onsdag 18 september 2013

Recension av Paleokokbok


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Recension av Paleokokbok” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

6 kommentarer:

 1. hur är nivåerna på recepten? lättlagade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Skulle säga att de är från relativt lättlagade till medel, inte direkt nybörjar recept. Men de är välgjorda och välbeskrivna.

   Magnus

   Radera
 2. Jag bläddrade lite i den, och kändes som ni beskriver, att det nog när en "vill-ha-i-bokhyllan"-kokbok mer än en vardagskokbok. Och just att ingredienserna kändes tveksamma i många fall. Så när det kommer till vardagsmat och inspiration - sån läser jag er blogg!

  Däremot en bok jag är nyfiken på är Fyscoachens! http://www.fyscoachen.se/?p=10593

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Tack snälla, ja det hade varit riktigt roligt att få ge ut en kokbok!

   Det finns väldigt många bra tips och ideer i boken men som du säger, någon "vardagskokbok" är det inte. Ja Fyscoachens bok är fin och mycket mer "funktionell". Har du den inte så rekomenderar vi den varmt!

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Har några frågor till er "experter". I boken skriver han om Bouqet Garni. Inget som jag känner till. Finns de att köpa eller gör man dem själv? I många recept hänvisar han till Sherryvinäger, men jag hittar inte det i affären. Tror ni att man kan använda rödvinsvinäger istället? Han skriver också om kryddpåsar. Köper man dem färdiga eller finns det speciella påsar som man fyller själv?
  Har boken, men ser den mer som en kokbok för de som vill ha något utöver det vanliga. Rätt många lite dyrare ingredienser och sådana som är lite svårare att få tag på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mattias

   Paleoexperterna här ;) "Bouqet Garni" är en bukett med örter, dessa används i t.ex. grytor och soppor ungefär som buljong och/eller fond. Även Libbsticka fungerar bra som detta, eller att koka sin egen buljong!

   Vi skulle kunna tänka oss att Rödvinsvinäger (eller till och med Äppelcidervinäger - som är ännu mer Paleo) skulle fungera bra.

   Osäker angående kryddpåsar... Märket Urtekram är danskt (precis som kokboksförfattaren Thomas) kanske de har detta i sitt sortiment? De har många bra och ekologiska kryddor!

   Vi säger precis som du, det är en inspirationsbok som har många recept utöver det vanliga. Mycket intressant och man får många ideér. Men man får dock tänka på att författaren driver en fin restaurang med Primal-/Paleomat och det är i dessa recept som boken grundar sig.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera