söndag 22 januari 2012

Svartrot

Svartrot är en utav säsongsråvarorna för januari, en råvara jag sett i butiken men aldrig vågat mig på att köpa eller tillaga. Men eftersom vi skulle bli lite bättre på att använda oss av säsongens råvaror och se möjligeten att våga utmana oss själv ska vi i dag under vårt tak tillaga och smaka på svartrot!


Så kvällens middag som är plommonspäckad fläskkarré med kokta morötter (säsongsråvara) och gräddsky ska få tillbehöret baconlindade svartrotsbuketter med timjan!

Baconlindade svartrotsbuketter med timjan

2 portioner

1 påse svartrötter
1 citron
baconskivor
timjanbuketter (går säkert lika bra med te.x. rosmarin)
flingsalt
svartpeppar
olivolja


Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skala svartrötterna, skär dem på hälften (eller i tre delar, beroende på längd) och lägg i en kastrull med vatten och saften från citronen.
Koka i ca 15 minuter.
Bunta ihop några stycken tillsammans med en timjansbukett och bind ihop bunten med en skiva bacon.
Lägg ut buntarna i en ugnsfast form, ringla över olivoljan, salta och peppra.


Rosta i ugn tills baconet blir gyllenbrunt.

Smaklig måltid!

Jenny & Magnus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar