måndag 30 december 2013

Paleo 30 dagar


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Paleo 30 dagar”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

28 kommentarer:

 1. Skulle sååå gärna hänga på! Men tyvärr gör mitt jobb att det inte fungerar då vi äter lunch tillsammans med våra elever. Då funkar det inte att sitta med sin egen matlåda...
  Jag satsar på att köra när sommarlovet kommer :)
  Gott Nytt år på er! Tack för all inspiration :)
  //Ia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ia

   Det är en trixig situation och tråkigt att det ska behöva vara så. Kanske kan man påverka på något sätt? Kan vara ett utmärkt tillfälle att "plantera" nya tankar och idéer. Vet att det är svårt men man vet inte vad som händer om man kommer med bra och kreativa förslag :)

   Jenny här "Under vårt tak" jobbar på förskola och har samma problem men har lyckats med en hel del förändringar.

   Om inte annat så är det jättebra att köra en utmaning under sommaren också :)

   Lycka till

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. God fortsättning! Med era inspirerande recept är det inga problem att köra en Whole 30. Jag äter ganska strikt paleo så man kan nog säga att jag kör en Whole 360. Bakar ytterst sällan, äter aldrig paleobröd mm. Helt enkelt inte sugen på detta. Till frukost äter jag middagsrester eller som Mark Sisson, en "big ass sallad". Tack för era inspirerande recept, funderat på kokbok?. Finns bara en svensk så det borde ju finnas marknad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Tack för dina snälla ord om oss! Jo visst har vi funderat på kokbok, letar bara efter ett förlag som vill ge ut boken - har du tips :)

   Bra med kosten, det är ju så härligt med Paleo!

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Optimal förlag gav ju ut Åsa Söderbergs bok, Robb Wolfs samt Birgitta Höglunds, alla Paleo-böcker. Hör med dom!

   Radera
  3. Tack för tipset, vi har alla de böckerna - bra allihopa. Har varit i kontakt med dem ett par gånger...

   Magnus & Jenny

   Radera
  4. Ja det kanske är svårt....Man får satsa på att bloggen blir jättestor, då är det nog lättare.
   Det är ju ingen nackdel att ni har kommit in under kostdoktorns "paraply".

   Radera
  5. Hej

   Ja det är väldigt svårt att få förlagens intresse.

   Vi har sett att vi hamnat hos Kostdoktorn, riktigt roligt! Sedan tidigare så är vi omnämnda i flera olika "trådar" men att ligga under hans "Bloggnytt" är bra.

   Vi kör vidare och hoppas att 2014 blir ett bra år på långa sätt :)
   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Jag hänger på! OCh hänger här för mer inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Magdalena

   Vad roligt att du ska göra en Paleo utmaning! Om du har frågor eller funderingar så är det bara att skriva till oss!

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. hejsan!
  jag har en liten fråga angående bovete, är det paleo?
  bovete är ju inte spannmål utan är släkt med rabarber, och rabarber är väl ok att äta? men jag har aldrig sett att ni har ätit det någon gång?
  gott nytt år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa

   Bovete är lite dubbelt, det är inget spannmål men det kräver en del behandling innan man kan äta det, som blötläggning och rikligt med sköljning. Finns lite delade meningar inom Paleo om just Bovete - både för och emot...

   Vi använder oss inte av Bovete och jag tror du själv får avgöra hur du vill göra här, är det något speciellt som du brukar göra av just Bovete?

   Inget klart och tydligt svar men så är det ibland.

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Hej!
   Tänkte fortsätta på spåret med vete och så. Hur är det med surdeg?
   Är det något som går in?

   Radera
  3. Hej David

   Nej surdeg och vete går inte in under Paleo 30 dagar. Men om du är nyfiken på bra sätt att baka surdeg så kan jag absolut rekomenderad den fina bloggen www.ledgenomexempel.se som har fantastiska recept på surdeg och jättefin syn på träning!

   Magnus & Jenny

   Radera
  4. Tack för den länkningen! Såg inte den innan jag lade mitt eget inlägg nedan. Riktigt bra att ni drar igång en 30 dagars så här på nya året. Bästa sättet att komma i form - träningen är så väldigt sekundär i jämförelse. ;-)

   Radera
  5. Henrik

   Visar gärna våra läsare var de kan få bra och kvalitativ information om mat och hälsa!

   Tack för en fin blogg.

   Magnus & Jenny

   Radera
 5. Är bortbjudna till goda vänner i morgon kväll. Till ett par som gillar att träna och äta bra. Dock har de inte testat paleokost så istället för blomma ska jag skriva ut er 30 dagars och ge. En utmaning att göra tillsammans med oss! Hoppas gåvan uppskattas :-).
  Tack för allt och god fortsättning!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika

   Vilken underbar ide! Riktigt roligt!

   Stort lycka till!

   Magnus & Jenny

   Radera
 6. Har precis hittat er blogg och blir mer o mer nyfiken på paleo. Har snart gjort 12v deff o kosten har varit svårast att ställa om. Den har liknat paleo m undantaget för kvarg och ris som produkter. Med en familj som gärna äter korv, mackor, pasta o olika såser så har det blivit till att laga två rätter många gånger. Ibland har vi ätit ungefär samma. Jag har vägt och lagt undan mat åt mig innan de såsat till det. Helst skulle jag vilja laga samma mat till hela familjen då det är enklare. Därför ska jag nog smyga in lite paleo så snart jag gjort mina 1.5 återstående v deff.
  Kul då m en blogg som ger bra tips o bjuder på många recept. Måste leta på er på fejjan oxå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vad roligt att du är nyfiken på Paleo! Välkommen in Under vårt tak.

   Japp vi finns på Facebook, sök bara "Under vårt tak", finns även på Instagram som "undervarttak".

   Bra ide där med att smyga in Paleo i de andras kost :) självklart underlättar det ju när alla i en familj äter ungeför samma.

   Tack för dina snälla ord om oss.

   Magnus & Jenny

   Radera
 7. Hej
  Jag undrar varför inte baljväxter så som linser, kikärer är paleo? Tack för bra sida med tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Ja man kan tycka att det är lite konstigt men baljväxter innehåller ett "naturligt" gift - Lektin. Detta ställer till stor oreda i kroppens mag- och tarmkanal och stör också upptagningen av olika näringsämnen.

   Om man ändå väljer att äta baljväxter är det oerhört viktigt att man tillagar dem på ett korrekt sätt för att minimera riskerna.

   Magnus

   Radera
 8. Ett så väldigt bra sätt att börja året! Vill man VERKLIGEN boosta resultatet av Magnus och Jennys 30 dagarsutmaning kan man koppla ihop det med mitt förslag på "kom igång pass" som är VÄLDIGT annorlunda mot allt annat ni hittar i träningsvärlden. (Lovar) Det är inget fokus på "blodsmak" och "no pain, no gain" utan ett program som utgår helt från individ genom pulsträning och anpassade kroppsviktsstyrkepass! Håller tummarna för att någon vågar testa! Alltid gratis på ledgenomexempel.se...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henrik

   Ja precis, att äta rätt och röra på sig under naturliga former är ett fantastiskt sätt att uppnå sin bästa hälsa någonsin!

   Adressen till inlägget "Kom igång pass" är: http://www.ledgenomexempel.se/nytt-ar-nya-traningsmal-sugen-pa-ett-annorlunda-upplagg/

   Gör som Henrik säger, våga testa!

   Magnus & Jenny

   Radera
 9. Hej! Först vill jag säga att jag älskar Paleoskafferiet och alla goda recept, ni ska veta hur uppskattat det är av så många!!
  Jag började med 30-dagars utmaningen för ca 12 dagar sen och tycker tyvärr det är jättesvårt. Inte att låta bli det "förbjudna", men att hålla mig mätt på det "tillåtna". Jag väger redan lite för lite och vill inte gå ner mer i vikt. Har ni några tips på hur man kan gå upp i vikt med paleo, tycker jag äter så mycket jag får i mig, men det går ju inte direkt att hälla i sig kokosmjölk... Är också helt orkeslös (även under träning), men det kanske är normalt...? Jag åt ju inte jätteannorlunda tidigare så det borde ju inte vara en så stor omställning för kroppen, men jag vet inte hur den reagerar riktigt... Väntar på de sista 10 dagarna då jag läste att man bör märka de positiva effekterna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Tack, riktigt roligt att höra att du tycker om Paleoskafferiet!

   Att må dåligt efter en dryg vecka är inte konstigt eller ovanligt, det är många som gör det.

   Nu vet jag inte riktigt hur du äter Paleo men många är rädda för fett och det är väldigt viktigt att man får i sig detta. Kokosolja, olivolja, avokado, nötter och animaliska fetter.

   Även om man inte tycker att man äter så annorlunda innan så innebär en 30-dagars utmaning större förändringar än man tror. Skriv gärna och berätta mer om hur du äter och känner dig.

   Kämpa på för belöningen kommer!

   Magnus & Jenny

   Radera
 10. Hej igen, tyvärr mår jag inte bättre och undrar om jag gör nåt fel, kanske börjar jag få brist på nåt...? Till frukost äter jag paleogröt med bär och banan och fröknäcke med kokosfett och kalkon. Till mellanmål "Julbröd" med kokosfett, lax och gurka. Lunch och middag består ofta av ägg, broccoli, avocado, kyckling. Jag fortsätter att gå ner i vikt och är helt orkeslös och muskelsvag. Ska kanske tillägga att jag är mammaledig med en 11-mån och delvis en 3-åring, vilket också kan vara ganska energikrävande ;)
  Är idag inne på dag 19, jag fortsätter hålla ut, men undrar om ni rekommenderar någon ändring/tillägg...? Tack på förhand! Hälsn, Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Vad tråkigt att du fortfarande mår dåligt! Det är väldigt svårt för oss att ge rekommendationer då vi inte vet hur du lever nu och har levt tidigare.

   Min första tanke är att du ska avbryta och gå tillbaka till den kost du åt tidigare och som fungerar. Om du tror du har brister på/av något så bör du få detta kontrollerat.

   Få prover gjorda, "avbryt" och ät den mat som fungerar, ge kroppen en chans till att återhämta sig och få tillbaka kontrollen innan du börjar om igen. Det är kanske inte den hjälpen du vill ha men det är vad vi kan ge just nu.

   Magnus & Jenny

   Radera