torsdag 2 augusti 2012

Loppis och återbruk!

Alingsås är en mysig stad  med sina låga gamla trähus, små butiker och trevliga caféer. Vi brukar då och då ta en tur dit bara för att njuta av atmosfären och här om dagen packade vi en liten picknick och gav oss iväg.

Vårt mål för dagen var att besöka en jättebra loppis och second handbutik i Alingsås som heter Vinden och här kan man verkligen fynda! Nu i semestertider är det, som på så många andra ställen, lite mer folk än vanligt men vi gladde oss verkligen åt besöket.

Butiken ligger strax utanför centrum bland en massa lagerlokaler, inte alls lika charmigt som de låga trähusen i centrum, men ska man få plats med mycket fyndvänliga saker måste man ha gott om utrymme. Vi gav oss in i butiken med målet att fynda!
Några fina fynd blev det också!


Vi packade in oss i bilen med våra fynd och begav oss mot vårt nästa mål för dagen, Hus till hus som är en härlig butik som sysslar med återbruk. Butiken ligger också denna strax utanför Alingsås centrum i en härlig stor gammal ladugård. Här kan du hitta allt och mycket annat som du inte trodde fanns eller att du var i behov av!

Behöver du en gammal fin dörr, fönster till huset eller växthuset, kanske tänker du bygga en fin glasveranda, renovera badrummet med retro porslin i någon härlig färg, lägga om taket eller installera en gjutjärnskamin? Hus till hus har också ett stort utbud av linoljefärger, gamla beslag, handtag och lås. Här kan man gå länge och bara känna nostalgin och inspirationen sprida sig i kroppen!

Varför inte planera en lien loppis och återbruksrunda till Alingsås eller till en stad nära dig!

/Jenny & Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar