tag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post6631755147955530438..comments2024-03-28T09:39:13.424+01:00Comments on Under vårt tak: Pulled Beef i lergryta!Under vårt takhttp://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-36312781369994469572014-01-08T18:55:52.427+01:002014-01-08T18:55:52.427+01:00Hej Frida
Ingen dum fråga alls! Tiden och tillagn...Hej Frida<br /><br />Ingen dum fråga alls! Tiden och tillagningen är densamma!<br /><br />Stort lycka till.<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-30298478853876516622014-01-06T07:00:19.625+01:002014-01-06T07:00:19.625+01:00jag menade pulled beef ;)jag menade pulled beef ;)Fridanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-87733388967225927132014-01-06T06:58:57.543+01:002014-01-06T06:58:57.543+01:00Hej fantastiska ni!
Jag har en "dum" fr...Hej fantastiska ni! <br />Jag har en "dum" fråga.. Om jag ska göra pulled pork, fast i vanlig stekgryta, hur blir tillagningstiden då? Och är det något annat som jag bör tänka på då? <br />Kramar från Frida!Fridahttp://www.gladafrida.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-14912167030558442862013-11-11T10:33:17.480+01:002013-11-11T10:33:17.480+01:00Nu har jag haft min pulled beef inne i 12 timmar. ...Nu har jag haft min pulled beef inne i 12 timmar. Ska bli spännande att smaka den till lunchen! Tack för alla era goda recept. Så tacksam att ni lägger ut det på er sida, underlättar min vardag oerhört!!! //LinaLina Knoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-480964905611188432013-11-03T13:48:08.166+01:002013-11-03T13:48:08.166+01:00Hoppas att det går riktigt bra Lina - är ju så got...Hoppas att det går riktigt bra Lina - är ju så gott!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-58273872598844759922013-11-01T20:17:38.065+01:002013-11-01T20:17:38.065+01:00Det får får bli morgondagens projekt! Tack för tip...Det får får bli morgondagens projekt! Tack för tipset! :) Lina Larssonhttps://www.blogger.com/profile/04945266143121305223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-89383911627228575432013-10-31T21:03:38.083+01:002013-10-31T21:03:38.083+01:00Hej Magdalena!
Tack! det är så roligt att få insp...Hej Magdalena!<br /><br />Tack! det är så roligt att få inspirera :)<br /><br />Du behöver inte röra köttet under tillagningen utan låta det tillagas i lugn och ro. Om det är något mer du undrar är det bara att fråga.<br /><br />Ha det gott och Njut av härlig Paleomat :)<br /><br />Jenny & Magnus Under vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-51310584200291255792013-10-31T20:59:22.017+01:002013-10-31T20:59:22.017+01:00Hej Lina!
Ugnsbakad sötpotatis är jätte gott till...Hej Lina!<br /><br />Ugnsbakad sötpotatis är jätte gott till Pulled pork/beef. Till detta gör du en härlig vitlök och chilimajonnäs och serverar en sallad :) <br /><br />Lycka till! <br /><br />Jenny & Magnus Under vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-24684445763441222332013-10-31T20:51:47.704+01:002013-10-31T20:51:47.704+01:00Hej! Har blivit stamkund här hos er :-) TACK för a...Hej! Har blivit stamkund här hos er :-) TACK för att ni inspirerar! Tänkte laga pulled pork imorgon, och undrar nu om man alls måste röra om köttet under tillagningen, eller kan man bara låta det vara ifred i ugnen 10-12 timmar? <br /><br />Trevlig helg!<br />H. MagdalenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-9337292680719113152013-10-29T20:26:09.858+01:002013-10-29T20:26:09.858+01:00Vad gott det här låter! Ska ta och göra det i helg...Vad gott det här låter! Ska ta och göra det i helgen, vad brukar ni ha för tillbehör? Lina Larssonhttps://www.blogger.com/profile/04945266143121305223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-88129356333946593042013-10-28T19:43:47.917+01:002013-10-28T19:43:47.917+01:00Hej Carita
Vad roligt att höra! Ja vi håller verk...Hej Carita<br /><br />Vad roligt att höra! Ja vi håller verkligen med, jättegoda!<br /><br />Tack för dina fina ord!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-86357079012407375082013-10-27T13:36:30.944+01:002013-10-27T13:36:30.944+01:00Gjorde Pulled Pork och rotmos gjord på sötpotatis,...Gjorde Pulled Pork och rotmos gjord på sötpotatis, fruktansvärt gott.<br />Tack för alla era goda recept. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05628904946165592568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-15781689749614830142013-10-19T11:46:44.085+02:002013-10-19T11:46:44.085+02:00Hej Maya!
Det går absolut att använda en vanlig g...Hej Maya!<br /><br />Det går absolut att använda en vanlig gryta eller stekgryta när man lagar Pulled Pork eller Pulled Beef :) Det du ska tänka på är att kastrullen eller grytan ska tåla att ha i ugnen, inga plasthandtag!<br /><br />Lycka till och ha en härlig dag!<br />/JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-91421008086014251162013-10-19T11:28:40.401+02:002013-10-19T11:28:40.401+02:00Om man inte har en lergryta, går det lika bra att ...Om man inte har en lergryta, går det lika bra att göra i kastrull med lock? / Maya Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-91679708901286364292013-10-15T15:38:19.209+02:002013-10-15T15:38:19.209+02:00Hej Liselott
Tack snälla, vi blir alltid lika gla...Hej Liselott<br /><br />Tack snälla, vi blir alltid lika glada når någon inspireras av vår blogg och lagar ren och naturlig mat. Så härligt att att alla blev nöjda!<br /><br />Ja visst blir köttet underbart mört och fyllt av smak!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-86713546634308196342013-10-01T23:01:48.247+02:002013-10-01T23:01:48.247+02:00Hej Jenny och Magnus!
Vill tacka för en mycket in...Hej Jenny och Magnus!<br /><br />Vill tacka för en mycket inspirerande blogg om god och hälsosam paleomat. I helgen bjöd jag min familj på detta recept vilket föll väl ut. Köttet blev så mört och smakfullt. Mums! Liselottnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-45200597816076070142013-08-14T17:53:48.964+02:002013-08-14T17:53:48.964+02:00Hej Tomas
Tack för ditt inlägg!
MagnusHej Tomas<br /><br />Tack för ditt inlägg!<br /><br />MagnusUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-47475725555986143532013-08-14T16:57:50.996+02:002013-08-14T16:57:50.996+02:00Paleovärlden går i ganska stor kontrast mot den s....Paleovärlden går i ganska stor kontrast mot den s.k. "konventionella" visdomen när det gäller kost och hälsa. Dietister kommer i regel på på livsmedelsverkets råd och hävda (trots brist på faktiska vetenskapliga bevis) att kött är svårsmällt och ger oss cancer. Paleo är i grund och botten till för bra maghälsa (att undvika "leaky gut", systematisk inflammation osv som påverkar en myriad av viktiga funktioner i vår kropp) så en bra kost med kött, grönsaker, frukt och bär verkar hjälpa många med magproblem. Ett tips är att undvika mejeriprodukter helt om du inte redan gör det. Är du osäker så prova helt enkelt i 3-4 veckor och se hur magen känner sig. Alla är ju olika och kan behöva finjustera. <br /><br />Mvh<br />TomasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-7179185348410112792013-05-09T10:40:12.327+02:002013-05-09T10:40:12.327+02:00Hej Helen
Tack för din kommentar, ja vi tycker de...Hej Helen<br /><br />Tack för din kommentar, ja vi tycker det är både roligt och vackert med mycket bilder och en bra text!<br /><br />Magnus & JennyUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-38731863047317732712013-05-08T19:10:50.036+02:002013-05-08T19:10:50.036+02:00Tack för ett så detaljerat recept! Tack för ett så detaljerat recept! Helennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-18502296724043712602013-04-12T17:33:08.619+02:002013-04-12T17:33:08.619+02:00Hej alla. OBS: detta recept innehåller plastfolie ...Hej alla. OBS: detta recept innehåller plastfolie i ugn,som inte tål högre värme än 100 gr celc.Jag har gjort pulled pork i ugnen och i plastfolie. Det blev oerhört mört och gott med de kryddor man väljer som smaksättare.<br />Jag brynte köttet i stekpanna, helt runt om. Lät det vila på tallrik tills ytan svalnat.(Efter det kan man späcka köttet med vitlök el. gorgonzola el. bacon el. vad man vill.)Se till å linda in köttet hårt i vanligt plastfolie å lägg den i en ugnsfast form. I Plastfolie ska denna köttbit bakas mellan 70-90 grader celsius tills innertemperaturen är mellan 85-92 grader. Jag gjorde en fantastiskt god variant på detta sätt. Köttet vägde 1.2 kg å tog 7 timmar i ugn. Lycka till Angelanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-56589283785952359832013-02-15T07:31:20.724+01:002013-02-15T07:31:20.724+01:00Tack för detta! Vad bra, då kan alla göra Pulled B...Tack för detta! Vad bra, då kan alla göra Pulled Beef! Lergryta, stekgryta eller kastrull - underbart. Bra tips med torkad chipolte peppar! Tack!<br /><br />/MagnusUnder vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-30086139283789328122013-02-14T11:07:05.946+01:002013-02-14T11:07:05.946+01:00Tack för ett bra recept. Jag hade varken ler eller...Tack för ett bra recept. Jag hade varken ler eller järngryta, funkade lika bra med en vanlig kastrul. Jag la ner en torkad chipolte peppar för att få lite rökig smak. Enklare än att göra en bbq sås enligt paleo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-68749054540499671212013-01-13T20:57:00.451+01:002013-01-13T20:57:00.451+01:00Hej Carin!
Jag tror säkert att det går bra att an...Hej Carin!<br /><br />Jag tror säkert att det går bra att använda en helt vanlig järngryta.<br />Järngryta väldigt vanligt när det gäller långkok :)<br />Meddela gärna hur det gick.<br /><br />Njut av god och naturlig Paleomat!<br /><br />Jenny<br />Under vårt takhttps://www.blogger.com/profile/10486144141773319841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7865714665128341296.post-50536981363200878062013-01-13T20:11:52.839+01:002013-01-13T20:11:52.839+01:00Hej Magnus och Jenny
Jag undrar om jag kan tillaga...Hej Magnus och Jenny<br />Jag undrar om jag kan tillaga Pulled pork i en stekgryta i stället för lergryta? (Jag har den klassiska ovala svarta stekgrytan i järn.)<br /><br />Tack<br /><br />CarinAnonymousnoreply@blogger.com