onsdag 26 juni 2013

Kött en basvara i Paleoskafferiet


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Kött en basvara i Paleoskafferiet” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

8 kommentarer:

 1. Ett kött som jag varmt kan rekommendera är kött från Gröna Gårdar i Bohuslän. Ekologiskt och från djur om går ute året runt (med väderskydd) och äter gräs och örter och ensilage av gräs och örter på vintern. Det blir ett smakrikt kött och underbara hamburgare av nötfärsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för tipset, mycket bra!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 2. Känns som ni borde åtminstone nämna miljöaspekten dock, allt är inte guld och gröna skogar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erik

   Tack för din kommentar, visst är det så. Finns för- och nackdelar med allt.

   Jag tror dock att en ekologisk djurhållning där djuren får äta det som är naturligt för dem är hållbart även för naturen.

   /Magnus

   Radera
 3. Bacon ingår ju i många paleorecept,och det är ju gott & ofta enkelt! men inte alls enkelt att hitta bacon som "är paleo" utan massa tillsatser, har ni nåt tips?

  / Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia

   Håller med dig, det är svårt att hitta bacon utan tillsatser. Men det går! Gårdsbutiker är fantastiskt, sök på Gröna gårdar så finns det säkert något ställe nära dig.

   Magnus

   Radera
 4. Hej! Tack för en grym hemsida med massor av tips. Men på tal om kött och att undvika baljväxter (som ofta brukar agera alternativ för kött), finns det något annat man kan äta, om man vill ha en köttfri dag? Att leva på ekologiskt kött varje dag funkar inte med min budget, men jag ser till att -minst- två dagar i veckan är ekologiskt kött. Jag vill dock gärna ha en köttfri dag. :) Tackar för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Tack för dina fina ord om vår blogg!

   Ja tyvärr så är det dyrt att äta bra och ren mat, riktigt tråkigt! Vi äter inte heller kött varje dag. Om det är proteinet du är efter så fungerar ägg väldigt bra, en näve nötter och fisk. Om det är fettet du tänker på så är kokosolja ett jättebra livsmedel! Men även här är ägg, nötter och fisk bra.

   Vi söker alltid bra priser och passar på att "bunkra" när det är billigt, t.ex. om någon speciell fisk säljs billigare eller liknande.

   Lycka till

   Magnus & Jenny

   Radera