Fasta

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Fasta”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny


4 kommentarer:

 1. Hej och tack fört er intressanta Blogg!
  En engelsman, Michel Mosley, har i en serie med vetenskapligt stöd själv testat olika metoder för att få ett bra liv på äldre dar. I det senaste av programmen jag sett har just fasta, eller en veckoplan där man endast äter normalt under 5 dagar men under 2 dar endast får tillföra kroppen 450 resp. 600 kcal, kvinna/man per dag radikalt förändrat hans samtliga mätvärden positivt. Han har inte ätit någon utvald mat men jag kan tänka mig att han fått ännu bättre värden med inblandad Paleokost. Jag kan också tänka mig att människan i början inte hade den jämna energitillgången som dagens människa har förutsättningar för med tex. kyl och frys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Håkan

   Tack för din kommentar. Ja vi har också sett detta reportage, det är många som håller på med 5:2 fasta och det är helt klart bra. Det jag vänder mig mot är budskapet om att man kan äta vad som helst de övriga dagarna...

   Precis som du säger så är fasta en naturlig del för människan och har så varit genom hela evolutionen, det är bara nu de senaste generationerna som detta ändrats.

   Magnus

   Radera
 2. Hej!
  Hur ska man fasta om man äter paleokost? Då man inte räknar kalorier.
  Ska man börja räkna eller har ni ngt annat tänk?

  //Jens

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är så att man inte äter alls under fastan?
   Tänkte lite 5:2 innan😊

   Radera