Detta behöver du till en limpa:
4 dl krossat linfrö
2 msk psyllium (fiber husk)
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter
250g kessela
6 ägg
2 dl vatten
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä en brödform på cirka 2 liter med bakplåtspapper.
- Kör linfrö i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl.
- Blanda linfrömjölet med psyllium, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke.
- Vispa ihop ägg, kesella och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet.
- Häll/klicka i smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten, och släta till ytan.
- Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter.
- Stjälp sedan upp brödet ur formen och låt det svalna invirat i en handduk så blir ytan torr och fin.
- Ät och njut!
Gjorde liknande detta igår men med 2 dl kokosmjölk istället för kesella! Funka fint! :D
SvaraRaderaHej Vera!
RaderaVad roligt att du bytt ut kesellan mot kokosmjölk och att det fungerade! Vi har inte gjort brödet så ofta eftersom det innehåller mejeriprodukter som vi försöker undvika. Detta kommer vi absolut testa! Tack för tipset!! :)
Ät och Njut av god och naturlig Paleomat!
/Jenny