Så kvällens middag som är plommonspäckad fläskkarré med kokta morötter (säsongsråvara) och gräddsky ska få tillbehöret baconlindade svartrotsbuketter med timjan!
Baconlindade svartrotsbuketter med timjan
2 portioner1 påse svartrötter
1 citron
baconskivor
timjanbuketter (går säkert lika bra med te.x. rosmarin)
flingsalt
svartpeppar
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skala svartrötterna, skär dem på hälften (eller i tre delar, beroende på längd) och lägg i en kastrull med vatten och saften från citronen.
Koka i ca 15 minuter.
Bunta ihop några stycken tillsammans med en timjansbukett och bind ihop bunten med en skiva bacon.
Lägg ut buntarna i en ugnsfast form, ringla över olivoljan, salta och peppra.
Rosta i ugn tills baconet blir gyllenbrunt.
Smaklig måltid!
Jenny & Magnus
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar