torsdag 8 mars 2012

Återbruk av vackra bruksföremål

Vi har på våra loppisrundor kommit över kakformar i plåt, dessa är riktigt vackra och dekorativa. Har dem som prydnad i olika konstellationer, men vissa används även som hållare till värmeljus eller som tesilsfat.


Sist vi hittade kakformar så följde det också med relativt nygjorda i samma påse, och de hade inte alls samma fina yta som de äldre och de var inte heller lika charmiga, så dessa kör vi nu i ett målningstest. Håller på att spreja dem vita för att se hur det ser ut och om vi kan hitta någon rolig plats att ha dem. Det är väldigt skoj att hitta nya sammanhang för äldre bruksföremål, att förnya och förändra deras tidigare syfte och få dem att fungera på ett helt nytt sätt. Att saker haft en bakgrund och en mening, att de haft en betydelse och kanske till och med en försörjning för någon är fascinerande och spännande. Ett tidigare liv, en själ och en historia att berätta. Att då få ta hand om och ge en ny användning och ibland kanske en ny form för föremålet är otroligt roligt.


Har också kommit över två äldre riktigt fina pinnstolar, risiga men med en otroligt vacker form. De har varit med om mycket och det ser ut som om de fått utstå både det ena och andra, men med lite kärlek och en hel del jobb så kommer de att få ett nytt liv. Ser verkligen fram emot att få arbeta med dem och se dem klara, just nu ligger de i en hög av "plockepinn". Spännande förvandling att se fram emot.Nu väntar en hel del slipande, limmande och målande - men sedan kan man sitta fint!

/Magnus & Jenny

2 kommentarer:

  1. Thomas Johansson8 mars 2012 22:30

    ...ja ni "hålller verkligen formen" på er fina Blogg..:)..!!.ni "pinnar" " vidare..utan vidare..:)..!!..med nya läsvärda/roliga/sevärda/minnesvärda uppdateringar "stup i kvarten".."keep up the good work"..:)..!!..och det gör ni sannerligen ...:)..!

    SvaraRadera
  2. Tack kära Thomas, vad fint du skriver. Vi känner verkligen glädje av att kunna skriva i vår blogg - "We will keep up the good work"!

    SvaraRadera