Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under
vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till
detta inlägg ”Enkel Paleo Frittata” så klicka här.
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Vet ni om det är BPA i icas kokosmjölk på konservburk?
SvaraRaderaHej
RaderaJa med största sannolikhet så är det BPA i kokosmjölk på konservburk. Främst beror det på coatingen (en plasthinna som de lägger på insidan av burken) som släpper ut BPA i kokosmjölken, men det kan också bero på hur mjölken förvarats innan den konserveras... Läs gärna mitt inlägg om gifter i plast här http://undervarttak.blogspot.se/2012/09/bisfenol-i-livsmedel.html
Vi köper alltid Santa Maria's "Extra creamy coconut milk"!
/Magnus
Glömde skriva att vi självklart alltid köper varianten på Tetrapack!
Radera/Magnus
Åh gud va gott!!! Jag blev verkligen super hungrig när jag såg den på Instagram haha. SÅ himla fin!
SvaraRaderaSka göra nått liknande snart tror jag :D Tack för en jättefin blogg, fortsätt så här! :D
Anonym, ja det är det. Köp santa marias extra creamy på tetra pack. Den är BPA fri.
Kram Emma
Ja det var fantastiskt gott med Frittata! Och tack för de fina orden Emma!
RaderaMan kan ju göra den helt vegetarisk, eller ta rester man har hemma för stunden, eller fylla den med underbart kött!
/Magnus
Det är så bra kyl-rensning när man gör frittata! Och så gott är det också!
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kram
//Lana
Ja visst är det bra Lana, man blir av med rester och får en fantastisk måltid!
SvaraRaderaEn fin kväll till dig också!
/Magnus & Jenny
Hej vad tror ni om denna, Magnus, Jenny, Emma? http://www.bodystore.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=3&funk=visa_artikel&artnr=A23123&Kampanj_ID=
SvaraRaderaborde inte det kunna vara ett gott alternativ till konservkokosmjölken, jag gillar att det är eko...
kanske blev fel länk... http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/kokoskram-100-kokos-eko-veg-200-gram
RaderaSpännande, har du provat? Får absolut titta på detta. Tack Lindakatarina.
Radera/Magnus
Hej, ne har inte testat ännu, tänkte jag skulle göra det. Återkommer när testat :)
RaderaKan man göra denna utan att ha den på spisen eller i ugnen? Vår stekpanna klarar ej ugnen! / Ewa
SvaraRaderaHej Ewa!
RaderaDu kan göra så att du bryner alla ingredienser i en stekpanna och sedan hälla över det i en ugnsäker form. Vispa sedan ihop äggstanningen och häll över. Grädda i ugnen tills äggstanningen stelnat. Resultatet blir kanske inte exakt som en frittata men bra nära.
Lycka till!
/Jenny & Magnus
gjorde så och det blev riktigt gott, vad är skillnaden mellan fritatta och omelett?
RaderaHej Johan
RaderaJa visst är det gott med Fritatta. Man brukar säga att en Fritatta är en Omelett med extra allt.
Den klassiska Fritattan börjar tillverkas i stekpannan och ställs sedan ner i ugnen (med stekpanna och allt) för att sedan gräddas klart. En vanlig omelett brukar serveras dubbelvikt men Fritattan serveras "öppen" direkt ur stekpannan.
Magnus & Jenny
har inget ugnståligt stekjärn just nu iallafall,
Raderaps.jag undrar ifall jag har ett trevligt recept jag vill dela med till er, hur ska jag då gå tillväga? (ej ägg/omelett)
Hej Johan
RaderaDu får gärna skriva till oss på flohult19@hotmail.se
Magnus & Jenny