Hej! Tack för en bra blogg med mycket matnyttigt! Det här var ett intressant tips. Jag äter LCHF åt paleohållet och har gått över till kokosgrädde i matlagningen i stället för kokosmjölk, har ni testat hur den funkar att vispa? Eller är det kanske onödigt om kokosmjölken fungerar så bra? Hälsningar!
Vad roligt att du tycker om vår blogg och att du är nyfiken på Paleo!
Vi använder Santa Maria's Extra Creamy Coconutmilk för att det är den enda vi hittat utan tillsatser och med 80% kokosnötmjölk (resten är vatten). Vilket märke använder du och hur är det med tillsatser? Som du säger så fungerar mjölken till att vispa grädde, vi använder den också till vår Paleomusli, bakar med den m.m. Så det är ett naturligt val och bra att kunna ha samma "produkt" i allt!
När man öppnat kokosmjölken så håller den ungefär 3 - 4 dagar i försluten förpackning i kylskåp! Grädden är alltså samma hållbarhet på, men våran försvinner mycket fortare än så :-)
Jag tror inte det fungerar med Light kokosmjölk, det som skiljer denna mot "riktig" är att det är mer vatten Light varianten! Har sett varianter som innehåller så lite som 18% kokosmjölk, resten är vatten (och i värsta fall även en eller flera kemiska tillsatser)... Det är helt enkelt en dålig produkt!
När man ska vispa kokosmjölk är det ju kokosmjölken man vill åt, vattnet häller man bort. Vår rekommendationen är att du beställer kokosmjölk på nätet om du inte får tag på den där ni bor.
Läste på en annan sida, "De e bara o ha den kall o vispa så blir det grädde" In my ass de blev... 2½ timme vispande, frysande, vispande.... till ... smaksatt GEGGA! WOHO... tack som fasiken för ert tips! Inte kostigt det bara blev mög av de hela. Kört paleo nu i 2 månader, tappat 10 kg so far.... Och är SJUKT trött på att bara äta bacon... :D Fint med lite recept! Det tackar jag för! :)
Det här är klar den roligaste kommentaren vi någonsin fått! :) Först och främst grattis till att du äter Paleo och tappat 10 kg! Bra jobbat! Sedan, varsågod! Förstår att det är enklare att vispa kokosmjölken nu ;) Ja vi har måna recept i Paleoskaffeiet, bara att navigera runt och leta efter något som passar!
Jag vet inte vad som gick fel för mig. Jag gjorde två försök med att frysa in kokosmjölken men den ville inte separera sig. Jag använder samma sort som er. Jag började med 1½ timme i frysen, och paket nummer två var inne i 2 timmar.
Jag ser på en av bilderna här i inlägget att ni förvarar kokosmjölken i kylskåpet, medan jag har mitt i skafferiet. Kanske var det den skillnaden? Har ni någon gissning? :)
det blev likadant för mig! fick äta mjuk hallonkaka utan kokosgrädde:( men de var gott ändå... men vad gör man för fel? min blev inte alls grå över huvudtaget! hade den 1 h 15 min i frysen och det blev bara en jämn gråvit vätska som vanlig kokosmjölk.
Vilken typ av kokosmjölk använde du? Hade du allt i frysen - kokosmjölk, skål och vispar? Mjölken får inte vara skakad innan, vi har märkt att det är väldigt känsligt!
Kolla även kommentaren under denna från Nadja, kanske kan vara något...
Jag brukar bara vispa upp all kokosmjölk så att den blir jämn och slät (bara några minuter). Då är den lös och rinnig, sen in i kylskåpet i en bunke med lock över natten. Dagen efter har den typ gräddkonsistens :) Jag brukar äta den med lite bär på morgonen.
Har ju inte funderat lite på HUR man fixar grädde av kokos, men nu så vet jag. Tack för all hjälp jag får här på er blogg när det gäller Paleo. Försöker att lära mig mer om Paleo efter år med LCHF och det är spännande. Steget är ju inte så jättestort från LCHF till Paleo, så det funkar ganska bra :)
Jag älskar eran blogg med fantastiska recept på mycket gott utan tillsatser som socker och vetemjöl. Visst att jag är ett träningsfreak som äter mycket kalorifria (dåliga produkter) men att på helgen unna sig något gott i form av paleo känns mycket bättre och ha som en reningsdag med grönsmootie o vettig mat utan massa konstigheter. När jag inte längre strävar efter att komma i toppform på kort tid utan att hålla den form jag fått då ska jag gå över till paleo :). Tack för en jättebra blogg med massa inspiration!
Vad roligt att du är nyfiken på Paleo och också provat på en del recept.
Jag tror att du absolut kommer i toppform med just Paleo. Men förstår att det är en process och att man helt enkelt får tänka om allt man lärt sig om kalorier o.s.v.
Hej, jag försökte vispa igår, men mjölken kanske stod för länge i frysen för den var isbit och inte särskilt separerad. Men jag körde den i matberedaren istället (som inte var kyld) och det blev jättebra. Fast det skumma blev sen när den stått framme en stund, då blev den hårdare och hårdare, och till slut var den mer en fast grötaktig massa. Konstigt!
Fråga om eran dödsgoda chokladmousse (på avocado) som jag gjorde idag, hur påverkar lönnsirap blodsockret, vet ni det? Känns inte "strikt". Jag försöker köra så strikt som möjligt nu i början för att få igång förbränningen. (Började i måndags. Har använt flera av era recept.)
Vad tråkigt att det inte gick bra att vispa kokosmjölken, om den frusit helt så blir det "konstigt"! Ska frysa "lagom" :)
Lönnsirap är Paleo men det höjer blodsockret, precis som honung, kokossocker och frukt (som allt är Paleo). Om man vill undvika blodsockerhöjningar i mesta möjliga mån så kan man undvika dessa livsmedel, speciellt i början.
Hej! Tack för en bra blogg med mycket matnyttigt! Det här var ett intressant tips. Jag äter LCHF åt paleohållet och har gått över till kokosgrädde i matlagningen i stället för kokosmjölk, har ni testat hur den funkar att vispa? Eller är det kanske onödigt om kokosmjölken fungerar så bra? Hälsningar!
SvaraRaderaHej Chiarascura
RaderaVad roligt att du tycker om vår blogg och att du är nyfiken på Paleo!
Vi använder Santa Maria's Extra Creamy Coconutmilk för att det är den enda vi hittat utan tillsatser och med 80% kokosnötmjölk (resten är vatten). Vilket märke använder du och hur är det med tillsatser? Som du säger så fungerar mjölken till att vispa grädde, vi använder den också till vår Paleomusli, bakar med den m.m. Så det är ett naturligt val och bra att kunna ha samma "produkt" i allt!
Ha en fortsatt fin helg!
/Magnus
Hur länge kan man förvara grädden i kylskåpet?
SvaraRadera/Marjo
Hej Marjo
RaderaNär man öppnat kokosmjölken så håller den ungefär 3 - 4 dagar i försluten förpackning i kylskåp! Grädden är alltså samma hållbarhet på, men våran försvinner mycket fortare än så :-)
Hälsningar
/Magnus & Jenny
Det är sååååå gott med vispad kokosmjölk! hag brukat tillsätta lite limesaft! Blir så fräscht! :)
SvaraRaderaha en toppen måndag!
Kramar
//Lana
Hej Lana!
RaderaLimesaft i kokosgrädden låter ju underbart! Måste ju passa perfekt till sommarens härliga jordgubbar :)
Ha en fortsatt fin kväll!
Jenny
Smart!!
SvaraRaderaFunkar det med light kokosmjölk tro, det enda av kokosmjölk vi har här i byn tyvärr...!
Klem Anna
Hej Anna!
RaderaJag tror inte det fungerar med Light kokosmjölk, det som skiljer denna mot "riktig" är att det är mer vatten Light varianten! Har sett varianter som innehåller så lite som 18% kokosmjölk, resten är vatten (och i värsta fall även en eller flera kemiska tillsatser)... Det är helt enkelt en dålig produkt!
När man ska vispa kokosmjölk är det ju kokosmjölken man vill åt, vattnet häller man bort. Vår rekommendationen är att du beställer kokosmjölk på nätet om du inte får tag på den där ni bor.
Lycka till
/Magnus & Jenny
Läste på en annan sida, "De e bara o ha den kall o vispa så blir det grädde" In my ass de blev... 2½ timme vispande, frysande, vispande.... till ... smaksatt GEGGA! WOHO... tack som fasiken för ert tips! Inte kostigt det bara blev mög av de hela. Kört paleo nu i 2 månader, tappat 10 kg so far.... Och är SJUKT trött på att bara äta bacon... :D Fint med lite recept! Det tackar jag för! :)
SvaraRaderaHej
RaderaDet här är klar den roligaste kommentaren vi någonsin fått! :) Först och främst grattis till att du äter Paleo och tappat 10 kg! Bra jobbat! Sedan, varsågod! Förstår att det är enklare att vispa kokosmjölken nu ;) Ja vi har måna recept i Paleoskaffeiet, bara att navigera runt och leta efter något som passar!
Hoppas det går fortsatt bra för dig!
/Magnus & Jenny
Kokosgrädde är ju supergott!
SvaraRaderaVäldigt bra beskrivet, jag länkar till er :)
Ha en fin dag!
Tack snälla Jennifer
RaderaJa visst är det gott och lätt när man väl kommit på knepet!
Vi har allt fått en del träffar från din sida - tack!
/Magnus & Jenny
Jag vet inte vad som gick fel för mig. Jag gjorde två försök med att frysa in kokosmjölken men den ville inte separera sig. Jag använder samma sort som er. Jag började med 1½ timme i frysen, och paket nummer två var inne i 2 timmar.
SvaraRaderaJag ser på en av bilderna här i inlägget att ni förvarar kokosmjölken i kylskåpet, medan jag har mitt i skafferiet. Kanske var det den skillnaden? Har ni någon gissning? :)
Hej Tessan
RaderaVad tråkigt att det inte lyckas..
Ja vi har alltid vår "mjölk" i kylskåpet, du har väl lagt in bunken och visparna i frysen så att även redskapen är riktigt kalla!
Titta även på kommentaren nedan från Nadja! Bra tips som vi också ska prova!
/Magnus & Jenny
det blev likadant för mig! fick äta mjuk hallonkaka utan kokosgrädde:( men de var gott ändå... men vad gör man för fel? min blev inte alls grå över huvudtaget! hade den 1 h 15 min i frysen och det blev bara en jämn gråvit vätska som vanlig kokosmjölk.
RaderaHej Mary
RaderaAj, vad tråkigt!
Vilken typ av kokosmjölk använde du? Hade du allt i frysen - kokosmjölk, skål och vispar? Mjölken får inte vara skakad innan, vi har märkt att det är väldigt känsligt!
Kolla även kommentaren under denna från Nadja, kanske kan vara något...
Magnus & Jenny
Jag brukar bara vispa upp all kokosmjölk så att den blir jämn och slät (bara några minuter). Då är den lös och rinnig, sen in i kylskåpet i en bunke med lock över natten. Dagen efter har den typ gräddkonsistens :) Jag brukar äta den med lite bär på morgonen.
SvaraRaderaBara ett tips!
Hej Nadja
RaderaVilket underbart bra tips, stort tack! Detta ska vi prova :)
/Magnus & Jenny
Har ju inte funderat lite på HUR man fixar grädde av kokos, men nu så vet jag. Tack för all hjälp jag får här på er blogg när det gäller Paleo. Försöker att lära mig mer om Paleo efter år med LCHF och det är spännande. Steget är ju inte så jättestort från LCHF till Paleo, så det funkar ganska bra :)
SvaraRaderaTack för en jättehärlig och inspirerande blogg!
Hej Martina
RaderaGlada att vi löst detta mysteriet för dig :)
Roligt att höra att du är nyfiken på Paleo - är det något du undrar så bara skriv!
Tack snälla för dina fina ord!
Magnus & Jenny
Jag älskar eran blogg med fantastiska recept på mycket gott utan tillsatser som socker och vetemjöl. Visst att jag är ett träningsfreak som äter mycket kalorifria (dåliga produkter) men att på helgen unna sig något gott i form av paleo känns mycket bättre och ha som en reningsdag med grönsmootie o vettig mat utan massa konstigheter. När jag inte längre strävar efter att komma i toppform på kort tid utan att hålla den form jag fått då ska jag gå över till paleo :). Tack för en jättebra blogg med massa inspiration!
SvaraRaderaHej Sophia
RaderaVad roligt att du är nyfiken på Paleo och också provat på en del recept.
Jag tror att du absolut kommer i toppform med just Paleo. Men förstår att det är en process och att man helt enkelt får tänka om allt man lärt sig om kalorier o.s.v.
Stort lycka till
Magnus & Jenny
Hej, jag försökte vispa igår, men mjölken kanske stod för länge i frysen för den var isbit och inte särskilt separerad. Men jag körde den i matberedaren istället (som inte var kyld) och det blev jättebra. Fast det skumma blev sen när den stått framme en stund, då blev den hårdare och hårdare, och till slut var den mer en fast grötaktig massa. Konstigt!
SvaraRaderaFråga om eran dödsgoda chokladmousse (på avocado) som jag gjorde idag, hur påverkar lönnsirap blodsockret, vet ni det? Känns inte "strikt". Jag försöker köra så strikt som möjligt nu i början för att få igång förbränningen. (Började i måndags. Har använt flera av era recept.)
Hej Åsa
RaderaVad tråkigt att det inte gick bra att vispa kokosmjölken, om den frusit helt så blir det "konstigt"! Ska frysa "lagom" :)
Lönnsirap är Paleo men det höjer blodsockret, precis som honung, kokossocker och frukt (som allt är Paleo). Om man vill undvika blodsockerhöjningar i mesta möjliga mån så kan man undvika dessa livsmedel, speciellt i början.
Vad roligt att du använder våra recept!
Magnus & Jenny
Hej. Vilket bra alltenativ för grädde. Det borde ju vara nyttigare än vanlig grädde.
SvaraRadera/Johanna
Hej Johanna
RaderaJa kokosmjölk är ett väldigt bra alternativ och gott dessutom!
Hälsningar
Magnus & Jenny
Tack för detta blogginlägg! Jag hittade det när jag googlade på kokosgrädde och tack vare kyltipsen lyckades jag på första försöket.
SvaraRaderaVad härligt att höra Camilla!
RaderaMagnus & Jenny