tisdag 20 mars 2012

Viktigt med mål

Ibland går allt lätt, man har medvind och alla är snälla. Nedförsbackarna är fler än uppförsbackarna och man kan springa hur långt som helst. Det är rea på favoritmaten och som grädde på moset ingen kö i kassan. Man vinner på trisslotten och solen skiner.

När allt går bra behöver man inte anstränga sig och kämpa med varken mat, träning eller livet i stort. Det är när saker och ting blir motiga som man behöver en plan och tydliga mål att falla tillbaka på. Vi har skrivit ned vad vi äter, hur vi tränar och vad som betyder mycket för oss. I svåra stunder då allt känns jobbigt är det alltid lättare om man har något handfast att ta till. Ett matschemat, en träningsplanen eller ett par ord om vad som verkligen betyder något i livet.

Att det ibland blir uppförsbacke, att chips hamnar i matkorgen eller att det helt enkelt tar tvärstopp är naturligt. Om man sätter upp mål och anstränger sig för att nå dem kommer man någon gång att trampa snett. Det är inte ett misslyckande utan en del av att kämpa efter något bättre, ett steg i rätt rikting. Man lär sig och kanske ser man målen ännu tydligare.

Omfamna livet!
Vi vill tro att man hela tiden lär nytt och kan se saker från olika håll, att ha ett mål att ta sikte på underlättar. Ju tydligare målet är dessto lättare och roligare blir resan och man kan ställa sig upp och ta nya tag efter att ha trampat snett.

Våra främsta mål är hur vi vill må och vilken känsla vi vill ha i vårt hem. Viktiga redskapen på denna resan är kosten och träningen som vi har funnit i Paleolivstilen. För oss innbär detta en frihet med mycket lek och naturlig hälsa med den rena maten i centrum.

Vad har ni för mål?

/Magnus & Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar