Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget
namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Smulpajsdeg”så klicka här.
Välkommen till vår nya och fina blogg! Magnus & Jenny
Ser SÅ gott ut! Jag gjorde rabarberpaj med jordgubbar i helgen och den var också lyckad. Och inget illamående efteråt! (http://linneaiusa.com/2013/07/02/paleo-rabarber-och-jordgubbspaj-woah/) Gillar er blogg!
Jordgubbar och rabarber är ju så gott tillsammans :) Härligt med mat som man mår bra av!
Du har en fantastiskt fin blogg och din blogg var en utav de första som vi hittade när vi började med Paleo. Det är ju extra kul att du kommer från Sverige :)
Ha det fint och njut av god och naturlig Paleomat! Jenny & Magnus
Åhh så gott! Jag brukar göra en variant på hackad mandel och riven kokos, tidigare använde jag äkta smör, men nu ska jag testa kokosolja! Love kokos! Det "mörka" på bild 4, är det kokossocker? eller kanel som ej är utskrivet i receptet? Ser fantastiskt ut! Tack för en jättefin insposida! Helt ny för mig men jag har gjort dagliga besök sedan jag hittade er förra helgen!
Ja! kokos är ju så gott! Det bruna på bilden är kokossocker. Kanel blandade vi ner som smaksättning med bären, vid detta tillfälle rabarber, äpple och jordgubbar :)
Ha det gott och låt dig inspireras av härlig Paleomat!
Hej! Jag har precis hittat hit när jag letade efter tips om 24 timmars fasta. Jag är precis färdig hälsovägledare och diplomerad kostrådgivare och PT. Det här med Paleo verkar vara intressant och hit kommer jag att återvända fler gånger...:) En liten fråga, kokossocker och kokosmjöl, var får jag tag på det? Varma hälsningar Erika.
Vad roligt att du har hittat in Under vårt tak! Så härligt att du är nyfiken på Paleo, som du förstår så är vi helt sålda på Paleo och är otroligt glada att vi kan förmedla livsstilen här genom vår blogg!
Kokossocker och kokosmjöl finns i vanliga livsmedelsbutiker, Coop Forum, Ica, och City Gross, bara att fråga personalen :)
Så spännande att du gått Kostrådgivar utbildning, hoppas att vi kommer att ha mer kontakt i framtiden!
Stort tack, vad roligt att "höra"! Nej vi finns inte på Bloglovin (vad vi vet... Har inte aktivt gjort något val där - vad är det för något och vad är det bra för?).
Hej Jenny och Megnus :-) ! Jag har massa sjukor ;-) å bl.a IBS så jag är väldigt försiktig med fibrer. Annars kan jag inte äta frukt. Är inte psyllium väldigt fiberrikt? Älskar er sida å redan andra dagen utan gluten mådde jag bättre å svullnaden i magen uteblev :-D . Tog bort gris kött helt tidigare för d hade jag komit fram till att jag nog inte tålde pga kraftiga tarm smärtor och uteslutnings metoden och googlande ;-) . Är inte så förtjust i kokos, har ni något förslag på vad man skulle kunna prova istället. /Sanne
Härligt att höra att du blivit bättre av Paleo - hör många som har samma erfarenhet (inklusive mig själv)! Så härligt att man med ren och naturlig mat kan bli bättre.
I just denna smulpaj ingår en del kokosprodukter men det finns väldigt många andra recept i Paleoskafferiet utan kokos :) Titta görna runt och se vad som finns!
Hej! Tror ni att man kan göra denna paj till nötfri genom att byta ut nötterna mot frön? I så fall vilka frön skulle ni rekommendera att använda som ersättning? Anna
Om man, som jag, råkar blanda i 3-4 ägg istället för 1 ägg samt glömmer att lägga i den hyvlade mandeln, så får man en himla fin "sockerkaka" :) Toppade med hackade hasselnötter istället och gräddade den i en brödform på samma gradantal, dock tog jag inte tiden på hur länge den utan bara körde tills den blev klar. Blev riktigt gott :)
Smulpaj är så gott och så enkelt! Det måste jag göra snart!
SvaraRaderaHej Marja
RaderaJa ett riktigt bra och enkelt recept för en efterrätt- eller fikapaj. Och gott blir det!
Magnus & Jenny
Ser SÅ gott ut! Jag gjorde rabarberpaj med jordgubbar i helgen och den var också lyckad. Och inget illamående efteråt! (http://linneaiusa.com/2013/07/02/paleo-rabarber-och-jordgubbspaj-woah/)
SvaraRaderaGillar er blogg!
Hej Linnea!
RaderaJordgubbar och rabarber är ju så gott tillsammans :)
Härligt med mat som man mår bra av!
Du har en fantastiskt fin blogg och din blogg var en utav de första som vi hittade när vi började med Paleo. Det är ju extra kul att du kommer från Sverige :)
Ha det fint och njut av god och naturlig Paleomat!
Jenny & Magnus
Åhh så gott! Jag brukar göra en variant på hackad mandel och riven kokos, tidigare använde jag äkta smör, men nu ska jag testa kokosolja! Love kokos! Det "mörka" på bild 4, är det kokossocker? eller kanel som ej är utskrivet i receptet? Ser fantastiskt ut!
SvaraRaderaTack för en jättefin insposida! Helt ny för mig men jag har gjort dagliga besök sedan jag hittade er förra helgen!
Thängx!!! Louise
Hej Louise!
RaderaVälkommen in Under vårt tak :)
Ja! kokos är ju så gott! Det bruna på bilden är kokossocker. Kanel blandade vi ner som smaksättning med bären, vid detta tillfälle rabarber, äpple och jordgubbar :)
Ha det gott och låt dig inspireras av härlig Paleomat!
Jenny & Magnus
Smaskens! :)
SvaraRaderaMåste baka snart paj här hemma också!
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Hej Lana
RaderaJa paj är ju så gott. Speciellt nu på sommaren när alla färska bär börjar komma :)
Hopas att du har fina sommardagar!
Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaJag har precis hittat hit när jag letade efter tips om 24 timmars fasta. Jag är precis färdig hälsovägledare och diplomerad kostrådgivare och PT. Det här med Paleo verkar vara intressant och hit kommer jag att återvända fler gånger...:)
En liten fråga, kokossocker och kokosmjöl, var får jag tag på det?
Varma hälsningar Erika.
Hej Erika
RaderaVad roligt att du har hittat in Under vårt tak! Så härligt att du är nyfiken på Paleo, som du förstår så är vi helt sålda på Paleo och är otroligt glada att vi kan förmedla livsstilen här genom vår blogg!
Kokossocker och kokosmjöl finns i vanliga livsmedelsbutiker, Coop Forum, Ica, och City Gross, bara att fråga personalen :)
Så spännande att du gått Kostrådgivar utbildning, hoppas att vi kommer att ha mer kontakt i framtiden!
Solvarma hälsningar
Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaHittade just hit... Så fin och inspirerande blogg..... =)
Therese
Hej Therese
RaderaVälkommen in Under vårt tak! Tack för dina fina ord, de värmer!
Hälsningar
Magnus & Jenny
Hei dere!
SvaraRaderaSå fin blogg, den må jeg følge.
Er dere på Bloglovin?
Keep up the good work!
Hej Melissa
RaderaStort tack, vad roligt att "höra"! Nej vi finns inte på Bloglovin (vad vi vet... Har inte aktivt gjort något val där - vad är det för något och vad är det bra för?).
Hälsningar
Magnus & Jenny
Jättegod och enkel paj! Är så glad över att ni har massa bra recept som gör det enklare att äta paleo. Tack för att ni delar med er!
SvaraRaderaTack snälla Therese, vad glada vi blir av din kommentar.
RaderaMagnus & Jenny
Hej Jenny och Megnus :-) !
SvaraRaderaJag har massa sjukor ;-) å bl.a IBS så jag är väldigt försiktig med fibrer. Annars kan jag inte äta frukt. Är inte psyllium väldigt fiberrikt? Älskar er sida å redan andra dagen utan gluten mådde jag bättre å svullnaden i magen uteblev :-D . Tog bort gris kött helt tidigare för d hade jag komit fram till att jag nog inte tålde pga kraftiga tarm smärtor och uteslutnings metoden och googlande ;-) .
Är inte så förtjust i kokos, har ni något förslag på vad man skulle kunna prova istället.
/Sanne
Hej Sanne
RaderaHärligt att höra att du blivit bättre av Paleo - hör många som har samma erfarenhet (inklusive mig själv)! Så härligt att man med ren och naturlig mat kan bli bättre.
I just denna smulpaj ingår en del kokosprodukter men det finns väldigt många andra recept i Paleoskafferiet utan kokos :) Titta görna runt och se vad som finns!
Magnus
Hej!
SvaraRaderaTror ni att man kan göra denna paj till nötfri genom att byta ut nötterna mot frön? I så fall vilka frön skulle ni rekommendera att använda som ersättning?
Anna
Hej Anna!
RaderaTror absolut att det går att ersätta nötterna mot frön :) Testa och använd solroskärnor. Ersätt mandelmjölet med lite kokosmjöl :)
Ha en fortsatt fin kväll!
/Jenny och Magnus
Tack! Det blev jättegott :)
RaderaHej Anna
RaderaSå roligt att höra!
Magnus & Jenny
Hej
SvaraRaderaJag tänker testa denna paj till helgen. Jag undrar bara hur många personer den är beräknad till?
Tack för en jätte inspirerande blogg.
Mvh
Therese
Hej Therese
RaderaVad roligt att du ska göra pajen - är jättegod!
Den räcker helt klar till 4 personer, beroende på hur mycket man äter kanske till och med till 6 personer...
Lycka till
Magnus & Jenny
Om man, som jag, råkar blanda i 3-4 ägg istället för 1 ägg samt glömmer att lägga i den hyvlade mandeln, så får man en himla fin "sockerkaka" :)
SvaraRaderaToppade med hackade hasselnötter istället och gräddade den i en brödform på samma gradantal, dock tog jag inte tiden på hur länge den utan bara körde tills den blev klar.
Blev riktigt gott :)
Men så roligt Erika - ibland kan misstag bli toppen :)
SvaraRaderaTack för tipset!
Magnus & Jenny
Hej! Ny läsare här. Efter tips från min väninna. Nu ska jag ändra min kost lite och här fanns ju massor av tips! TACK! Jag återkommer :) Hälsning Joa
SvaraRaderaHej Joa
RaderaVad roligt, välkommen in Under vårt tak!
Ja det är bara att skriva till oss om du har några funderingar eller frågor.
Magnus & Jenny