fredag 30 mars 2012

Jordärtskocksgratäng med timjan och västerbottenost!

Min utmaning under mars månad var att använda mig av jordärtskocka i matlagningen. Jag har ugnstekt den tillsammans med olika rotfrukter vilket var gott men kanske lite "safe" kan man tycka. Nu är snart månaden slut och jag känner att jag måste testa lite mer ordenligt.

Så denna sköna fredagkväll när vi tar fram grillen och grillar härliga karréskivor serveras dessa tillsammans med en krämig jordärtskocksgratäng med timjan och västerbottenost!


Jordärtskocksgratäng med timjan och västerbottenost
4 portioner

Nygrillat och krämig jordärtskocksgratäng!

Detta behöver du:

  • 1 kg jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • Riven västerbottenost
  • Färsk timjan
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Smörj en ugnssäker form.
  • Skala jordärtskockorna och skiva dem.
  • Skala löken och skiva.
  • Varva jordärtskocka, löken, riven västenbottenost, färsk timjan, lite salt och peppar i ugnsformen.
  • Avsluta med riven västerbottenost.
  • Häll på ca 2 dl av vispgrädden.
  • Grädda i ugnen i 30 minuter och spä sedan med resten av vispgrädden.
  • Grädda ytterligare i ca 15 minuter tills gratängen blivit mjuk.

Ät och Njut!

Solen börjar sakta gå ner bakom skogen på andra sidan sjön, det luktar gott från grill och kök och vi har en härlig helg framför oss, ibland känns det lite extra gott att leva!

/Jenny

3 kommentarer:

  1. Oj,oj,oj vad det ser gott ut : )
    Härlig foto!
    Kram från Beijing

    SvaraRadera
  2. Ja, det var väldigt gott!! Kan vi varmt rekommendera. Hoppas ni har det härligt i Beijing.

    Kram Jenny & Magnus

    SvaraRadera
  3. Låter supergott, men blir lite konfunderad... Grädde??

    SvaraRadera