torsdag 6 december 2012

Bota IBS med Paleo!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Bota IBS med Paleo” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

7 kommentarer:

 1. jag har blivit av med IBS och dålig hy med hjälp av lågkolhydrat- och mejerifrikost! :)
  Ha en toppen fredag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt Lana! Ja jag tror stenhårt på att kosten har en jättebetydelse för våra kroppar!

   Magnus

   Radera
 2. Vilket bra inlägg Magnus! : ) Du sammanfattade dte väldigt bra! Så himla härligt att din IBS har försvunnit. Håller med dig i allt du säger.. Kosten har extremt stor betydelse och stress som du skrev. Synd att inte fler förstår det, men vi får skylla på livsmedelsverket och att inte läkare får nån utbildning i näringslära/kost...

  Det är ju väldigt nyttigt att käka märgben, ta L-glutamine, gelatin och fermenterade grönsaker också för att läka tarmen! Jag tror jag har lidit av läckande tarm under hela mitt liv pga av fel kost och sen jag började med paleo och började ta L-glutamine, gelatin och göra egen buljong på märgben osv så försvann syptomen helt. : ) GRYMT BRA att du skriver om detta!!!! Keep up the good work!
  // Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Emma, det var roligt att se vad riktig mat gjort för dig! Jag upplever också att läkarna har alldeles för dålig kunskap om kost och vad den kan göra för kroppen - läkemedel är inte svaret på allt!

   Vi hörs och skrivs

   Magnus

   Radera
 3. Tack för en inspirerande blogg! Jag själv fick diagnosen IBS för ett par månader sen och har sen dess testat att äta och inte äta olika livsmedel för att se om det blir bättre. Om paleo hjälper vid detta vore det ju underbart! Min läkare sa att tex. av olika kol-sorter osv. att man kan bli uppsvälld och "gasig" av detta, men ni äter ju mycket sånt? Går det bra med magen då? Kram och tack för läsningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj vad tråkigt att du fått IBS! Men vad roligt att du hittat hit till oss! Jag tycker absolut att du ska prova Paleo fult ut och se vad denna kosten kan göra för dig. Jag vet inte om vi äter mycket av kål men vi äter det, om jag skulle äta kål i ett par dagar i sträck så svullnar magen upp men jag får inte samma smärta, illamående och obehag som tidigare. Svullnar helt enkelt bara om magen, för mycket lök kan ge samma effekt - så jag äter "lagom" av detta. Troligen något man får prova sig fram med, undvik detta nu om du är orolig.

   Det finns väldigt mycket bra information på bloggen - inte bara min utan också Primallife och Ryskadockor som har kommenterat här ovan, väl värda ett besök!

   Om du har några frågor så bara kontakta mig, jag ska svara så gott jag kan! Men mitt bästa tips för IBS är Paleo och jag hade varit väldigt restriktiv vad gäller medicin.

   Lycka till Magnus

   Radera
 4. Hej Magnus.

  Jag är en kille på 38 år som blev diagnostiserad med ibs-c för några år sedan, alltså den varianten med mkt förstoppning.

  Jag har testat både LCHF och Low Fodmap kost utan bra resultat.

  Jag är underviktig, vilket beror på att för ett x antal år sedan så trodde läkarna att det var något fel på min sköldkörtel, så dom satte mig på Levaxin, vilket jag åt i 10 mån. Under denna perioden gick jag ned kraftigt i vikt, från 75 kg ner till ynka 58 kg. Dessutom förvärrades min ibs grymt mkt under dessa månader...

  Det visade sig sedan att det inte var något fel på sköldkörteln, så då hade jag på ett sätt knaprat piller i onödan!

  Går det att äta Paleo på ett sådant sätt så att man går upp i vikt i kombination med jogging och styrketräning, under en längre tid förstås?

  Idag väger jag 66 kg, men detta hat tagit lång tid att gå upp till, och mkt skräpmat tyvärr... men det var enda sättet för att komma ur den grava undervikten. Fast jag behöver gå upp 5-10 till.

  Läkarna säger att jag inte har candida, men jag är hundra på att jag har detta i förhållande till symptomen, och den vitgula ä, sjukt illaluktande beläggningen på tungan.

  Min mage är numera ständigt megasvullen, stenhård, och riktigt tung, full med gaser!!!

  Jag behöver verkligen hjälp och vägledning!!! Fortsätter det såhär så kan jag inte fortsätta jobba, eller köra Enduro :-(.

  Magen är för svullen och ivägen, så när jag böjer mig framåt, så trycker det upp mot lungor och bröstkorg, så efter en stund får jag en grym värk i bröstkorgen och tyngre att andas.

  Mvh,

  Johan Norberg

  SvaraRadera