Som omväxling till våra goda Tacos a´la Paleo som vi gärna äter titt som tätt så brukar vi också ibland äta Tacopaj och här om kvällen så åt vi en härlig tacopaj som både var enkel och mycket god! :)
Tacopaj
Detta behöver du till en paj
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk psyllium (eller fiberhusk)
1 tsk havssalt
40 g kokosolja
1 ägg
Fyllning
600 g nötfärs
2 gula lökar
Tacokrydda
½ dl vatten
1 dl vår enkla majonnäs med vitlök (aioli)
1 dl riven ost
Tomat eller paprika till dekoration.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfastform och nagga med en gaffel.
- Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg.
- Skala och dela lökarna i mindre bitar.
- Bryn löken i en stekgryta lätt.
- Blanda ner nötfärsen med löken och stek tills färsen är färdigstekt.
- Tillsätt takokryddan.
- Häll på vattnet, rör om och låt det koka samman.
- Fördela tacofärsen i pajskalet.
- Blanda aiolin med osten.
- Fördela över tacofärsen.
- Dekorera med tomat och paprika.
- Grädda i 15-20 minuter.
- Klar!
Ät och Njut av god Tacopaj tillsammans med en härlig sallad!
/Jenny
Den ser riktigt enkel men god ut! Sånt gillar jag :)
SvaraRaderaSka testa vid tillfälle.
Ja visst är det bra, enkel och god! Du ska absolut testa!
RaderaMagnus och Jenny
gjorde den idag och det blev gott, rekomenderas :)
SvaraRaderaTack Johan, vad roligt att höra!
RaderaMagnus & Jenny
Ser väldigt gott ut, detta ska testas till helgen! hur många personer är receptet beräknat på? :) Tack för god inspiration!
SvaraRaderaHej Nathalie
RaderaJa det är verkligen gott! Pajen räcker till fyra personer.
En annan paj som är snarlik men helt Paleo och också väldigt god är "Strikt Paleotacopaj"
http://undervarttak.blogspot.se/2013/02/tacopaj-paleo-recep-mejerifritt-enkelt.html
Magnus & Jenny