torsdag 24 maj 2012

Hemmagjorda hamburgare på grillen!

Vid härligt soliga och varma dagar, som vi just nu får glädjas åt, då lockar det extra mycket att ta fram grillen och bara njuta av god mat och trevligt sällskap. Här om kvällen grillades det hemmagjorda hamburgare som serverades med en härlig sallad och vår heta salsa.

Extra bra kändes det att använda sig av ekologiskt producerat kött från Vikaryds köttbod som Magnus besökte i påskas. Nu var det sista påsen med nötfärs som gick åt så nu får det bli ett besök snart igen, antingen på samma gårdsbutik eller någon annan som vi ännu inte besökt.

Våra hemmagjorda hamburgare

Detta behöver du till 8 stycken:

500 g nötfärs
1 gullök
1 röd chilipeppar
2 vitlöksklyftor
Eldigt örtsalt
Olivolja

Så här gör du:

Lägg  nötfärsen i en bunke.


Hacka gullök, chilipeppar och vitlöksklyftorna i en mixer med knivbladen.



Häll  röran över nötfärsen och blanda väl.


Smaksätt med eldigt örtsalt.


Dela smeten i åtta lika stora bitar och platta till och forma till hamburgare.


Innan du lägger hamburgarna på grillen penslar du dom med lite olivolja på den sidan du lägger mot det heta gallret.



Grilla cirka fyra minuter på varje sida. Innan du vänder dom penslar du med lite olivolja.


Klart!


Ät hamburgarna med en god sallad och vår heta salsa.


För den som äter mejeriprodukter kan man med fördel även ringla över lite gräddfil.


Ät och Njut!

/Jenny & Magnus

9 kommentarer:

  1. Mums! Grillat är svårslaget! :)
    Det är så mycket godare med ekologiskt kött också, tycker jag.
    Hoppas att tån blir bättre!

    /Petter - paleowithdessert

    SvaraRadera
  2. Helt rätt Petter, grillat ekologiskt kött är fantastiskt. Jag hoppas också på min tå, man känner sig helt handlingsförlamad som det är nu!

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut! Men var hittar jag receptet på rödbetorna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna!

      Receptet på rödbetorna finns inte ännu på Bloggen. Det var första gången vi testade receptet och det var jättegott :)

      Receptet kommer garanterat finnas här på Bloggen och i Paleoskafferiet inom kort!

      Ha en fortsatt fin kväll!

      /Jenny

      Radera
  4. Toppen jag ser fram emot receptet på rödbetorna är dax att få upp dom ur trädgårdslandet nu och det receptet låter intressant! Ha en fin kväll/Gela

    SvaraRadera
  5. Gjorde era hamburgare igår, tillsatte ett ägg och formade biffar som jag lade på en ugnskläddplåt, penslade dem med en blandning av René Voltairs tamarisoja och olivolja, gräddade i 225 grader i 30 min. Gjorde "brunsås" på skyn, tillsatte endast kokosmjölk, serverade tillsammans med er lingonsylt och blomkålspuré. Kanonmiddag! /Ida

    SvaraRadera
  6. Hej Ida

    Ja det låter verkligen som en Kanonmiddag!! Vad glada vi blir för att ha inspirerat till en så stor del av er middag - härligt!

    Tack

    Magnus & Jenny

    SvaraRadera
  7. Ett fantastiskt enkelt men så underbart gott recept på hemmagjorda hamburgare :) Tack för lysande inspiration! /Angelica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Tack för din fina kommentar Angelica, den värmer!

      Magnus & Jenny

      Radera