lördag 1 mars 2014

Vår Guacamole!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Vår Guacamole”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Sara

   Ja det är fantastiskt gott!

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Hej!
  Ett tips från Guacamolens hemland Mexiko. Silverlök och massor av koriander.
  Paola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Paola

   Tack snälla för tipset, detta ska testas!

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Hej! jag är 19 år och har problem med min mage, IBS. Jag bor hemma så de blir lite svårt att äta 100% paleo men ska försöka så gott jag kan. Det jag är orolig för är om jag får i mig alla näringsämnen, ex kalcium när man ska undvika mejeriprodukter? Och tycker ni det är lätt att äta enligt säsong med paleo? För jag är väldigt mån om att äta svenskt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isabelle

   Vad tråkigt att höra om att du har IBS. Det är en mycket jobbig situation MEN det går att lösa med kost och bra vanor.

   Måste bara fråga varför det är svårt att äta enligt Paleo när du bor hemma?

   Angående kalcium så får du i dig detta på många andra sätt än genom Mejerivaror. Läs gärna inlägget på vår blogg som vi gjort om just detta: http://undervarttak.blogspot.se/2013/04/paleo-kalcium-kallor-utan-mejerivaror.html

   Vi tycker dock, speciellt eftersom du har IBS, att du ska äta vissa kosttillskott. Även detta har vi skrivit ett inlägg om, adressen är här: http://undervarttak.blogspot.se/2014/03/halsoboosta.html Det är viktigt för alla att äta dessa kosttillskott oavsett vilken typ av mat man äter!

   Att äta enligt säsong helt och hållet är lite knepigt, men självklart går det. Kött, ägg, rotfrukter, många grönsaker och endel frukter finns året runt (kan dock bli lite enformigt) - men sedan är det en avvägningsfråga med fisk (svenska vatten... svenska fiskare... hm). Det viktigaste är enligt oss ekologiskt, krav och att djuren fått äta det de ska äta - nötdjur ska vara gräsbetande och inte födas upp på spannmål.

   Men man får göra det bästa med de möjligheterna man själv har, både fysiska och ekonomiska.

   Skriv gärna igen om du har fler funderingar eller frågor.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Hejsan och underbar blogg ni har!! Jag är en yogamamma som ätit paleo ett bra tag nu men känner att jag vill äta paleo fast med mindre kött, har ni något tips på bra rätter och inspiration? Sen undrar jag hur ni äter vid sjukdom, tex efter en magsjuka osv! Ägg är ju inte direkt något man är sugen på!och slutligen bra tips på snabba Goa rätter som även mina små barn kan äta? Ha en fin kväll!! Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny

   Vad roligt att du ätit Paleo under en längre tid! Nu vet vi inte exakt vad du menar med "kött", men fisk och skaldjur är alltid gott och väldigt bra. Om du kan tänka dig fågel så finns mycket att välja på (t.ex. kyckling, kalkon, gås och vilt).

   Fisk går att göra på många sätt, steka lätt som den är, eller i gratänger och soppor. Brukar alltid bli jättegott. Skaldjur fungerar likaså på många sätt, även i paj!

   Nu har vi faktiskt aldrig varit magsjuka sedan vi började med Paleo för omkring fyra år sedan. Men... kan tänka mig att man vill ha något lätt, kanske någon form av yoghurt på avokado och banan eller liknande.

   Ett tips om barnen är små så brukar ett säkert kort vara bananplättar! Men den erfarenheten vi har är att de äter det mesta, vår Heta köttfärssoppa brukar vara en hit för både ung och gammal!

   Lycka till

   Magnus & Jenny

   Radera