Detta behöver du till en limpa:
4 dl krossat linfrö
2 msk psyllium (fiber husk)
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter
250g kessela
6 ägg
2 dl vatten
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä en brödform på cirka 2 liter med bakplåtspapper.
- Kör linfrö i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl.
- Blanda linfrömjölet med psyllium, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke.
- Vispa ihop ägg, kesella och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet.
- Häll/klicka i smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten, och släta till ytan.
- Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter.
- Stjälp sedan upp brödet ur formen och låt det svalna invirat i en handduk så blir ytan torr och fin.
- Ät och njut!