fredag 17 maj 2013

Göteborgsvarvet i barfotaskor!Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Göteborgsvarvet i barfotaskor” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

 

10 kommentarer:

 1. Intressant skrivet Magnus! Bra poänger i texten som du förhppningsvis kan inspirera någon med där ute att prova barfota löpning eller tänka till lite :) Keep the hard work up!! // Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emma

   De andra gångerna som jag sprungit Göteborgsvarvet har jag fått flera frågor om skorna och om jag verkligen ska springa hela varvet eller om jag ska byta skor på vägen... så visst är det en ögonöppnare för många!

   /Magnus

   Radera
 2. Svar
  1. Tack Vera!

   Det gick jättebra värmen till trots :)

   2.00.34 blev slut tiden, jag är nöjd även om det skulle sett mycket bättre ut med 35 sekunder mindre...

   Ha en fin kväll!

   /Magnus

   Radera
 3. Hej, vill bara påpeka att man ska vara väldigt försiktig med barfotaspring. Jag provade pyttelite och provade även att gå i minimal shoes...fick problem med benhinnorna som jag fortfarande brottas med. Jag måste använda inlägg i skorna annars märker jag av det direkt i mina benhinnor.
  Hoppas varvet gick bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Märy

   Tack för ditt inlägg, vad tråkigt att du har problem med benhinnorna!

   Varvet gick fint och jag fick en hel del frågor om "skorna" :)

   Ja precis som jag skriver, ta det lugnt i början och lyssna på din kropp. Det är lätt att "förivra" sig i början då det är både lätt och roligt att springa barfota! Ge kroppen tid att vänja sig.

   /Magnus

   Radera
 4. Hej,
  först ett stort grattis till tiden :)
  Därefter en fråga; - 21km på asfalt i barfotaskor - fick du inte problem med blåsor på fotsulorna/tårna?

  Jag själv lufsar också runt i ett par barfotaskor (VFF Biklia) och springer endast i de skorna. I skog är det inga problem att springa 10km. På asfalt får jag blåsor om jag springer 10km.
  Eftersom jag skall springa göteborgsvarvet själv nästa år så funderar jag på att leta efter barfotaskor med tjockare sula för att skona fötterna (dte var så jag hamnade här), men du verkar ju ha klarat dig galant.
  Har du tränat mycket på just asfalt?

  För övrigt kan jag sälla mig till den positiva skaran av barfotaskorslöpare ;-) Hade ett löparknä som gjorde att jag aldrig kom längre än 3km. I samband med behandling av naprapat så började jag använda mina FF frekvent (men tog det väldigt lugnt i början 10x1,5km, 10x3km, etc). Idag 1 år senare springer jag milen under 50minuter utan några som helst känningar i knät. Inte i fötterna heller (om det inte är på 100% asfalt då ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Joel

   Vad roligt att du ska springa Göteborgsvarvet 2014, vi ses där ;)

   Jodå, jag fick blåsor... Precis i övergången stortån till foten. Det beror på att man blir genomblöt om fötterna vid varje dricka station. Alltid som en mindre sjö på dessa ställena och när skorna blir blöta sedan torkar upp och blir blöta igen o.s.v. så är nog blåsor oundvikliga... Men inget så farligt att det inte gick att springa :)

   Jag använder lite tjockare än de du har på asfaltstävlingar, VFF Spyriodon. Tränar nästan enbart i skogen på stigar och grusvägen, men några veckor innan loppet blir det lite asfalt. Trivs dock bäst i skogen!

   Härligt att du blivit bra i knät med hjälp av barfotaskor!

   Har du fler frågor eller funderingar så är det bara att skriva till oss, kanske lättare på mailen: flohult19@hotmail.se

   Radera
  2. Joel Sundberg20 maj 2014 16:19

   Hej igen ;-)
   Hoppas det är OK att jag svarar här. Tänkte att om det är fler som söker på barfotaskor + göteborgsvarvet och hamnar här så..
   Jag testade ett par Spyridon i december 2013 och de satt nästan precis lika bra som Bikila, så det vara bara att slå till =) Jag körde därefter lite mer asfalt än tidigare. Kanske 30% av löpningen.
   Sprang varvet i lördags och tog det både frivilligt och ofrivilligt (det är ju så trångt!) lugnt.
   Fötterna klarade sig galant, men precis som du skrev - vid vätskestationerna blir det blött och efter 01:56:56 så kunde jag konstatera att jag fått två blåsor mellan "stortåknölen" och hålfoten.
   Ingen fara på taket - på med Compeed och idag var jag ute och sprang igen.
   Jag vill verkligen tacka för infon om Spyridon! De gjorde susen för mig :)

   Radera
  3. Hej Joel

   Så roligt att du återkopplar! Tack! Grattis och viken bra tid!

   Sprang också och i samma FF, perfekt tycker jag och roligt att även du har positiv upplevelse. Underbart att höra.

   Stort lycka till i framtiden.

   Magnus

   Radera