fredag 26 april 2013

Gästinlägg Whole30 vecka 4Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Gästinlägg Whole30 vecka 4” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

 

4 kommentarer:

 1. Åh! Satt precis och skrev ett jättelångt inlägg, men när jag skulle skriva in koden så skrev jag fel och backade för att radera, som jag brukar, och då backade websidan! Så allt försvann. Men jag ska försöka återskapa det mesta...

  Starkt jobbat Helena! Och angående kommenterna/skämten så bit ifrån. Jag fick tyvärr göra det själv till ett vänpar jag hade, trots att jag tydligt visat att jag inte var road av deras skojande. Sedan dess har jag tyvärr inte haft kontakt med någon av dem. Vi får väl se hur det blir framöver. Nu var det här vänner till mig, och inte jobbarkompisare, så det blir lite skillnad, men hon som var jobbigt på jobbet gav till slut upp då jag inte gav det gensvar hon ville ha. Jag har istället visat genom att bara vara mig själv, och äta som jag vill, att paleo är bra, och hör och häpna! Idag har hon själv lagt om kosten och är numera en bundsförvant. Hon äter inte paleo, men hon respekterar mitt val. Så håll ut, man vet aldrig vad som väntar bakom nästa krök.
  Här är två inlägg från min egen blogg, för den som vill och orkar läsa, angånde just detta, med jobbiga skämt, förutfattade meningar och att man faktiskt blir lessen.
  http://i-ur-och-skur.blogspot.se/2013/02/min-matfilosofi.html
  http://i-ur-och-skur.blogspot.se/2013/04/diskussioner-man-hamnar-i-eller-hor-pa.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Du trogna läsare och "kommenterare". Jättetrevligt!! Det känns skönt att veta att du, och så många andra, likasinnade finns där ute! Jag brukar oftast vara ganska slängd i käften och svara rätt bra med glimten i ögat. Men jag blir liksom bara trött efter ett tag. Och tyvärr, oftast är det dom som tjabbar mest som aldrig någonsin kommer förstå.
   -Varför äter du inte pasta!
   -Nä, jag mår inte bra av pasta.
   -Glutenintolerant?
   -Nä mår bara inte bra av det, magen svullnar.
   -Men det är ju så gott!
   -Men jag vill inte ha pasta.
   -Men pulvermos, visste du att dom bara använder dom finaste potatisarna till pulvermos?!
   -Det skulle jag aldrig någonsin få för mig att äta, det är ju massor med skräp i!
   -Men det är dom allra finaste potatisarna.
   -Kanske det, det spelar liksom ingen roll.
   -Har du testat såsen dom har på ICA med dill?
   -Nä undviker mjölkprodukter också.
   -Oh, laktosintolerant?
   -Nä, mår bara inte bra av det.
   -Men den såsen är jättegod.
   -Kanske det men jag vill inte ha den.
   Känner mig som en idiot som kör samma svar om och om och om igen. Tar det ALDRIG slut???? Men då tänker jag på dig, Anna, och alla andra Paleoistas där ute! Vi finns här för varandra!!!
   Kram

   Radera
 2. Väldigt intressant läsning.
  Jag funderar själv på att köra en whole30/gå över till paleo när läget är rätt, just nu "behöver" jag pasta och bönor då jag har en matbudget på 5 kr om dagen >.<, skulle säkert gå att gå över ändå, men ska jag prova något okänt vill jag inte göra det halvdant.

  Något som redan nu i funderings/planeringsstadiet påverkar mig är alla kommentarer "åt de verkligen det på stenåldern", "varför ska man inte äta 'ditt', vad är det för fel på 'datt'" och liknande, där de flesta av kommentarerna inte kommer från mina vänner - för de stöttar mig - utan från min fästman. Visst jag kan förstå att han är skeptisk mot det då det även kommer betyda en förändring i hans kost, men vore trevligt att ha stöd från honom också.

  I övrigt undrar jag vad som var lättast och svårast att sluta med, samt om du nu efter din whole30 har några favorit rätter eller tillbehör.
  Har du några bra tips på böcker eller sidor, gärna böcker som går att hitta på ett bibliotek och sidor där man inte måste betala.

  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda

   Tack för din kommentar och vad roligt att du har funderingar kring Paleo och även Whole30!

   5 kr om dagen låter inte "fett", phu. Förstår att det blir en hel del planering och vändande på varenda slant! Men just planeringen kommer du ha stor nytta av när du börjar med Paleo och sedan kanske också provar att göra en Whole30.

   När det gäller Whole30 ska ska du helt klart läsa boken "It starts with food" som är skriven av grundarna till Whole30. Här finns alla redskap du behöver för att genomföra en Whole30, jag har skrivit lite lätt om skillnaderna mellan de olika begreppen Paleo, Paleo 30 dagar och Whole30 på denna länken: http://undervarttak.blogspot.se/2013/02/skillnad-paleo-30-dagar-whole30.html gå gärna in och läs här.

   När det gäller Paleo så är vår blogg (och självklart andra Paleobloggar) utmärkta och gratis hjälpmedel - gå in och sök och skriv gärna frågor. Vi svarar på alla frågor och funderingar du kan ha (om vi kan :))! Om du inte redan är med i vår Facebook grupp (sök bara "Under vårt tak" på FB) så gå med, massa tips och tankar kring mat! Vi lägger upp det mesta som vi äter här hemma för att visa hur varierat och gott man äter inom Paleo.

   Jobbigt det här med att inte få stöd, oftast är det okunskap och ibland avundsjuka som ligger bakom. Men oavsett, jobbigt. Fast vi finns ju här :)

   I början kan många saker vara jobbiga att sluta med som t.ex. Bröd och mejerivaror men med tiden blir det enkelt och efter hand saknar man de inte - finns så mycket gott att äta inom Paleo! För mig som varit väldigt strikt Paleo i snart tre år så är det kanske känslorna som är förknippad med olika saker som är svårast. Att under sommaren gå förbi ett bageri och känna doften av nybakat bröd, eller bli bortbjuden och vara den besvärliga personen som inte äter "något alls"!! Men som sagt det är framför allt i början som det är svårt.

   Hoppas att detta är till lite hjälp och var inte rädd för att skriva till oss med frågor och funderingar som du har!

   Lycka till

   Magnus

   Radera