsgoda chokladmousse (på avocado) som jag gjorde idag, hur påverkar lönnsirap blodsockret, vet ni det? Känns inte "strikt". Jag försöker köra så strikt som möjligt nu i början för att få igång förbränningen. (Började i måndags. Har använt flera av era recept.)Åsanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-7037111660458463632014-01-10T16:30:50.546+01:002014-01-10T16:30:50.546+01:00Hej Sophia
Vad roligt att du är nyfiken på Paleo ...Hej Sophia<br /><br />Vad roligt att du är nyfiken på Paleo och också provat på en del recept.<br /><br />Jag tror att du absolut kommer i toppform med just Paleo. Men förstår att det är en process och att man helt enkelt får tänka om allt man lärt sig om kalorier o.s.v.<br /><br />Stort lycka till<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-78916095733504046462014-01-10T08:21:53.266+01:002014-01-10T08:21:53.266+01:00Jag älskar eran blogg med fantastiska recept på my...Jag älskar eran blogg med fantastiska recept på mycket gott utan tillsatser som socker och vetemjöl. Visst att jag är ett träningsfreak som äter mycket kalorifria (dåliga produkter) men att på helgen unna sig något gott i form av paleo känns mycket bättre och ha som en reningsdag med grönsmootie o vettig mat utan massa konstigheter. När jag inte längre strävar efter att komma i toppform på kort tid utan att hålla den form jag fått då ska jag gå över till paleo :). Tack för en jättebra blogg med massa inspiration!Sophiahttp://sophiabergman.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-11252023944756659662013-09-10T19:34:47.055+02:002013-09-10T19:34:47.055+02:00Hej Martina
Glada att vi löst detta mysteriet för...Hej Martina<br /><br />Glada att vi löst detta mysteriet för dig :)<br /><br />Roligt att höra att du är nyfiken på Paleo - är det något du undrar så bara skriv!<br /><br />Tack snälla för dina fina ord!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-55774105063580081492013-09-09T19:22:52.052+02:002013-09-09T19:22:52.052+02:00Har ju inte funderat lite på HUR man fixar grädde ...Har ju inte funderat lite på HUR man fixar grädde av kokos, men nu så vet jag. Tack för all hjälp jag får här på er blogg när det gäller Paleo. Försöker att lära mig mer om Paleo efter år med LCHF och det är spännande. Steget är ju inte så jättestort från LCHF till Paleo, så det funkar ganska bra :)<br /><br />Tack för en jättehärlig och inspirerande blogg!Martinahttp://engdahlsblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-19549341636771774222013-07-28T22:52:01.006+02:002013-07-28T22:52:01.006+02:00Hej Mary
Aj, vad tråkigt!
Vilken typ av kokosmjö...Hej Mary<br /><br />Aj, vad tråkigt!<br /><br />Vilken typ av kokosmjölk använde du? Hade du allt i frysen - kokosmjölk, skål och vispar? Mjölken får inte vara skakad innan, vi har märkt att det är väldigt känsligt!<br /><br />Kolla även kommentaren under denna från Nadja, kanske kan vara något...<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-40800219772157022752013-07-26T23:24:47.332+02:002013-07-26T23:24:47.332+02:00det blev likadant för mig! fick äta mjuk hallonkak...det blev likadant för mig! fick äta mjuk hallonkaka utan kokosgrädde:( men de var gott ändå... men vad gör man för fel? min blev inte alls grå över huvudtaget! hade den 1 h 15 min i frysen och det blev bara en jämn gråvit vätska som vanlig kokosmjölk.marynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-60197905980882634592013-04-02T20:42:08.794+02:002013-04-02T20:42:08.794+02:00Hej Nadja
Vilket underbart bra tips, stort tack! ...Hej Nadja<br /><br />Vilket underbart bra tips, stort tack! Detta ska vi prova :)<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-22499192488713640732013-04-02T20:41:09.534+02:002013-04-02T20:41:09.534+02:00Hej Tessan
Vad tråkigt att det inte lyckas..
Ja ...Hej Tessan<br /><br />Vad tråkigt att det inte lyckas..<br /><br />Ja vi har alltid vår "mjölk" i kylskåpet, du har väl lagt in bunken och visparna i frysen så att även redskapen är riktigt kalla!<br /><br /><br />Titta även på kommentaren nedan från Nadja! Bra tips som vi också ska prova!<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-13939928625996887932013-03-31T20:49:25.194+02:002013-03-31T20:49:25.194+02:00Jag brukar bara vispa upp all kokosmjölk så att de...Jag brukar bara vispa upp all kokosmjölk så att den blir jämn och slät (bara några minuter). Då är den lös och rinnig, sen in i kylskåpet i en bunke med lock över natten. Dagen efter har den typ gräddkonsistens :) Jag brukar äta den med lite bär på morgonen.<br /><br />Bara ett tips!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08376175259231352910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-47000452453080250812013-03-31T08:27:20.209+02:002013-03-31T08:27:20.209+02:00Jag vet inte vad som gick fel för mig. Jag gjorde ...Jag vet inte vad som gick fel för mig. Jag gjorde två försök med att frysa in kokosmjölken men den ville inte separera sig. Jag använder samma sort som er. Jag började med 1½ timme i frysen, och paket nummer två var inne i 2 timmar.<br /><br />Jag ser på en av bilderna här i inlägget att ni förvarar kokosmjölken i kylskåpet, medan jag har mitt i skafferiet. Kanske var det den skillnaden? Har ni någon gissning? :)Tessanhttps://www.blogger.com/profile/07468643926320120918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-16752531738349851432013-03-28T08:10:19.922+01:002013-03-28T08:10:19.922+01:00Tack snälla Jennifer
Ja visst är det gott och lät...Tack snälla Jennifer<br /><br />Ja visst är det gott och lätt när man väl kommit på knepet!<br /><br />Vi har allt fått en del träffar från din sida - tack!<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-22109017365607202742013-03-26T13:24:51.050+01:002013-03-26T13:24:51.050+01:00Kokosgrädde är ju supergott!
Väldigt bra beskrivet...Kokosgrädde är ju supergott!<br />Väldigt bra beskrivet, jag länkar till er :)<br />Ha en fin dag!Jenniferhttp://lchfklubben.se/jennifereknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-67520451985333461892013-03-08T08:09:59.462+01:002013-03-08T08:09:59.462+01:00Hej
Det här är klar den roligaste kommentaren vi ...Hej<br /><br />Det här är klar den roligaste kommentaren vi någonsin fått! :) Först och främst grattis till att du äter Paleo och tappat 10 kg! Bra jobbat! Sedan, varsågod! Förstår att det är enklare att vispa kokosmjölken nu ;) Ja vi har måna recept i Paleoskaffeiet, bara att navigera runt och leta efter något som passar!<br /><br />Hoppas det går fortsatt bra för dig!<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-55971596560147919902013-03-06T21:10:53.328+01:002013-03-06T21:10:53.328+01:00Läste på en annan sida, "De e bara o ha den ...Läste på en annan sida, "De e bara o ha den kall o vispa så blir det grädde" In my ass de blev... 2½ timme vispande, frysande, vispande.... till ... smaksatt GEGGA! WOHO... tack som fasiken för ert tips! Inte kostigt det bara blev mög av de hela. Kört paleo nu i 2 månader, tappat 10 kg so far.... Och är SJUKT trött på att bara äta bacon... :D Fint med lite recept! Det tackar jag för! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-80963080059341643602013-01-30T20:40:01.230+01:002013-01-30T20:40:01.230+01:00Hej Anna!
Jag tror inte det fungerar med Light ko...Hej Anna!<br /><br />Jag tror inte det fungerar med Light kokosmjölk, det som skiljer denna mot "riktig" är att det är mer vatten Light varianten! Har sett varianter som innehåller så lite som 18% kokosmjölk, resten är vatten (och i värsta fall även en eller flera kemiska tillsatser)... Det är helt enkelt en dålig produkt!<br /><br />När man ska vispa kokosmjölk är det ju kokosmjölken man vill åt, vattnet häller man bort. Vår rekommendationen är att du beställer kokosmjölk på nätet om du inte får tag på den där ni bor.<br /><br />Lycka till<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-86714844206555447642013-01-30T16:13:44.535+01:002013-01-30T16:13:44.535+01:00Smart!!
Funkar det med light kokosmjölk tro, det ...Smart!!<br /><br />Funkar det med light kokosmjölk tro, det enda av kokosmjölk vi har här i byn tyvärr...!<br /><br />Klem AnnaHjem Kära Hjem/ Annahttps://www.blogger.com/profile/12467937504448105015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-23855849189730581522013-01-28T20:11:24.111+01:002013-01-28T20:11:24.111+01:00Hej Lana!
Limesaft i kokosgrädden låter ju underb...Hej Lana!<br /><br />Limesaft i kokosgrädden låter ju underbart! Måste ju passa perfekt till sommarens härliga jordgubbar :)<br /><br />Ha en fortsatt fin kväll!<br /><br />Jenny Under vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-30255239735669679772013-01-28T20:08:40.232+01:002013-01-28T20:08:40.232+01:00Hej Marjo
När man öppnat kokosmjölken så håller d...Hej Marjo<br /><br />När man öppnat kokosmjölken så håller den ungefär 3 - 4 dagar i försluten förpackning i kylskåp! Grädden är alltså samma hållbarhet på, men våran försvinner mycket fortare än så :-)<br /><br />Hälsningar<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-3904326571070992602013-01-28T20:04:59.311+01:002013-01-28T20:04:59.311+01:00Hej Chiarascura
Vad roligt att du tycker om vår b...Hej Chiarascura<br /><br />Vad roligt att du tycker om vår blogg och att du är nyfiken på Paleo!<br /><br />Vi använder Santa Maria's Extra Creamy Coconutmilk för att det är den enda vi hittat utan tillsatser och med 80% kokosnötmjölk (resten är vatten). Vilket märke använder du och hur är det med tillsatser? Som du säger så fungerar mjölken till att vispa grädde, vi använder den också till vår Paleomusli, bakar med den m.m. Så det är ett naturligt val och bra att kunna ha samma "produkt" i allt!<br /><br />Ha en fortsatt fin helg!<br /><br />/Magnus<br />Under vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.com