Sidor

måndag 7 januari 2013

Fänkålsgratäng


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Fänkålsgratäng” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

20 kommentarer:

  1. Vad gott det låter! Jag måste också prova göra gratäng med kokosmjölk! Bra tips! Tack tack!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var jättegott Lana, och kokosmjölk går utmärkt att laga gratänger på!

      Ha en fortsatt fin kväll!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  2. Mums! Ser fantastiskt gott ut, det ska prövas här hemma. Jag har precis hittat hit, läser er blogg och det är mycket som ska testas. Jag gjorde morotsbrödet häromdan och jag la ett par nävar valnötter i degen. Gott med lite tuggmotstånd! Rekommenderas :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Valnötter i morotsbrödet låter riktigt gott och välkommen hit Ulrika! Jätteskoj att läsa att du provar våra recept, nu blir vi glada :-)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  3. Hej!

    Och tack för en fantastisk blogg. Ni har inspirerat till många recept under vår påbörjade Whole30(snart avklarat andra veckan med strikt paleokost)

    Senast igår gjordes denna fantastiska gratäng men då varken hade purjolök eller persilja hemma så fick det bli en annan variant. Tillsammans med fänkålen och tomaterna så stektes också aubergine. Detta smaksattes med bruschetta wild garlig krydda samt lite näringsjäst för gratängostsmakens skull :)

    Fortsätter att prova oss igenom er härliga receptbank.

    Har ni förresten något förslag på alternativ till ägg då en i hushållet är allergisk..:(

    /Emma & Björn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma och Björn

      Vad roligt att ni gör en Whole30! Det är väldigt intressant att se vad ren och naturlig mat kan göra med kroppen! Härligt!

      Jätteroligt att ni hittar mycket bra recept här Under vårt tak :-) vi blir väldigt glada över att kunna inspirera till fin Paleomat.

      Tyvärr har vi inte kunskap om alternativ till ägg, har aldrig behövt ställas inför den problematiken förut... Vad tråkigt, det är dessutom ganska många recept med ägg. Enda jag kan säga är att försöka hitta de recepten som är utan ägg. Hemskt ledsen att inte kunna hjälpa till mer.

      Hälsningar /Magnus

      Radera
  4. Den här gratängen var helt underbart god! Tack så mycket! :-)
    /Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den god Therese, jag åt den häromdagen tillsammans med en bit kött. Jättegott.

      Tack för din kommentar och riktigt roligt att du provar våra recept!

      /Magnus

      Radera
  5. Åt eran fänkålsgratäng till middag nyss. Sååååå god =)

    /Katerina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Katerina

      Tack! Ja visst är den riktigt god, och dessutom lätt att göra!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  6. Oj, så god! Passade fint ihop med ugnsstekt lax och babyspenat. Det receptet hamnar bland mina favoriter.

    Tack för inspiration till Paleokost!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotti

      Vad roligt att du tycker om den! Jag kan tänka mig att den passar jättebra till lax och babyspenat!

      Vi tycker att det är så roligt att kunna inspirera till Paleo kost!

      Hälsningar

      /Magnus & Jenny

      Radera
  7. Åh, så gott :-) Jag hade en hel form full och tänkte att det skulle räcka till matlåda på måndag, men allt gick åt!
    Hälsn Maj-Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Maj-Britt

      Vad glada vi blir av att du tycker om gratängen! Bara att laga mer ;)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  8. Hej och tack för en fantastisk blogg!
    Jag undrar lite hur ni tänker kring kokosmjölk då de i papperförpackning som den på bilden Santa Maria innehåller en hel del tillsatser, köper man ekologisk som Kung markatta är den i konservburk vilket ju inte är bra även om innehållet är mycket bättre i sig än de i pappersförpackning ... Mvh Eleonor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eleonor

      Tack för din kommentar och dina fina ord om oss!

      Vi brukar föredra ekologisk, men i detta fallet köper vi allt Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk på tetrapack. Denna innehåller inga tillsatser över huvud taget, det är 80% kokosnöt och resten vatten. Är det verkligen denna förpackning du läst på?

      Vi köper inte kokosmjölk på konservburk då dessa burkarna är klädda med en "coating" inuti (ett plastöverdrag) vilket innehåller BPA (ett gift) som läcker ut i kokosmjölken. Kung Markatta skriver även de om detta på sin hemsida (läs en av svaren de ger på en kommentar om just detta).

      Hälsningar

      /Magnus & Jenny

      Radera
  9. Vad jag är glad att jag har hittat hit, med så mycket bra recept och inspiration. Gratängen kommer jag att testa men funderar på om man känner av kokossmaken i gratängen? Jag älskar kokos, men min andra äkta hälft är inte så förtjust i det.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martina och välkommen in Under vårt tak!

      Vi tycker inte att man känner smaken av kokos, fast det är nog inte helt rättvist att fråga oss som både tycker om den och är väldigt vana vid den :)

      Tror dock det kommer gå väldigt bra för din äkta hälft att äta denna goda gratäng! Jättegod!

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Går denna att frysa in? Gratängen ser supergod ut och jag hoppas den smakar lika gott som den ser ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sabina

      Svaret är ja på båda frågorna! Den smakar jättegott och vi fryser ofta in då vi alltid har med matlåder till jobbet.

      Magnus & Jenny

      Radera