Sidor

torsdag 1 november 2012

Muffins med blåbär och kardemumma!

I helgen väntar trevliga stunder tillsammans med familjen! Numera, efter drygt två år med paleo, så har människor i vår närhet blivit mer och mer nyfikna och inspirerade av vad vi äter och ofta lockar det till att de bakar och lagar mat enligt Paleo när vi kommer på besök, vilket vi tycker är jättekul och gott! :)

Ibland är det ändå enkelt att ta med något eget när det bjuds till kalas eller andra tillställningar för att underlätta.

I kväll bakade vi dessa goda muffins som får följa med på helgens besök till nära och kära!

Blåbär och kardemummamuffins

Detta behöver du till
12 normalstora
muffins

3 ägg
1 banan
1½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 tsk nystött kardemumma
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl smält kokosolja

 
100g färska blåbär


Så här gör du


  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Kläck äggen i en stor bunke och tillsätt bananen.
  • Mixa med stavmixern till äggen och bananen blir en slät och något luftig smet.
  • Tillsätt den smälta kokosoljan.
  • Blanda alla torra ingredienser och häll ner i smeten.
  • Mixa lite till tills du har en slät smet.
  • Fördela smeten i muffinsformar.  
  • Tryck ner blåbären i muffinsen.


  • Grädda muffinsen i ugnen i ca. 12-15 minuter eller tills provstickan känns torr.

Paleo så gott och så enkelt! :)

/Jenny

11 kommentarer:

  1. Oh, vilka goda! Kanske sak också prova använda banan nångång när jag bakar...
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lana!

      Tycker absolut du ska testa banan när du bakar :)
      Det blir både saftigt och gott och helt naturligt sött.

      Lycka till med ditt bakande!

      / Jenny

      Radera
  2. Använder ni kokosolja med eller utan smak? Vet att jag har frågat tldigare men det framgår inte. Väldigt gott ser det ut hursomhelst! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Matgiken!

      Det är bra att du frågar! :)
      Vi använder alltid helt ren virgin kokosolja och den har en viss smak av kokos.

      Ha en fortsatt fin kväll!

      /Jenny

      Radera
  3. Svar
    1. Hej Monica!

      De blev väldigt goda!! :):)
      Blåbär och kardemumma är ju aldrig fel!

      Ha en fortsatt fin fredag och helg!
      /Jenny

      Radera
  4. WOW! Bilden får mig att le =)
    Det ser så smaskigt ut.
    Jag är en kille som försöker lära mig baka mer än en simpel kladdkaka men ibland blir jag lite fundersam över de simplaste ingedienserna och har därför några frågor.


    -Vad betyder nystött? kardemumma
    Vart hittar man det? Köper man det i en glasburk? I plastpaket?

    -äka vaniljpulver? Går det bra med vanlig vaniljsocker?
    Hur ser i så fall äkta vaniljpulver ut? Heter det verkligen så om man nu ska ta sig ner till affären?

    -färska blåbär? Finns det i dom här vintertiderna i "vanliga" affärer?
    Fungerar det lika bra med frysta blåbär?


    -Jag tänkte fråga om smält kokosolja men google löste den frågan :D
    Låter som något gudarna på Olympus skulle njuta av.


    /F

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej F!!

      Välkommen in Under vårt tak och in i bakandets härliga värld!

      Ingen fråga är för simpel man måste ju börja någonstans, den som inte frågar får ju inga svar :)

      Nystött kardemumma får du när du har hela kardemummakärnor som du krossar sönder med hjälp av en mortel. I detta receptet kan du även använda dig av malen kardemumma som går att köpa färdigt i affären. Nystött kardemumma ger en, tycker jag, fylligare smak. Hela kardemummakärnor köper du också i affären.

      Äkta vaniljpulver finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker och brukar stå vid vanligt vaniljsocker i butiken. Äkta vaniljpulver består enbart av äkta vanilj, de svarta små fröna som finns i vaniljstången. Äkta vanilj är att föredra före vaniljsocker.

      Frysta blåbär går bra att använda! :)

      Hoppas detta hjälpte dig något i dina funderingar. Om det är något mer du undrar är det bara att fråga.

      Ha det gott och lycka till med din bakning!

      Jenny & Magnus

      Radera
  5. Hej! Är det okej att dela detta recept på min blogg, om jag berättar var jag tagit det ifrån? Har just börjat med Paleo och det är inte så enkelt att komma på egna recept hela tiden... denna blogg är därför helt underbar med många goda recept!

    Tack för en fantastisk blogg full av inspiration! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ida

      Vad roligt att du startat med Paleo! Tack för dina fina ord om oss!

      Du får absolut dela våra recept om du länkar till oss, inga problem. Vi tycker bara att det är roligt att så många tycker om våra recept och får upp ögonen för Paleo kosten!

      Vad heter din hemsida?

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Toppen!

      http://idatn.blogg.se heter bloggen. :)

      Radera