lördag 4 augusti 2012

Paleo - Primal Gastronomi!

I mars månad i år öppnade en snabbmatsrestaurang i Köpenhamn som serverar enbart Paleo mat! Tänk vad fantastiskt att kunna äta ren och härlig Paleo mat ute där även tanken och livsstilen finns med i bilden.

Här i Sverige har vi PriMaten i Uppsala som är en lunchrestaurang som serverar Paleo/Lchf inspirerad mat. Vilken absolut är värt ett besök om man bor i närheten eller har vägarna förbi. Tyvärr så hade de semesterstängt när vi besökte Uppsala nu i sommar. Men vi får göra ett nytt försök snart igen.

Tanken var att vi skulle ta oss en tur till Köpenhamn och besöka Paleo - Primal Gastronomi nu under semestern men det har inte blivit av då semestern fyllts av så mycket annat. Men ett besök ska det bli så det får bli till att planera en resa lite längre fram.

Paleo och snabbmat i samma mening kan ju kännas helt fel men Paleo - Primal Gastronomis tanke är att förena ursprungsmänniskan och nutidens människor genom att ta det bästa av båda världar. Tanken är spännande och vi ser fram emot att få smaka flera av deras rätter, för inspiration och upplevelse!

Du kanske gör ett besök före oss!

/Jenny & Magnus

(Bilder: Paleo-Primal Gastronomi)

4 kommentarer:

 1. Kan även rekommendera "Sauvage" i Berlin. En begränsad men otroligt välsmakande meny med bland annat en riktigt god tårta bland desserterna.
  Hemsida: sauvageberlin.com

  SvaraRadera
 2. Hej Mikael

  Tack för detta fina tipset! Vi gick direkt in och tittade på deras hemsida, mycket intressant!

  Vi skriver ett inlägg och länkar till restaurangen från vår facebooksida om detta.

  http://www.facebook.com/Undervarttak

  Tack igen för tipset!

  /Jenny & Magnus

  SvaraRadera
 3. Hej! Vet ni om det finns någon restaurang i i Stockholm med denna inriktning?
  vänligen
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika

   Nej men det finns i Uppsala, den är en mix av LCHF och Paleo. Restaurangen heter Primaten och här är en länk till deras hemsida: http://primaten.org/

   Väl värd resan mellan Stockholm och Uppsala :)

   Magnus & Jenny

   Radera