Då får vi riktigt frossa i dessa havets delikatesser med en massa goda tillbehör. Ett måste till kräftorna har under åren blivit denna underbara västerbottenpaj fylld med gyllene kantareller från skogens skafferi!
Västerbottenpaj
med gyllene kantareller!
Detta behöver du till en paj
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk psyllium (eller fiberhusk)
1 tsk havssalt
40g kokosolja
1 ägg
Fyllning
1 liter färska kantareller
2 gula lökar
4 ägg
1½ dl vispgrädde
1½ dl riven västerbottenost
1 dl hackad gräslök
Peppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg.
- Börja med fyllningen.
- Bryn de delade färska kantarellerna tillsammans med den hackade löken gyllenbrun.
- Vispa äggen lätt i en stor bunke.
- Blanda ner vispgrädde, den rivna västerbottenosten och den hackade gräslöken.
- Smaka av med peppar.
- Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i 15-20 minuter.
Ät och Njut av pajen ljummen eller kall, som den är eller som tillbehör vid buffébordet!
/Jenny
Så gott det ser ut! Vad är det för "smågott" som finns på b ordet? Kräftor, räkor o paj ser jag...men det finns mera.
SvaraRaderaGillar dina recept Jenny! En del har jag prövat, en del blir inspiration!
Kram till e båda/Britta
Hej Britta!
RaderaVad roligt att du tycker om recepten! :)
Förutom den härliga västerbottenpajen så njöt vi av en härligt krämig och varm brietårta med tomat, basilika och persilja. Som blev en succé!
http://undervarttak.blogspot.se/2012/09/varm-brietarta-med-tomat-basilika-och.html
Fröknäcke och mandelsmör fanns på bordet!
http://undervarttak.blogspot.se/2011/10/froknacke.html
http://undervarttak.blogspot.se/2012/02/eget-mandelsmor.html
Magnus tål inte skaldjur och åt därför grillade karréskivor tillsammans med bakade betor, ett nytt recept som jag kommer återkomma till här på bloggen.
Hoppas vi kan fortsätta att inspirera dig!
Kram från mig och Magnus
Hälsa Lennart
Hej hej!
SvaraRaderaGjorde denna idag fast med kokosmjölk istället för grädde och med spenat istället för kantareller! SUPERGOD! Thanks! :D
Hej Veronica
RaderaLåter jättegott!
Ha en fortsatt fin kväll!
Magnus & Jenny
Detsamma! :)
SvaraRadera