Sidor

måndag 6 maj 2013

Bananglass med mandelsmör och hackad mandel!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Bananglass med mandelsmör och hackad mandel” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

38 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, ja, ja! Louise, klart du ska - jättesmarrig glass!

      Magnus & Jenny

      Radera
  2. Gjorde precis denna underbara skapelse - gudagod!
    Har sedan en månad sedan börjat infiltrera mer och mer paleo i min kost, och jag älskar det! Och er blogg har varit en sådan inspirationssida, det gör mig ännu mer pepp på Paleo! :)
    Älskar er räkpaj - den är perfekt till matlådor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lina

      Glassen är helt underbar! Tack för dina fina ord och så roligt att vi kan peppa dig till att äta Paleo!

      Räkpajen ja, nu bli jag också sugen på den :)

      Magnus

      Radera
  3. Vilka underbara bilder! Jag måste hejda mig från att gå och göra glass nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marja

      :) riktigt smarriga bilder - de är meningen att de ska locka :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Låter jättespännande! Tack för receptet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod Erika! Alltid roligt att kunna sprida goda recept :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  5. Ha ha :) Vad roligt! Jag som gjorde bananglass till frukost åt mig och sonen i morse!
    Mandelsmör ska jag testa att göra när jag hittat en matberedare- can't wait!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nadja

      Vad roligt och nu får du anledning till att göra glass igen, tror inte sonen blir ledsen - mandelsmör är farligt gott. Äta som det är, dippa äpple (eller något annat gott) i och självklart i glass!

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Mmm...vilket perfekt recept att göra glass och njuta av den med gott samvete! :)
    Receptet sparas! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det Lana! Gott, gott!

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Detta verkar helt himmelskt gott! Skulle tro att min 3,5-åring skulle älska det med. Får prova efter min whole 30 som påbörjades igår.
    Har sagt det förr och säger det igen, tusen tack för all inspo!
    Mvh, Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Anna!

      Var inne och tittade på din blogg idag, underbar mat. Stort lycka till med din Whole30!

      Kan garantera att ditt barn skulle älska glassen, precis som jag :)

      Magnus

      Radera
    2. Tack! Utan er och Primal Life hade vi nog varit lite borta i Paleodjungeln. Min tanke är dock att laga mat som jag alltid gjort men byta ut det som inte är hälsosamt. Kan dock säga att mitt matlagningsintresse har blommat ut och det är så mycket roligare att laga mat nu!
      Trevlig helg!

      Radera
    3. Hej Anna

      Tack snälla! Vad roligt att höra (läsa :))

      Tycker du gör helt rätt, det är en bra väg att gå. Byt ut efter hand och rätt som det är så är man helt Paleo! Visst är det roligt att laga mat med rena och naturliga råvaror från grunden, fantastiskt!

      Varit inne på din fina blogg och tittat också - jättebra!

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. Asså seriöst, ser helt sjukt gott ut!!! Älskar bananglass och mandelsmör så detta måste ju bli helt PERFA! Har inte provat att mixa ner mandelsmör i, bara toppat med det! Har provat att mixa ner hasselnötssmör och det blev rätt skapligt det med.... ;) Men Mandelsmör måste jag testa ASAP.
    //Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott Emma!

      Du bara måste prova detta - så, så gott!

      Magnus & jenny

      Radera
  9. Wow!!!
    Här delar ni med er av ett recept jag måste testa en dag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det måste bli en dag snart Fröken Nilsson! Det är jättegott!

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Det HÄR ska minsann testas inom en väldigt snar framtid!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Alexandra

      Eller helst igår - för precis så gott är det :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  11. Ohlalalaaa, den skal testes når det blir litt varmere i luften :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi provade fast det var dåligt väder och det gick jättebra :) ;) så god - lycka till!

      Magnus & Jenny

      Radera
  12. Oj, oj, oj, vad gott! Blev hur sugen som helst nu! Måste nog testa detta imorgon!

    Jag är personlig tränare och kostrådgivare och har precis hittat till er och kommer verkligen kika in här titt som tätt - jätteinspirerande att läsa er blogg!

    Jag förespråkar Paleo också!

    Ha det gott! Kram Kitty

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Kitty!

      Vad roligt att du hittat hit och välkommen in Under vårt tak!

      Så underbart att du som kostrådgivare och PT förespråkar Paleo, det glädjer oss verkligen! Om du vill ha recepthjälp eller liknande till dina kunder så säg bara till :):) kanske kan vi göra något tillsammans!

      Och ja, glassen är farligt god - vi gjorde faktiskt en idag med egen Hallonsylt och lakrispulver, slurp ;)

      Du vet väl att vi finns på Facebook också, bara att söka efter "Under vårt tak"...

      /Magnus & Jenny

      Radera
  13. Jag provade att göra er bananglass igår! Fasen så god den blev!
    TACK för receptet! Detta kommer göras måånga gånger i sommar!
    Funkar det att göra på andra bär/frukter?

    Kram C <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Hur god glass som helst!!! Ja visst går det att "stoppa" i andra frukter och bär - bara att experimentera! :) Men basen behöver vara fryst banan.

      Just ikväll provade vi med hemmagjord Hallonsylt och lakrispulver, mums!

      Hittar du någon riktig smarrig blandning så skriv :):)

      /Magnus & Jenny

      Radera
    2. Tack för tips! Bra att veta att banan behöver vara basen! Självklart skriver jag till er om jag hittar någon ny god blandning! :)

      Kram C

      Radera
  14. Jag testade igår, jag var skeptisk - MEN så gott det blev!! Jag toppade med rostad kokos, funkade toppen.

    Ska experimentera fram lite fler varianter då barnen inte gillar nötsmaken, men hallon eller jordgubbar både ge både en tilltalande smak och färg för dem.

    Tack för en underbar sida, använder ofta era recept! (Er majonnäs är grymt, stor favorit hemma hos oss, så god att det inte går att låta bli den!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta

      Vad roligt att höra, blir så glad av din kommentar!

      Ja det är roligt att man kan variera glassen så mycket - bara använda banan och kokosmjölk som bas och sedan "bygga" på efter tycke och smak!

      Skoj att du har majonnäsen som favorit!

      Lycka till med experimenterandet

      Magnus & Jenny

      Radera
  15. Hejsan,Hur får ni mandelsmöret mörkbrunt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mattias

      Vi använder oss av "oskalade" mandel när vi gör smöret.

      Magnus & Jenny

      Radera
  16. Seriöst, hur gott var inte det här, supergott!! Toppade med rostade valnötter, mums och tack för en helt fantastisk sida. Jag får så mycké inspiration till att fasa över helt och hållet till Paleo =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart att höra - TACK!

      Magnus & Jenny

      Radera
  17. Det här är nog den godaste glassen jag har ätit! Hur går det med alla era supersmaskiga recept nu när ni "byter" hemsida? Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mia

      Så roligt att höra - Tack!

      Vi flyttar över alla våra recept till den nya sidan, det kommer ta en tid men så länge inte allt är klart så finns fortfarande denna sidan kvar. Därefter så kommer vi att lägga länkar från denna sidan till den nya. Så ingen fara - alla recept finns kvar, men på ett bättre sätt :)

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  18. Åh, vad glad jag blir för det! :-) Mia

    SvaraRadera