fredag 13 december 2013

Lucia!

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Lucia” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

8 kommentarer:

 1. Tack! Ha det bra ni med! Tack för en bra blogg. Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia

   Tack snälla för ditt fina inlägg!

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Tack detsamma! :)

  Jag har en fråga, jag äter paleo men jag har upptäckt att magen inte mår så bra av den mängd av nötter och frön som verkar ingå i de flesta recept som finns där ute i cyberspace.. Vete- och gluten är helt uteslutet men jag undrar om det finns några andra mjöler man kan baka med och vågar upphetta som man kan använda istället för nötter/mandel/kokos? Vad är minst dåligt?

  Tack för en inspirerande blogg! M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia

   Om man äter mycket nötter så kan man absolut bli "konstig" i magen. Inom Paleo så är grunden grönsaker, rotfrukter och kött, fisk, skaldjur. Det är basen och vad man ska äta, frukt och nötter är ett tillbehör - man ska alltså inte jämföra med "vanlig" kost där man äter smörgås många gånger per dag.

   Det är lätta att äta för mycket av nötter när man börjar med Paleo för att det är gott, lättillgängligt och man har en vana att äta t.ex. smörgås. Det handlar mycket om att bryta mönster i början - många utmaningar :)

   Min rekommendation är alltså inte att du gör ett substitut för olika bakverk utan helt enkelt byter ut det mot andra saker, riktig mat helt enkelt.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Hej, jag tänkte börja "små starta" lite med paleo kost, jag letar förbryllat efter kokos mjölk, men i de flesta affärer finns det bara kokos vatten... annars hittar jag bara den kokos mjölken som man lagar mat på.. när ni skriver kokos mjölk i era recept, är det då samma sak som kokos vatten? vilket märke ska jag leta efter? har sprungit runt i varenda affär ;)

  //Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra

   Vad roligt att du är nyfiken på Paleo.

   Kokosmjölk är INTE samma som kokosvatten! Mjölken är riven kokos som de "kramat" ut vätskan från. De säljs på tetrapack och vi använder Santa Maria's Extra Creamy Coconutmilk, denna tycker vi är bäst.

   Fråga gärna någon i personalen, de flesta har kokosmjölk hemma.

   Lycka till och skriv gärna igen om du har fler funderingar eller frågor.

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Hej igen! Tack för svar! Jag har köpt RisoCocco från italien, det är ekologiskt, men insåg att det är 17% ris i den kokosmjölken...

   Den kokos mjölen ni köper, är det den som står vid wook tillbehören på mat affärer? den sorts kokos mjölk man brukar ha i när man gör olika wokrätter tillexempel? :P

   //Sandra

   Radera
  3. Hej Sandra

   Troligen är det den som står bland andra wooktillbehör, svårt att veta hur det ser ut i er butik men som sagt troligen den. Märket är "Santa Maria" och den heter "Extra Creamy Coconutmilk".

   Magnus & Jenny

   Radera