måndag 13 augusti 2012

Whole30 vecka 2

Det har nu gått 14 dagar av Whole30 utmaningen med strikt Paleo i 30 dagar, alltså halva tiden, och det känns som om det var alldeles nyss utmaningen startade. Två veckor och kroppen känns mycket bra, inget sötsug över huvud taget och den vanliga inrutade längta-efter-lunchen-känslan-när-klockan-närmar-sig-tolv är borta. Man känner sig helt enkelt nöjd, känslan över att vara hungrig flera gånger per dag är nästan helt borta!


Tog en springtur med några vänner härom dagen och allt börjad precis som det ska med en lätt och fin kropp. Efter någon kilometer tog vi lite rusher i en relativt lång backe för att sedan vika av in på en liten klippa precis vid vattnet och där genomföra ett spontant Crossfitpass. Det är alltid härligt att få göra armhävningar och situp´s ute i naturen med vattnet som närmsta granne! Allt väl så långt men däremot så var det segt att komma igång för att springa de extra fem kilometrarna som jag tjatade till mig. Fick inte in någon bra rytm och kroppen kändes lite matt och seg, inte förrän på slutet släppte det och jag kunde tassa på som vanligt i mina Five fingers. Ska bli spännande och se om detta bara var en tillfälligt svacka eller om jag kommer märka av något på min nästa springtur också.

I slutet av min Whole30 utmaning, den 25 augusti, så ska jag till Mullsjö för att springa "Mullsjö X-trail" - 21 kilometer och de mesta i terräng! Ser verkligen fram emot detta och självklart ska det springas i barfotaskor! Detta är ju extra spännande eftersom jag då varit strikt Paleo i 30 dagar (iallafall 1 dag ifrån 30)! Jag är ju absolut ingen snabb kille i spåren men däremot älskar jag att tassa runt på slingriga stigar och hoppandes över rötter och stenar. Då är jag i min värld och i mitt inre ser jag mig graciöst flyger fram mot nya rekord!

Veckomeny för dag 8 till 14.
Mina måltider har sett ut så här:

Dag 8

Frukost: 2 hemmagjorda hamburgare (från gårdagens middag), 1 bit mandelmjölsbröd och 4 cocktailtomater samt vatten.
Mellanmål: 1 banan samt vatten.
Lunch: 3 hemmagjorda hamburgare med en god sallad, på blad spenat, vanlig sallad, tomat, gurka och gul paprika samt vatten.
Detta var det sista jag åt idag, nu börjar en 24-timmars fasta så nästa måltid blir vid lunch imorgon. Det är enbart vatten och någon kopp grönt te som gäller ett dygn framåt. Vi försöker göra en 24-timmars fasta 1-2 gånger per månad, ibland är det lätt och ibland är det inte lika lätt... Men det gör mycket bra för kroppen!

Dag 9

Frukost: Fastan fortsätter, började dagen med en kopp grönt te och 2 glas vatten. Drack sedan ytterligare några glas innan klockan hann bli tolv. Denna gång gick det ovanligt bra med fastan, det är mer vanan att vilja tugga på något under kvällen som är svår än själva hungern.
Lunch: Karréskiva och baconlindad sparris (rester från förra veckan) och en stor sallad med bladspenat, tomat, gurka och blomkål samt vatten.
Mellanmål: 1 banan samt vatten.
Middag: Ugnsbakad kycklingfilé, stekta champinjoner, kokt broccoli och blomkål, en stor sallad samt vatten.
Kvällsfika: 2 "kalla det vad du vill bollar" och en kopp te samt någon näve nötter.

Dag 10

Frukost: 1 morot, 2 ägg, 1 avokado samt vatten.
Mellanmål: 1 banan.
Lunch: Mustig köttgryta (från förra veckan matsedel), sallad med bladspenat, tomat och blomkål samt vatten.
Mellanmål: 1 hyvlad morot, 2 ägg och lite valnötter (morot och valnötter går väldigt bra ihop!) samt vatten.
Middag: Stekt fläskkött med rödlök, Mickes broccolimos, tomatsallad samt vatten.
Kvällsgott: Nykokt hallonkräm på Paleovis med kokosmjölk och en kopp grönt te.

Dag11

Frukost: 2 ägg, 1 avokado och 5 cocktailtomater samt vatten.
Mellanmål: Samma som frukost.
Lunch: Mickes broccolimos med stekt fläskkött och lök, tomat och vattenmelonsallad med persilja samt vatten.
Middag: Grillad lax, paprika och zucchini på spett, sallad med tomat och vattenmelon samt vatten.
Kvällsmys: En kopp te och 2"kalla det vad du vill bollar"!

Dag 12

Frukost: Rester från gårdagens grillning, laxspett samt vatten.
Mellanmål: Banan, nektarin och en kopp grönt te.
Middag: Tacos a lá Paleo med egengjord salsa, egengjord kryddblandning (till köttfärsen) och egengjorda Wraps på kokosmjöl - underbart gott, fredagsmys helt enkelt! Utöver Wraps på Paleovis och salsa så var det (självklart) köttförs, riven morot, sallad och tomat samt vatten.
Kvällsfika: 1 "kalla det vad du vill boll" och en kopp grönt te.

Dag 13

Frukost: Uteblev, tog enbart en kopp grönt te och satt och slöade...
Lunch: Rester från gårdagens tacos, egenkryddade köttfärsen, sallad, avokado, salsa och 1 Wraps på Paleovis samt vatten.
Middag: Ugnsgrillad fläskfilé, grönsaker i ugnen (lök, blomkål paprika), sallad på ruccola, mache, tomat och gurka, stekt sparris, stekta champinjoner samt citronvatten!
Kvällsfika: Blåbär och hallon, flera nävar med en blandning av valnötter, mandlar russin och dadlar samt 2 koppar te.

Dag 14

Frukost: En kopp grönt te och 5 färska dadlar.
Lunch: 2 stekta ägg, 1/2 avokado, 1 näve bladspenat, 3 skivor bacon och 3 cocktailtomater samt vatten.
Mellanmål: 2 persikor med pistagenötter och kokosflingor samt vatten.
Middag: Paj på mandelmjöl med bacon, paprika, lök, champinjoner, zucchini i äggstanning med kokosmjölk, enkel sallad på bladspenat och cocktailtomater samt vatten.
Kvällsfika: En kopp grönt te.

Förra veckans meny, Veckomeny 1.

Två underbara veckor med Whole30 utmaningen, full fart mot nästa vecka!

/Magnus

Tillägg!
Detta inlägg skrevs innan jag läst boken ”It starts with food” vilket gör att vissa delar av den mat jag ätit under utmaningen tyvärr inte är godkänd enligt Whole30! Alla ni som funderar på att genomföra en Whole30 ber jag först läsa boken ”It starts with food” vilken är skriven av skaparna bakom programmet! Det är mycket viktigt så att inga missförstånd uppstår – det jag har genomför är en Paleo 30 dagars utmaning!

2 kommentarer:

 1. Hej! Har ni något bra recept på pajdeg?

  SvaraRadera
 2. Hej igen!:)

  Det här med pajdeg tycker jag är lite svårt och det blir olika varje gång och nu när Magnus är med i Whole30 utmaningen kan jag ju inte använda mig av smör i degen vilket jag tycker blir lite bättre. Men jag föredrar att använda mig av mandelmjöl när jag gör matpaj.

  Pajdegen som jag gjorde till pajen i veckan blev bra trots att jag glömde att tillsätta ett ägg som jag hade tänkt. Jag blandade 2 dl mandelmjöl, ½ dl kallt vatten och några msk olivolja.

  Men jag fortsätter leta och testa och får återkomma med ett inlägg här på bloggen.

  Om du hittar något recept som du tycker om så hör gärna av dig!

  Lycka till i köket!

  /Jenny

  SvaraRadera