tag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post5183193883192698616..comments2024-03-28T09:39:13.424+01:00Comments on Under vårt tak: Eget mandelsmörUnder vårt takhttp://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-83349739562337318992015-04-03T02:17:01.275+02:002015-04-03T02:17:01.275+02:00Japp, de måste blötläggas.
Jag har också en Wilfas...Japp, de måste blötläggas.<br />Jag har också en Wilfas mixer (Elgiganten). Om man vill ha en supermixer, få man väl annars Vitamix och Blendtec. Så såg jag någon annan höromdagen som var på 2,5 hk, men minns inte vad det var för märke. Men man bör ha en på över 1000 watt, annars kan det kvitta...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-84819790323619967352015-01-14T15:51:04.420+01:002015-01-14T15:51:04.420+01:00Jag har läst att mandlar ska först blöt läggs så a...Jag har läst att mandlar ska först blöt läggs så att syrorna kommer bort<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-32273275804786629282014-02-23T13:58:05.687+01:002014-02-23T13:58:05.687+01:00Detta ska vi göra - så roligt och bra att det fung...Detta ska vi göra - så roligt och bra att det fungerar! Tack snälla Therése för att du skrivit till oss!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-42586859464923831352014-02-21T17:53:16.803+01:002014-02-21T17:53:16.803+01:00Mandelsmöret tog lite längre tid, runt 12 minuter....Mandelsmöret tog lite längre tid, runt 12 minuter. Använde mandlar med skal, rostade dem inte innan. Smakade bättre än Kung Markattas som vi har hemma. Och bra träning får man :) Rekommenderas!Therésenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-14840231515004081462014-02-21T17:11:17.527+01:002014-02-21T17:11:17.527+01:00Perfekt Therese! Och så får man ju träning också :...Perfekt Therese! Och så får man ju träning också :)<br /><br />Detta ska vi absolut prova, ja återkom gärna med resultat på mandelsmöret också!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-10706795984813210432014-02-20T19:45:33.642+01:002014-02-20T19:45:33.642+01:00Jag grovhackade hasselnötterna och ömsom stötte, ö...Jag grovhackade hasselnötterna och ömsom stötte, ömsom malde ner dem i morteln. Fick till en början hasselnötsmjöl, men sen tog det inte lång tid innan det började bli "smörigt". Större mängder tar lite längre tid, kanske 15-20 min. Men gott blev det:) Ska testa att göra mandelsmör nu, återkommer med resultatet:)Therésenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-63614384885440099562014-02-20T13:46:58.096+01:002014-02-20T13:46:58.096+01:00Hej Therése
Vad spännande, berätta gärna mer om e...Hej Therése<br /><br />Vad spännande, berätta gärna mer om exakt hur du gör. "Stötter" du bara hasselnöterna i morteln?<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-88995137483076351532014-02-19T18:47:26.647+01:002014-02-19T18:47:26.647+01:00Jag testade att göra hasselnötssmör i mortel, tog ...Jag testade att göra hasselnötssmör i mortel, tog 5 min:) Ville tipsa om det, har dock inte testat att göra mandelsmör. Ska göra det imorgon!Therésenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-25332678546992658992014-02-09T22:45:52.604+01:002014-02-09T22:45:52.604+01:00Hej!
Ville bara kommentera och tacka för en så him...Hej!<br />Ville bara kommentera och tacka för en så himla bra blogg! Och för att ni tar er tid med att göra "steg för steg" bilder. Det uppskattas enormt när man gör vissa recept, + att det alltid är lättare att följa recept som har bilder. <br />Stor kram på er! <br />HannaHannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-21426744697255522272014-02-07T17:12:00.664+01:002014-02-07T17:12:00.664+01:00Hej
Nej inte ännu, vi har prioriterat andra saker...Hej<br /><br />Nej inte ännu, vi har prioriterat andra saker. Kräver en hel del av mixern för att göra just mandelsmör - om de blir varma ryker så är det nog bra att avbryta...<br /><br />Men mixern måste gå länge och man får stanna ibland och "trycka" ner det som fastnat på väggarna. Kanske fungerar om du kör en stund, avbryter så att mixern får vila och du samtidigt "trycker" ner allt som sitter på väggarna och sedan kör en stund igen. Bör fungera om mixern får svalna en liten stund ibland. Men som sagt, man måste hålla på länge, det blir först typ mandelmjöl och sedan mandelsmör.<br /><br />Lycka till<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-89571159180677106972014-02-07T10:37:39.125+01:002014-02-07T10:37:39.125+01:00Hej! Har ni köpt någon ny mixer eller matberedare?...Hej! Har ni köpt någon ny mixer eller matberedare? Själv försökte jag nyss göra mandelsmör men det fungerade inte. Försökte både med stavmixer (350 w) och med mixer (600 w). Det gick att få mandeln riven, men sedan fastnade den bara (mixrarna blev varma och det rök). Så det blev inget smör, snarare mandelmjöl. Har ni tips på vilken matberedare som klarar av att göra smöret? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-88180062398894308712013-06-19T15:09:01.279+02:002013-06-19T15:09:01.279+02:00Tack för tipset!
/MagnusTack för tipset!<br /><br />/MagnusUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-34944220532636200042013-06-08T17:11:48.716+02:002013-06-08T17:11:48.716+02:00En mixer som passar utmärkt för detta ändamål är M...En mixer som passar utmärkt för detta ändamål är Magic Bullet (såldes på TV-shop för några år sen) men finns liknande att få tag på begagnade.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-11142444492159340452013-06-02T12:50:37.052+02:002013-06-02T12:50:37.052+02:00Hej Anna
Vi tycker att smaken på mandelsmöret bli...Hej Anna<br /><br />Vi tycker att smaken på mandelsmöret blir så mycket bättre när man rostar dem :)<br /><br />Ja ibland kan det gå åt väldiga mängder!<br /><br />/MagnusUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-84484606849589373512013-06-02T12:48:46.629+02:002013-06-02T12:48:46.629+02:00Hej Yvonne
Stort tack för tipset!
/Magnus & ...Hej Yvonne<br /><br />Stort tack för tipset!<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-78166630625380444322013-06-01T10:03:15.075+02:002013-06-01T10:03:15.075+02:00Jag brukar aldrig rosta eller skålla mina mandlar ...Jag brukar aldrig rosta eller skålla mina mandlar och det går bra ändå. Varför behöver man rosta dem? Har för tillfället Atco:s mandlar 500 g. Köper på gekås då det är det billigaste stället jag hittat för den stora mängden vi konsumerar.Anna - crossfitentusiast med familjelängtanhttps://www.blogger.com/profile/15335379677934728785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-28013292287439150162013-05-30T13:54:25.494+02:002013-05-30T13:54:25.494+02:00Hej,
bästa stavmixern är Bamix Swissline M200, dyr...Hej,<br />bästa stavmixern är Bamix Swissline M200, dyr men fantastisk!!!<br />YvonneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-64736116546794498972013-05-21T19:42:54.789+02:002013-05-21T19:42:54.789+02:00Hej Sussie
Stort tack för ditt tips - detta får v...Hej Sussie<br /><br />Stort tack för ditt tips - detta får vi kolla upp! Vad roligt att du har hittat till oss, välkommen in Under vårt tak!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-88662641269460720752013-05-21T12:48:42.663+02:002013-05-21T12:48:42.663+02:00Då vill jag tipsa om Wilfa mixer 1200 watt som fin...Då vill jag tipsa om Wilfa mixer 1200 watt som finns att köpa på t.ex elgiganten för 995kr. Den är superstark och bra, och dessutom 5års garanti på motorn! :)<br /><br />Sussie (har nyligen hittat hit till er blogg och måste säga att jag blir sååå inspirerad!)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-65476611645241774432013-05-12T12:03:24.582+02:002013-05-12T12:03:24.582+02:00Hej Jenny
Det är svårt med en mixer som är stark ...Hej Jenny<br /><br />Det är svårt med en mixer som är stark nog. Vi har en stavmixer på 750 W själva men det tar lång tid och man hör hur den får slita...<br /><br />På vår önskelista står en ny Matberedare och Mixer :)<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-61566689129744590542013-05-12T11:53:03.826+02:002013-05-12T11:53:03.826+02:00vad är det för mixer ni har? Jag tycker det är jät...vad är det för mixer ni har? Jag tycker det är jättesvårt att hitta en bra mixer eller matberedare som orkar.<br />Vore tacksam för svar./Jenny KAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-5104221493934700932013-02-27T19:24:17.696+01:002013-02-27T19:24:17.696+01:00Nej det behöver man inte Emma, men de behöver rost...Nej det behöver man inte Emma, men de behöver rostas.<br /><br />/Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-36642270738589273222013-02-25T21:09:01.435+01:002013-02-25T21:09:01.435+01:00måste man ha skållade mandlar? måste man ha skållade mandlar? Emma knoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-47688401689068759462012-03-30T21:19:01.874+02:002012-03-30T21:19:01.874+02:00Tack så mycket Birgitta!
Vi blir mycket smickrade ...Tack så mycket Birgitta!<br />Vi blir mycket smickrade och glada över att du tycker om vår blogg. Roligt att du länkar till oss!<br /><br />Vi håller kontakten. <br /><br />Jenny & MagnusUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-59827557063463972452012-03-28T19:29:58.714+02:002012-03-28T19:29:58.714+02:00Det här såg verkligen gott ut :) Ni har en hel del...Det här såg verkligen gott ut :) Ni har en hel del intressanta recept härinne, länkar från min blogg så fler hittar hit. Vi ses. BirgittaBirgitta Höglund's Mathttp://birgittahoglundsmat.wordpress.com/noreply@blogger.com