söndag 11 december 2011

Ved som Paloeträning

Man brukar säga att ved värmer flera gånger, men det är inte enbart värmen som är av godo med veden. Har idag sågat, huggt, burit och staplat ved, oj vilken bra träning det är. Helt i enlighet med paleo.

Vi har haft en hel del grenar från träd som vuxit ut över vår tomt, dom skymde utsikten och hängde ut över gräsmattan. Dessa har vi nu sågat ner så tomten blivit ljusare och utsikten blivit ännu lite bättre, härligt!

Alla nedsågade grenar

Såga

Hugga

Veden staplad

Tror minsann att våren är på väg

En konstant rörelse, använda hela kroppen, riktig ansträgning och lyfta tunga saker, paleo förespråkar naturlig träning. Idag har verkligen hela kroppen fått sig en dos av naturlig träning - sträcka, dra, lyfta och bära. Helt underbart, det är så skönt när man får använda kroppen på "riktigt", speciellt när man i vanliga fall står på kontoret hela dagarna. Ja, jag står faktiskt hela dagarna och det känns så mycket bättre än att sitta en hel dag. Och som om inte all denna fina träning var nog så har vedförrådet fyllts på, tomten blivit finare och utsikten aningen bättre - bonus!

Förra helgen röjde vi framför stenmuren och lyfte upp
stenar som rasat både framför och bakom muren

Gjort en fin öppning i vår stenmur

Röjt upp en stig ut i skogen


Till slut så vill jag avsluta med denna fina bild som jag hittade i vår lekstuga, kan det vara jag och Jenny...

Magnus & Jenny

1 kommentar:

  1. Javisst klår ett rikitgt pass i skogen ett pass i träningshallen, och så all denna friska luft - härligt.
    Vad snyggt det blir och vilken vacker mur.
    Ha det gött

    SvaraRadera