söndag 7 april 2013

Lucas - "Tough Love" att bli den starkaste versionen av dig själv!Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny
 

9 kommentarer:

 1. Håller med i så mycket av det du skriver och tänker. Också trött på alla mirakelkurer hit och dit som inte ger något alls mer än huvudvärk och ett noll-resultat. Paleo känns mer som en "livslång relation" i någon form. Det står för så mycket mer, något större. Ett koncept jag känner är hållbart i detta stressade och tillsatsfyllda samhälle! Känner mig efter mina två veckor med Whole30 lättare i kroppen än på länge. Känner att mina energinivårer successivt börjar komma tillbaka. Gillar du att läsa så rekommenderar jag starkt Margaret Atwood; "Oryx och Craig" samt "Syndaflodens år". En framtidsbild, som jag ibland undrar om det inte tyvärr delvis är en spegling av vår nutid... Lovar att hälsa på "paleofitness". Du får mina allara största lyckönskningar!!!

  SvaraRadera
 2. Hej Helena, det många inte vet och förstår är att "mirakelkuren" är en själv, samt ens egen inställning. För att inte tala om alla vitaminer du ska "proppa i dig" för att bli fitt. Även multivitaminer etc. Men där har vi paleo tänket igen. Hur ens ÖVERLEVDE de förr utan alla dessa vitaminer och mineraler och proteindrinkar som vi lever med idag. :) Även om man inte är helt paleo frälst, så skadar det verkligen inte att äta rent. Följer din 30- dagars match och det ska bli kul och se när du tar dig ur "skräpet" :) Håller tummarna för dig. Tveka inte att höra av dig om det är nått. Mentalt eller fysiskt. Läser just nu Mastery - Robert Greene, så får sätta dina böcker i kö därefter! Men verkar riktigt bra :D Du är så välkommen till Paleofitness! Tack detsamma Helena, du verkar ha anamat styrketänket! Håll de sådär! :D

  SvaraRadera
 3. aha, ska bli spännande att följa med å se hur det går för dej Lucas.
  jag har oxå hittat paleo här "under vårt tak" förfärligt trevligt ställe.
  jag har sysslat m lchf under ett antal år och det har funkat bra, förlorade en herrans massa kilon med detta, MEN de e lätt att överäta mejerier tyvärr. jag tror även att vi inte e gjorda för mjölkprodukter eg. jag har kört paleo-utmaningen här, och det gick fint , tyvärr klarar jag inte så mkt kolhydrater som det finns i frukt o ex sötpotatis, så nu hänger jag här på denna trivsamma sida å käkar paleo fast utan rotfrukter å med minimalt med frukt, annars har jag snart lagt på mej igen tyvärr :(
  gunsan

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Åh vad inspirerande att läsa din väg- kände igen mig i så mycket. Jag har precis som du motionerat, ätit rätt inte gått ner ett skit o satt i mig en påse chips som tröst.
  Jag är less o trött men VET att jag måste kunna gå ner i vikt, nu ska jag botanisera på denna sida o ta nya tag för att försöka komma i mitt livs form lagom till min 40 årsdag som kryper allt närmre.

  Allt gott,
  Lena C

  SvaraRadera
 5. Gunsan: I min mening är mejeri produkter inget farligt. Eller jo, med tanke på vad de trycker i mjölken innan den sätts i kyldiskarna. Kokas, och behandlas, näringsämnen tas bort för att sedan bli dit placerade igen. Exempel 1dl mjölk = 5g kolhydrater var av sockerarter 5g.... häll upp 5 gram socker och se... det är vad man får i sig per DL. MEN... Hittar du däremot en bonde (som du litar på) som kan sälja dig rå mjölk som inte är behandlad. Har du ett riktigt paradis. Nyttig, fet och bra med proteiner. Tror detsamma går med get mjölk, men har inte stött på nån än. Själv är jag ingen fruktätare, gillar inte frukt... tyvärr... men jag kör sötpotatis, inte alltid men minst 1 sötpotatis i veckan. Tråkigt att de inte funkar med rotfrukter för dig. Men stå på dig, håll ut. och hitta ett sätt som man kan LEVA med att äta.

  LenaC: Tack tack. Ja det har alltid varit en ond cirkel... spelade ingen roll HUR man gör man stog stilla. En form av träning som rekommenderas av Mark Sisson, (Paleos fader så att säga) är korta men intensiva träningspass. Brukar ge bra med effekt. Men, egentligen bara ut och gå på tom mage på morgonen ska förbränna rikligt med fett. Så mitt tips är lägg på morgon promenaderna på det du äter. Och drick rikligt med vatten under dagen. Kroppen klarar inte av att bränna i "normal" takt om man inte dricker som man ska. Dock ett tips (äckligt för en del men skitsamma) är att se hur urinen ser ut. Den ska knappt vara gul alls. Då är man rätt på det med vätskan.

  Summan av kardemumman, ut o gå, ät med recepten som finns här. Ge det 1 - 2 månader. Det kommer lossna. Behöver du mer hjälp eller nått annat snubla hit igen, eller skriv upp dig i maillistan på http://www.paleofitness.se

  SvaraRadera
 6. Vad kul att höra din starka vilja och motivation! Bra! Kämpa på. Jag är inte överviktig, men mår förträffligt bra av Paleo och av att träna. Vill inte bli som en del av mina äldre släktingar och inte kunna göra vad jag vill i min kropp.
  Mitt mål är också att stå på händer. Jag är lång, så mina ben fladdrar åt alla håll här jag försöker... Hur tränar du för det?
  Tack!
  Eva

  SvaraRadera
 7. Hej Eva.
  Jag har delat upp min träning i en del etapper. Först är det förlora en del fett, samt köra styrketräning. Om några månader kommer jag implementera yoga och mer core (mage rygg) eftersom det krävs en stabil kärna. Så känner du att du är kroppsligt rätt, så implementera yoga samt core övningar. Om du är osäker på core så kan man köra det hemma med en mjuk matta under. Här finns mer information : http://www.mayoclinic.com/health/core-strength/SM00047
  Core kommer stabilisera mitten av din kropp och göra det lättare för dig att hålla benen stilla, och yoga ökar flexibilitet och stabilitet i samtliga muskler. Prova kör det nån månad och se om du kan försöka stå på händer. Du kan också träna mot en vägg, dvs stå på händer och luta dig mot väggen.

  Hoppas det går vägen! Jag håller tummarna!

  Lucas

  SvaraRadera
 8. Hej Lucas! Det ska bli riktigt spännande att följa din resa mot ditt mål. Och du har så rätt, vissa kan äta vad som helst, och det är väl just dessa personer som predikar att man ska äta lite av allt, "unna" sig nåt gott mm. Men det passar inte för alla. Paleo kanske inte för alla heller, men nu finns det ju lite olika varianter även av paleo. Som till exempel Mark Sisson, som du nämner, han kör ju lakto-paleo, prima för de som ändå vill ha lite turkisk yoghurt mm. Själv tål jag inte mjölk, så jag följer Robb Wolf, Lorain Cordain och Staffan Lindebergs inriktning.

  Jag är dessutom på dag 22 av min Whole30 och mår jättebra. I ca 20 månader har jag ätit paleo, och det är det bästa val jag någonsin gjort. Jag har gått ner ca 25 kg, men innan min W30 stog jag stilla väldigt länge.

  Men, jag kommer från ämnet. :)

  Fortsätt jobba med din hemsida, det ska bli riktigt kul att läsa den, och se dina framsteg. Jag ska dessutom göra mitt bästa för att sprida ditt inlägg vidare. Det är så kul att vi börjar bli så många paleoiter (kan man säga så?) nu.

  Och Under Vårt Tak är en av de bästa paleo/receptsidorna jag har upptäkt. Tusen tack för ert engagemang!

  Anna

  SvaraRadera
 9. Hej Anna,
  För ett bra tag sen gjorde jag och en god vän ett experiment. Vi skulle äta samma, och röra oss samma i 2 veckor. Dagslunchen bestog av skräpmat.

  Det hela slutade i att jag hade gått upp 2 kilo, och min vän gått ner 1. Så alla är vi väldigt olika. Allt är också beroende på vilken kropp du är. Ectomorph - En person som väldigt lätt bränner allt de får i sig, och har svårigheter att gå upp i vikt. Mesomorph - Har lätt att gå upp och ner i muskelmassa, och lätt för att förbänna fett. Sen har vi då det jag tror jag är. Endomorph - En person vars kropp väldigt lätt lägger på sig fett och muskler och man får vakta dieten NOGA.

  Visst Paleo är inte för alla, men det minsta man kan göra är att unna sin kropp att äta rent. Det är iallafall min filosofi. Sen är vi inte mer än människor, man ska kunna leva. Dvs ta en öl med vänner äta riktigt gott ute på resor, och inte behöva avstå saker hela tiden. Men man ska juh klart veta att allt har ett pris. Man ska också kunna hantera "godheten" i mat och skräp. 25 kilo är REJÄLT du, du ska vara väldigt stolt över det. När det kommer till Robb Wolf så gillar jag honom rejält, MEN. I hans podcast har han mycket sponsorer. Vilket jag gillar mindre av. Titta också på "Fatburningman" Abel James, han är riktigt cool att lyssna på. Gyllende röst samt han har sin version av Paleo.


  Japp hemsidan är på gång och det kommer bli sjukt spännande. Kan inte mer än hålla med angående undervårttak. Riktigt fina recept, och både Magnus och Jenny jobbar frenetiskt. Det enda man ser är goda goda maträtter. Lite avis är jag, när jag gör nått "häftigt" slutar det i .. protein klägg... eller smakar väldigt ... konstigt.. (dock nyttigt) :) men övning ger färdighet.

  Väldigt snällt du hjälper till och sprida, det uppskattas!
  Ta hand om dig Anna och jag hoppas att du kommer gilla undervårttak och paleofitness!

  Mvh
  Lucas

  SvaraRadera