Starta med Paleo


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Starta med Paleo”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

416 kommentarer:

 1. Fick genom en mycket god vän reda på er blogg och jag är väldigt tacksam för det. Jag måste ändra min kost p.g.a. en tarmsjukdom och är glad för de råd och info som jag hittar hos er.
  Tusen tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ich bin AMANDA KARIPETRA, die in den USA lebt, ich habe unter Herpes zu leiden, denn Viele Jahre, Zeitraum von 7 Jahren, ohne Heilung. An einem treuen tag sah ich einen Artikel über das Internet waren eine Frau über Arzt ISE gesprochen und wie dies Arzt sie dauerhaft von HIV geheilt. Ich kontaktierte ihn durch seine E-Mail: ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM und erzählte ihm von meiner Krankheit. Diese Rost Mann heilte meine Herpes-Infektion Krankheit. Er schickte mir Kräutermedizin, die mich völlig heilte. Heute lebe ich Glücklich und frei von HERPES. Ich kam zu dem Schluss, dass es keine Heilung, ist er der Eigentümer und Gründer von ISE HERB RESEARCH CENTRE [IHRC] Dr .ISE haben die Heilung für HIV, Zika, HPV, ASTHMA, Diabetes, Syphilis, niedriges Sperma Zählung, Krebs, Wahnsinn, Hepatitis, Bakterien und parasitäre Infektionen und Andere verwandte Virusinfektionen. Er hatte 15 Jahre im Üben ausgegeben Spiritualismus, Berater, mit Kräutern und spirituellen Mitteln zu heilen Krankheit auf der ganzen Welt. Der Hauptgrund, warum ich dieses Zeugnis schreibe, ist Um die ganze Welt über seine großen Taten zu informieren, und er ist ein Kräuterarzt Die tödliche Krankheiten heilen können. Er ist auch eine große Zauberrolle, die ich nicht hatte Sehen jeden Doktor so mächtig wie dieser Ritter Mann, er hatte viel Leben. Sie erreichen ihn über; ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM ..

   Radera
  2. Ich bin AMANDA KARIPETRA, die in den USA lebt, ich habe unter Herpes zu leiden, denn Viele Jahre, Zeitraum von 7 Jahren, ohne Heilung. An einem treuen tag sah ich einen Artikel über das Internet waren eine Frau über Arzt ISE gesprochen und wie dies Arzt sie dauerhaft von HIV geheilt. Ich kontaktierte ihn durch seine E-Mail: ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM und erzählte ihm von meiner Krankheit. Diese Rost Mann heilte meine Herpes-Infektion Krankheit. Er schickte mir Kräutermedizin, die mich völlig heilte. Heute lebe ich Glücklich und frei von HERPES. Ich kam zu dem Schluss, dass es keine Heilung, ist er der Eigentümer und Gründer von ISE HERB RESEARCH CENTRE [IHRC] Dr .ISE haben die Heilung für HIV, Zika, HPV, ASTHMA, Diabetes, Syphilis, niedriges Sperma Zählung, Krebs, Wahnsinn, Hepatitis, Bakterien und parasitäre Infektionen und Andere verwandte Virusinfektionen. Er hatte 15 Jahre im Üben ausgegeben Spiritualismus, Berater, mit Kräutern und spirituellen Mitteln zu heilen Krankheit auf der ganzen Welt. Der Hauptgrund, warum ich dieses Zeugnis schreibe, ist Um die ganze Welt über seine großen Taten zu informieren, und er ist ein Kräuterarzt Die tödliche Krankheiten heilen können. Er ist auch eine große Zauberrolle, die ich nicht hatte Sehen jeden Doktor so mächtig wie dieser Ritter Mann, er hatte viel Leben. Sie erreichen ihn über; ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM ..

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindande Spell.
   6) Breakup Spells
   7) Bannlys en tidigare älskare
   8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
  4. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindande Spell.
   6) Breakup Spells
   7) Bannlys en tidigare älskare
   8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
  5. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

   Radera
  6. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

   Radera
  7. Jag är Max Hannah, och jag bas i USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 1 år av trasiga äktenskap, min man lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv var på väg att sluta i nästan begick självmord, jag var känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare en spell caster heter Dr Ogundu, som jag träffade på nätet. Å ena trogen dag, som jag surfar via Internet, kom jag över tilld vittnesbörd om denna spell caster. Vissa människor vittnade om att han förde deras Ex älskare tillbaka, några vittnade om att han åter livmoder, och andra sjukdomar, några vittnade om att han kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över en viss vittnesmål, det handlade om en kvinna vid namn Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon tappade Dr Ogundu e-postadress. Efter att ha läst alla dessa, beslutade jag att ge det ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar, min man kom tillbaka till mig. Vi beslöt våra frågor, och vi är ännu gladare än innan Dr Ogundu, är han verkligen en begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar människa ... Om du har ett problem och du letar efter en verklig och äkta spell caster att lösa alla dina problem för dig. Prova Dr Ogundu när som helst, kan han vara svaret på dina problem. kontakta stor doktor genom denna post: drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
  8. Jag är Max Hannah, och jag bas i USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 1 år av trasiga äktenskap, min man lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv var på väg att sluta i nästan begick självmord, jag var känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare en spell caster heter Dr Ogundu, som jag träffade på nätet. Å ena trogen dag, som jag surfar via Internet, kom jag över tilld vittnesbörd om denna spell caster. Vissa människor vittnade om att han förde deras Ex älskare tillbaka, några vittnade om att han åter livmoder, och andra sjukdomar, några vittnade om att han kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över en viss vittnesmål, det handlade om en kvinna vid namn Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon tappade Dr Ogundu e-postadress. Efter att ha läst alla dessa, beslutade jag att ge det ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar, min man kom tillbaka till mig. Vi beslöt våra frågor, och vi är ännu gladare än innan Dr Ogundu, är han verkligen en begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar människa ... Om du har ett problem och du letar efter en verklig och äkta spell caster att lösa alla dina problem för dig. Prova Dr Ogundu när som helst, kan han vara svaret på dina problem. kontakta stor doktor genom denna post: drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Hej Ditte

  Vad roligt att du blivit rekommenderad vår blogg! Välkommen in Under vårt tak.

  Hoppas att du hittar mycket bra som kan hjälpa dig. Har själv haft magproblem och har nu inga besvär alls! :-)

  Hälsningar

  Magnus & Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindande Spell.
   6) Breakup Spells
   7) Bannlys en tidigare älskare
   8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 3. Vilken bra och inspirerande blogg ni har! Jag har kört enligt Paleo i 3 veckor nu, men tycker den sociala biten fortfarande kan vara klurig... när jag t.ex. blir bjuden på tårta, efterrätter av mina vänner/grannar/familj osv. Har ni något tips på hur man "snällt" kan tacka nej och stå emot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna, roligt att du tycker om vår blogg och ännu roligare att du börjat med Paleo!

   Jag håller med, det är svårt - ibland mer och ibland mindre. Man får hoppas att familj och vänner respekterar dina beslut och tar hänsyn till detta. Vi brukar ha med egen mat och det fungerar jättebra! Sedan så försöker vi också bjuda på god Paleomat så att nära och kära får prova och se vad det handlar om och att det inte är så jobbigt och svårt. Nu efter att vi ätit Paleo i drygt två år så lagar faktiskt väldigt många Paleomat till oss, antingen hela måltiden eller delar av.

   Hoppas detta är till hjälp för dig och än en gång - jätteroligt att du provar Paleo.

   /Magnus & Jenny

   Radera
  2. Ett tips på kort sikt är att säga att du väntar lite (tills det är för sent) :) Jag har själv testat att bara tacka nej, men det blir som ett rött skynke för många. Bättre då att bara vänta lite... :)

   Radera
  3. Ta med dig egen efterätt, s är du delaktig ändå.

   Radera
 4. Hejsan, jag snubblade in på er blogg tack vare den käre vännen Google, jag har ätit paleo i två veckor och jag mår så bra! Inte nog med att jag minskat i cm och tappat kilo så har mina torra fötter, med ständiga djupa, onda, blödande självsprickor som bortblåsta efter att ha uteslutit gluten, socker och mejeriprodukter. Helt underbart att slippa trippa på tå och få repor i strumpbyxorna pga de onda hälarna!
  Nu ska jag bara konvertera min envisa-pojkvän-som-tror-man-behöver-socker till denna livsstil.
  Ser fram emot att fortsätta läsa er underbara blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Så roligt att du börjat med Paleo! Ren och naturlig mat har en fantastisk egenskap att faktisk hela kroppen! Underbart att du fått ett så tydligt "kvitto" på detta! Kosten gör verkligen skillnad och på så många sätt.

   Fortsätt njuta av god Paleo mat och njut av alla positiva effekter den har.

   Stort lycka till i ditt nya Paleoliv! Har du frågor eller funderingar så tveka inte på att skriva till oss!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 5. Hej!

  Tack för en väldigt inspirerande blogg, hittade hit via Annika Sjöös blogg och egna Paleo-utmaning ;)

  Jag är jättenyfiken på Paleo men har en liten fråga.. Jag vet inte om ni känner till "blodgruppsdieten" där det går ut på att man ska äta enligt samma mönster som man är konstruerad, precis som Paleo. Men här hävdar man att olika blodgrupper är konstruerade på olika sätt och därmed gynnas bäst av olika typer av kost. Historian bakom filosofin är väldigt intressant med människans utveckling och spridning över tid och plats med olika geografiska förutsättningar. Jag undrar därför hur man ska täna, jag menar vi är ju alla olika ;)

  Har ni själva funderat över ovanstående och i sådana fall vad kom ni fram till?

  Ha det gott så länge!

  /Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofie

   Tack för dina fina ord och vad roligt att du gör en Paleoutmaning!

   Har faktiskt aldrig hört talas om "blodgruppsdieten", så nej detta har vi inte reagerat på. Behöver läsa på en hel del innan vi kan kommentera något om detta.

   Lycka till i din utmaning!

   /Magnus & Jenny

   Radera
  2. Om ni är intresserade så har Peter D'Adamo skrivit en bok i ämnet. Googla gärna hans namn om ni vill veta mer.

   /Jeanette

   Radera
 6. Ni har gett mig mycket inspiration och matglädje, bara genom att jag har fått ta del av er fantastiska sida. Jag äter inte paleo själv, och kommer aldrig att börja, då jag är alldeles för förtjust i baljväxter.

  Hur det än är med den saken, så har ni gett mig så mycket matglädje, och så många nya roliga infall när det kommer till mat, att jag har varit här och kikat nästan varje dag i fyra veckor.

  Tycker att ni gör ett otroligt underbart jobb!

  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!

   Tack för din fina kommentar och vad roligt att du är intresserad av Paleo - man ska aldrig säga aldrig ;)

   Jätteskoj att du varit inne Under vårt tak så ofta och vad glada vi blir av att du tycker om våra recept!

   Tack igen Anna!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 7. Roligt med en paleoblogg för inspiration - innan jag började tyckte jag att det var en väldigt stor uppoffring att skippa socker, bröd, yoghurt, ost och mjölk, som jag älskar. Kommer väl inte att kunna köra 100 procent strikt paleo framöver, men har definitivt märkt av kostens fördelar i form av plattare mage och mycket ork.

  Tack för inspirationen! /Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hannah!

   Så roligt att du börjat med Paleo! Ja visst är det stora fördelar med att äta ren och naturlig mat, kroppen blir helt annorlunda och piggare :)

   Om man inte är 100% strikt tycker inte jag spelar så stor roll, äter man (t.ex.) 80% Paleo så är det oerhört mycket bättre än inget och man har ofta fått in ett nytt tänkesätt omkring mat och det är viktigt!

   Lycka till och skriv gärna om du har frågor eller funderingar!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 8. Vill tacka er för allt ni skriver om på bloggen. Genomför min första paleo 30 dagar efter två år med LCHF och trivs hur bra som helst och kommer att fortsätta med mejerifritt så gott jag kan. Detta är det mest hälsosamma alternativ för mig då jag är glutenintolerant sedan födseln. Jag har alltid varit intresserad av mat pga glutenintoleransen men utan er blogg hade jag inte blivit såhär fäst vid paleo. STORT tack till er. Ni är fantastiska!
  / En mycket tacksam Linnéa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linnéa

   Vad otroligt glada vi blir av din kommentar, stort tack!

   Som du förstår så stortrivs vi med Paleo kosten och brinner verkligen för att förmedla den till så många som möjligt! Ren och naturlig mat har otroligt stora hälsofördelar för kroppen. Vi är verkligen glada för att kunna hjälpa till, och mejerivarorna kommer du kunna släppa efter ett tag om du vill. Man blir förvånad över hur lite man saknar just mejerivaror.
   Lycka till!

   Magnus och Jenny

   Radera
 9. Grym blogg! Har funderat på paleo ett tag och sen hittade jag er blogg och blev så väldans peppad! Tyvärr lär jag vänta i några veckor med att testa på paleo eftersom jag just nu är inneboende hos en familj i England, men när jag kommer hem till Sverige igen ska jag testa så många tips som möjligt från er blogg! Keep up the good work! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Tack snälla för dina fina ord!

   Vad härligt att vi kan inspirera dig till att börja med Paleo! Om du har några funderingar eller frågor så är det bara att skriv till oss!

   Magnus & Jenny

   Radera
 10. Hej!
  Har hittat hit och ville bara säga att ni har en himla bra blogg. Så grymt mycket inspiration! Tack för ert engagemang!
  Blir inspirerad att testa en hel del av era recept. Ingen strikt Paleo-människa, än, jag älskar kvarg ;).
  Tack och jag kommer fortsätta titta in!
  Med vänlig hälsning Carolina
  www.timetogofar.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carolina

   Vad roligt att du hittat hit! Välkommen! Vi har varit inne på er fina blogg också, roligt!

   Inspirera till ren och naturlig mat är exakt vad vi önskar med vår blogg, så helt rätt - plocka de delar du tycker om. Förstår om man inte lämnar mejeriprodukterna direkt, det är en process som får växa fram (eller inte... :)).

   Lycka till och vi hörs säkert igen!

   Magnus & Jenny

   Radera
 11. Hejsan! Snubbla in på eran sida via fb, grymt imponerad! Vill verkligen ändra min livsstil & ju mer jag läser här ju mer känns det rätt!! Önskar er en fin dag!1 Kram Pillan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pillan

   Välkommen in Under vårt tak!

   Riktigt roligt att höra! Vi håller med dig helt och hållet, Paleo är väldigt naturligt och så enkelt!

   Om du har några frågor eller funderingar så är det bara att skriva till oss, vår e-post är: flohult19@hotmail.se

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 12. Jag är precis i startgroparna för att helt och hållet kasta mig in i Paleons vackra värld =) Men jag funderar lite på det där med salt. En del sidor säger ingen salt och andra säger kör salt. Hur resonerar ni? Tack för en riktigt bra sida =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Välkommen in i Paleo´s underbara värld :)

   Vad alla är överens om är att bordssalt är dåligt, detta ska man undvika. Man ska också undvika tillsatt salt, alltså sådant som finns i mat (som t.ex. krossade tomater, kött o.s.v.). Köp enbart rena produkter. Dessa salter är processade och innehåller inget som är bra för människan.

   Men havssalt är helt OK, så om du vill ha salt på något använd detta.

   Om du har fler funderingar så bara skriv!

   Magnus & Jenny

   Radera
 13. Hej,
  Mycket fin och inspirerande blogg. Tittar in nästan varje dag. Jag skulle verkligen vilja ställa om hela familjens mat till Paleo men några små hinder, 2 av 5 tål inte ägg, 3 av 5 är allergiska mot nötter och 1 av 5 är skogaholmslimpa och pastafrälst... ;-) Jag (mamman i familjen) tror att vi skulle må så bra. Våra 3 barn är allergiska mot gluten vete råg protein, mjölkprotein, ägg, soja, nötter och delvis fisk skaldjur. Alltså skulle paleo vara ganska perfekt men bara ganska....vad tror ni om paleo -ägg och -fisk,skaldjur -nötter....???? Missar vi för mycket då? Stort tack för ev svar. //Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria

   Vad roligt att du är inne ofta hos oss och får inspiration, det är precis vad vi vill med denna bloggen :)

   Ni kan absolut äta Paleo trots dessa små "hindren", inga problem. Men jag tycker beslut ni bör ta Omega3 och även D-vitamin, ni kanske redan gör det nu - bra i så fall. Detta med tanke på allergin mot fisk och skaldjur. Jag har själv varit allergisk mot skaldjur (och även haft pollen- hösnuva allergi) allt detta har nu försvunnit. Ätit Paleo i tre år och kosten har verkligen förändrat mycket i mitt liv!

   Basen i Paleo är grönsaker, rotfrukter och kött. I kött ingår, vilt, "vanligt" kött, fisk, fågel, skaldjur och ägg. Komplement till detta är frukt, nötter och fröer. Olika oljor som kokosolja, olivolja, avokadoolja och animaliska oljor. Kryddor ligger i toppen på Paleo pyramiden.

   Om ni tar bort ägg fisk och nötter så finns väldigt mycket kvar att njuta av - så helt klart kan ni gå över till Paleo. Har ni fler frågor och funderingar så är det bara att skriva.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 14. Hej!
  Min man och jag har nu ätit Paleo (inspirerade av er) i några månader och min mage funkar nu bättre och hans psoreasis är så gott som borta och han upplever sig så mycket piggare :) Men det är bara 3 hälsovinster, jag skulle kunna rabbla fler... Jag har tänkt utmana mina vänner i en Paleo utmaning (whole 30 kommer sen ;)Att inte baka och göra "substitut" för skräpmat och att utesluta bakpulver har jag förstått, men hur är det med att göra pannkakor på kokosmjöl, fiberhusk och ägg? Kokosgröt? Tack för en bra och inspirerande blogg! / Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica

   Så underbart att höra om alla de hälsofördelar ni har fått med en Paleo kost! Ren och naturlig mat har en fantastisk verkan på våra kroppar - keep up the good work!

   Tack också för dina fina ord om oss!

   Vad roligt att du ska göra en Paleo utmaning med dina vänner, bra initiativ! Det är stor skillnad på Paleo utmaning och Whole30, under en utmaning så är det ok att använda mjölet av nötter o.s.v. men absolut inte i en Whole30. Man ska inte gör substitut för skräpmat i varken Paleo utmaningen eller Whole30 och du har helt rätt med bakpulver, det är ett no, no!

   Så ja, under Paleo utmaningen får ni göra Paleogröten och de Busenkla pannkakorna i vårt Paleoskafferi. Har du fler frågor så bara skriv, kanske är enklare att skriva till vår mail: flohult19@hotmail.se

   OBS om ni sedan ska göra en Whole30 så SKA ni läsa boken "It starts with food"! Det är en nödvändighet :)

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 15. Det finns olika matideologier.
  Som det finns religioner.
  Alla påstår sig vara den rätta vägen.
  Men alla kan ju inte ha rätt.
  Några ljuger, kanske alla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Visst är det så, tur att man har en fri vilja och själv kan bestämma vilken sorts mat man väljer. Vi väljer ren och naturlig mat och njuter av detta.

   Äta bör man annars...

   Magnus & Jenny

   Radera
 16. Hej
  Jag är lite nyfiken på er kost då jag själv börjat märka av magsmärtor då jag äter spannmåls produkter. Däremot är jag inte helt säker på om baljväxter påverkar mig på samma vis.. har ni någon erfarenhet/kunskap om individer som äter paleonkost med även bönor mm
  Tacksam om jag kan få ett svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kave

   Så roligt att du är nyfiken på Paleokost, välkommen in Under vårt tak!

   Paleokosten har stora hälsofördelar och gör underverk med just magen. Vi har ingen erfarenhet av någon som äter Paleo med baljväxter. Ett väldigt bra tips är dock att äta Paleo under 30 dagar (en Paleoutmaning) och sedan introducera "matgrupper" som man vill äta en efter en (med några dagars mellanrum) - då kommer man direkt se hur dessa påverkar kroppen.

   Skriv gärna igen om du har fler frågor eller funderingar.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 17. Tack för svaret.

  Jag har dock en till fråga.
  Eftersom jag håller på med många olika långdistans/uthållighets sporter. Tränings passen går bra, men tävlingarna kan vara i många timmar.. Därför så undra jag om det finns nått i paleokosten som kan ersätta energidrycken som delas ut.
  Och om ni har några tips för en som tränar mycket.

  Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kave

   Det klassiska är ju Banan! Men kokosmjölk är väldigt bra, mycket energi och meddellånga fettsyror som tas upp snabbt av kroppen.

   Tränar man mycket så ska man självklart äta mycket, snåla inte med fettet (kokosolja, olivolja och animaliska fetter så som ghee och t.ex. fettet från kött), sötpotatis är väldigt bra. Ät dig alltid mätt och ta mellanmål i form av nötter.

   Hoppas att detta är lite till hjälp.

   Magnus

   Radera
 18. Va kul! Jag älskar nya dieter! Men vilket stenåldersland är det??? För Alla stenåldersländer hade ju olika levnadsmedel? Typ kokosmjölk fanns inte i Europa förrän sent 1900-tal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Nja, någon ny diet är det knappast - snarare hundra tusentals år... ;)

   Stenålderskost/-diet är ett populistiskt tidningsnamn på Paleokosten och det är klart missvisande. Kosten syftar till när vi alla var jägare och samlare alltså före jordbruket. Det finns ingen möjlighet idag att leva på samma sätt som då utan det handlar helt enkelt om att efterlikna, de hade ju inte de möjligheterna som vi har idag samtidigt som de inte heller hade alla de gifter och avfall som vi tampas med nu...

   Så, svaret är att den moderna Paleokosten efterliknar den jägarna och samlarna åt under den Paleolitiska eran.

   Magnus

   Radera
 19. Hej
  Jag har relativt nyligen börjat med paleokost vilket har fungerat rätt bra. Jag mår framförallt mycket bättre i magen. Men har lite svårt att erkätta alla kolhydrater jag åt tidigare oftast bli det nötter och frukt som får stå för kolhydrats ransonen.
  Men nyligen har jag märkt att mitt emunförsvar försämrats jag har känt mig snorig mm, vilket är mycket ovanligt för mig.
  Min fråga lyder: har ni fått någon erfarenhet på detta om emunförsvar kan gå tillfälligt ner? (Har hållt paleo i ca 1,5 mån)
  Och i så fall, har ni några tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Var roligt att du börjat med Paleo! Som alltid när man byter kost så reagerar kroppen, det är olika för olika personer på hur och hur mycket. Just nu är det dessutom höst och förkylningstider - så jag tycker inte att det låter konstigt. Men var uppmärksam på det och om snuvan inte försvinner så bör du göra något åt det.

   Nu vet jag inte vad du åt tidigare men varför vill du ersätta alla kolhydrater (få i dig samma mängd som tidigare)? Paleo är kost som är rellativt låg på kolhydrater.

   Magnus

   Radera
 20. Hej! Har precis hittat hit då jag blev nyfiken på paleo ! Verkar hur gott och bra som helst och är sugen på att testa. En liten undran bara är hur mycket ska man äta varje måltid? Tills man är mätt? Jag har den senaste tiden varit fast i kaloriräkning och mått..
  Finns det nått slags tänk på ex 6 mål om dagen? äta var tredje timme eller liknande?
  /jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica

   Välkommen in Under vårt tak! Roligt att du är nyfiken på Paleo.

   Du är inne på helt rätt spår, man äter tills man är mätt och man räknar inte kalorier. Eller som vi brukar säga: Paleo så gott och så enkelt!

   Vi äter ungefär fyra gånger om dagen (iallafall på vanliga arbetsdagar), frukost, lunch mellanmål och middag. Men detta är individuellt och helt beroende på vad du äter på respektive mål och självklar hur mycket. Det behöver inte gå någon speciell tid mellan målen men blir automatiskt rellativt fasta tider om man jobbar då raster brukar ligga ganska lika varje dag.

   Tanken är dock att man inte ska behöva massa mellanmål eller "godis" för att hålla sig mätt. Och mätt är lite av nyckelordet, går man hungrig så blir det att man bllir sugen på något och oftast då något onyttigt...

   Om du har fler frågor så bara skriv!

   Magnus & Jenny

   Radera
 21. Hej!
  Är nu inne på dag 5 i min 30 dagars (eller längre) paleoutmaning och måste fråga om detta med invänjningsperiod.

  Enligt doktorn har jag IBS. Jag har under lång tid har problem med magen då jag ofta sväller upp i tarmarna, ibland får gastrit och mycket gaser som resulterar i smärtor. Kan ibland inte sätta det i relation till något då jag kan äta "allt" och ändå ha platt mage (men nästan alltid gas) och ibland är det tydligt att jag reagerar extra mycket efter en period då jag ätit spannmål, mejeriprodukter och socker regelbundet.

  Nu ska jag testa paleo då jag hört att många fått positiva reaktioner från kroppen på detta, dessutom tror jag på att göra en sådan livsstilförändring oavsett.

  Antar att allas "invänjningsperiod" ser olika ut då vi är olika som individer men jag misströstar lite. Magen funkar men jag är ganska svullen och gasig, tycker det är svårt att veta vad det beror på och vad jag ska äta och inte äta. Är en sån som är beroende av lätta mellanmål och har gjort bananscones, fröknäcke mm men vill ju ha pålägg. Svaret blir rökt kalkon och kokt skinka (vilket i o f har några E-nr). Har märkt att jag reagerat tidigare på frukt om jag äter mer än 1-2/dag. Vet inte hur jag ska lägga upp mina måltider på ett vettigt sätt för att skona magen.... Har inte än märkt av effekten som många säger att de blir så mätta på tex ett äpple och en näve nötter.... jag blir hungrig efter 3 timmar - konstant!

  Hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annie

   Känner igen mig i mycket av det du skriver, jag (Magnus) har lidit av IBS under många år men är nu sedan tre år tack vare Paleo helt fri från alla besvär!

   Mina erfarenheter är detsamma som dina, det finns egentligen inte något specifikt att "ta på" när man får besvär - ibland kan man äta vissa saker och ibland reagerar man hårt på dem... Men spannmål, mejerivaror och socker är alltid en bov!

   Kroppen har, som du skriver, en invänjningsperiod och denna är olika lång för olika personer. Jag skulle säga att efter två till tre veckor så bör man märka skillnad. Själv hade jag svåra smärtor och en konstant känsla av illamående - detta hade minskat väldigt mycket efter tre veckor, samt att magen blivit betydligt "lugnare".

   Det här med att bli mätt på ett äpple eller några nötter känns sådär... Vi äter stora portioner med riktig mat (kött, fisk och liknande med massa grönsaker och/eller rotfrukter) för att bli mätta. Om man skulle bli lite sugen mellan måltiderna så hjälper absolut en näve nötter eller en frukt - men nej du kan inte äta detta som en måltid och tro att det ska hålla dig mätt. Däremot så är det en stor skillnad nu och innan Paleo på hur mättnadskänslan är. Tidigare blev jag hungrig ganska snart efter en måltid och åt gärna något "mellan maten", numera håller jag mig mätt betydligt längre och både energin och humöret är stabilare.

   Skall också tillägga att jag numera håller mig helt till en Paleolivsstil, äter alltså helt Paleo, försöker röra på mig mycket och sover omkring åtta timmar per natt (tror att sömnen är det svåraste att få till!). Och det ger oerhört mycket tillbaka - inga problem med kroppen, mycket energi och ett otroligt mycket gladare humör (att ständigt gå runt med smärta är absolut inte bra för humöret!).

   Har du fler funderingar eller frågor så är det bara att skriva till oss.

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Tusen tack för svar, helt ovärderligt just nu då jag misströstar. Har nu ätit paleo i en vecka och magen är fortfarande ganska svullen men jag har börjat få en annan känsla i den, lite som om den vore platt och lugn inuti men inte är det utanpå.. än. Ibland har jag en känsla av att magen inte vill ha mat alls och för några dagar sedan så lyssnade jag och fastade ett dygn med enbart te och vatten. Gick ju faktiskt hur bra som helst och det kändes som om magen tackade mig.

   Just nu sväller jag gärna upp direkt efter maten men som sagt, känslan åt det bättre har smugit sig på. Jag hoppas att även jag märker en skillnad för efter att ha provat en hel drös med mjölksyrabakteriepiller, piller mot gas, piller mot laktos så känner jag att jag vill ha in något beständigt i mitt liv. Något bra från grunden och inte enbart symtomstillande.

   Mjölksyrabakterier reagerar jag för övrigt tvärt om på - jag blir mycket sämre!

   Tycker det ibland är svårt att få till "mellis" och veta vad jag kan ta med mig som är snabbt och lätt om jag är på jobbet eller på resa men jag läser era recept och lär mig efter hand.

   Vore toppen med tips just för resa då jag ska till Budapest på långweeekend om några veckor.

   Återigen, tusen tack för svar!!

   Radera
  3. Hej igen!

   Vill bara berätta att det nu gått 3 veckor på min paleoutmaning. Jag är inte helt strikt då jag även äter bovete och har tagit lite mörk choklad (inte raw) med hög % på helgerna men allt annat följs enligt paleo.

   Var riktigt dålig i magen (IBS) och mycket svullen i 2 -2½ vecka men sen började jag märka resultat. Har nu tagit bort ägg ur kosten och märker ytterligare en skillnad. Skönt!

   Ska testa att lägga till ägg igen försiktigt men då mycket är baserat på ägg och jag vill ha upp min proteinnivå i kosten utan att behöva äta allt för mycket kött/chark (tex. till frukost/mellanmål) så vet jag inte riktigt hur jag ska göra... Några tips på proteinrika alternativ som är snälla mot magen?

   Hoppas också att ni vill tipsa mig ang min lilla utlandsresa till Ungern - vad ska jag tänka på när det gäller kosten då jag ska äta all mat på restaurang..... I stort vet jag ju men det finns ju mycket som smygs in.

   Tusen tack för uppmuntran!

   Radera
  4. Hej Annie

   Bra att du lyssnar på din kropp, ibland är det väldigt bra med en kort fasta. Vi försöker göra det var fjortonde dag då det har många fysiska fördelar. Hoppas att Paleokosten har satt sig lite nu och att du mår mycket bättre!

   När man åker utomlands så blir många saker svårare, språket är ju det uppenbara. Men vi letar efter så naturlig mat som möjligt, inga grytor och "ihoprörda" rätter. Rent kött, fisk, skaldjur o.s.v. självklart grönsaker och rotfrukter. Försök prata och fråga mycket, var intresserad och hör hur de tillreder olika rätter, vad de använder när de steker och hur de gör såser och sånt. Man får helt enkelt vara väldigt frågvis!

   Lycka till och ha en fin resa!

   Magnus & Jenny

   Radera
  5. Hej Ann-Mari

   Vad roligt att du blivit bättre från din IBS med Paleokost! Härligt att höra.

   Bra att du provar dig fram med olika livsmedel når något inte känns helt bra, det är inte alls omöjligt att du kan lägga in lite ägg längre fram igen. Andra livsmedel med hög proteinhalten är (förutom olika typer av fisk och fågel) nötter, men även grönkål och broccoli har en relativt hög halt protein.

   Som vi skrev i svaret ovan så är det viktig att vara nyfiken och fråga mycket, oftas uppskattas det om man är nyfiken och inte allt för hård utan pratar omkring kost och hur man vill ha sin mat. Men som alltid så får man leta efter så ren och naturlig mat som möjligt!

   Hoppas att du får en fin resa.

   Magnus & Jenny

   Radera
  6. Tack igen för svar! Ser fram emot resan och dess utmaningar :o)

   Jag skriver matdagbok och ska försöka att göra en sammanställning snart. Tycker det är svårt att få till det riktigt bra men tror att det ger sig i framtiden iallafall, på något sätt. Har fortfarande lite svårt med att magen svullnar upp framåt eftermiddagen (efter lunch och middag när tarmarna jobbar mer) och har fortfarande lite gasig mage, tyvärr. Gäller väl bara att hitta den nyckeln också.

   Ha det gott!

   Radera
 22. Hej & hallå!! Snubblade över denna blogg och det blev "kärlek vid första ögonkastet!" <3 Äntligen känner jag mej mer rätt än i andra dieter/livsstilar! Men som person är jag motstridig -som en barnrumpa- mot förbud. Så nu när jag skall köra igång har jag tänkt att jag ska "ge lov" åt mej att äta ost, naturell joghurt o bönor en eller två ggr i månaden. (måste helt enkelt överlista mejsjälv)
  Jag är så ivrig så ivrig och glad för alla fina recept o hela ideologin - ja, jag är kär ! I Paleo ;)
  Tusen tack till er - som sprider detta - som jag vill sprida, sen när jag lärt mej... TACK!!
  Kramar från Åland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anci

   Vilken underbar kommentar, vad glada vi blir!

   Klart du ska starta i din takt, tycker du att mejerivaror är svårt att släppa med en gång så låt det bli en process - något som får mogna fram.

   Har du funderingar eller frågor så finns vi här! Bara att skriva.

   Magnus & Jenny

   Radera
 23. Hej!
  Jag försöker smyga in paleo för att förhoppningsvis senare enbart äta enligt det.
  Jag äter mest quorn och lax till middag- hur är det med quornet? Funkar det?
  Och mejeriprodukter- är de ersättbara med havreyogurt?
  Åt tidigare enligt LCHF men det märktes efter ett tag att det håller inte i längten med alla mejerivaror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin

   Bra att du mjukstartar med Paleo, det är precis så man lägger en bra grund och i framtiden helt går över till Paleo.

   Nej quorn och havreyogurt ingår inte i Paleo! Quorn är ett högprocessat livsmedel så tyvärrr... Havreyogurt kan ersättas med kokosmjölk och mandelmjölk.

   Magnus & Jenny

   Radera
 24. Svar
  1. Tack snälla! Så roligt att höra, vad glada vi blir!

   Magnus & Jenny

   Radera
 25. Hej!
  Jag är precis påväg att lägga om min kost till paleo, har fastnat i ett enormt kolhydratberoende sedan en tid tillbaka men märker redan efter ett par dagar på paleo-lookalike att jag inte känner behov eller sug efter att äta jämt och ständigt.
  (Ska också se om denna kost kommer att påverka min mer eller mindre ständigt närvarande depression, återkommer om detta).

  Iallafall, jag har två frågor:
  1. Hur ser ni på bovetemjöl? Ser inget om det här, men vad jag förstått så är det ett frö.
  2. Jag vet att baljväxter är bannlysta, men som semivegetarian känner jag att det ibland kan va bra med det extra proteintillskottet. Försöker googla om dess påverkan på kroppen, men hittar inget. Har ni något tips på var jag kan läsa mer om just det? (Vill veta om det är värt att ta bort eller om jag ska fortsätta som jag tänkt...)

  MVH/S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vad glada vi blir att du provar på Paleo och att du direkt märker en skillnad! Härligt! En Paleokost har många hälsofördelar så du är inne på helt rätt spår.

   1. Bovete är lite av en gråzon. Vi använder det inte hemma hos oss för att den är spannmålsliknande och kräver speciell behandling innan den kan ätas. Varför frågar du om just bovete, använder du detta ofta?

   2. Du har helt rätt, baljväxter ingår inte i en Paleokost. Jag tycker absolut att du ska läsa boken "Stenålderskost" av Robb Wolf, han är en förgrundsgestalt inom Paleovärlden i USA och tidigare jobbat som forskare. Han skriver väldigt lätt och färståligt men ändå ingående - här kommer du få svar på just denna frågan och många fler!

   Magnus

   Radera
  2. Snyltar mig in på denna fråga lite....

   Jag äter ofta bovetegröt, älskar det och har lagt till det som ett undantag i mitt paleoliv. Min mage gillar det och jag är "hooked" på det till frukost. Använder även mjölet i viss bakning men nu har jag inte bakat på det under min utmaning.

   Ok eller inte men det känns inte direkt "fel" heller.... Har bokat boken på bibblan och ska även jag läsa den.


   Radera
  3. Tackar för svar!
   Angående bovete så är det så fantastiskt gott! Jag brukade göra pannbröd av det, med kesella och ägg. Men nu är ju både kesella och pålägget ost borta ur dieten så vet inte om det är aktuellt längre. Iallafall så är det väldigt gott! Tidigare åt jag det även liksom Ann-Mari som gröt på morgonen.

   Några träningskollegor tipsade mig just igår om Robb Wolf så jag har hunnit kika in på hans sida. Den är jättefin verkligen, enkel som du säger, och med massor av fördjupningslänkar. Ska absolut läsa hans bok:-)

   Tack för att ni har denna fina blogg och för att ni vill ge av er tid för att inspirera andra! Det är guld värt!
   //S

   Radera
  4. Hej Ann-Mari

   Tror det är bra när man bestämmer sig för hur mycket Paleo man vill äta och vilka undantag man gör. Håller med dig, om magen tycker det är ok och du vill ha det så är det ju bara att köra.

   Man gör olika val efter de preferenser man har och det handlar om att göra bästa valen för sitt liv.

   Roligt att du bokat boken!

   Magnus & Jenny

   Radera
  5. Hej S

   Ja Robb Wolf skriver mycket om funktionell träning också (Crossfit), och hans hemsida är väldigt informativ.

   Tack för dina fina ord!

   Magnus & Jenny

   Radera
 26. Jag undrar om det är möjligt att byta ut nötter och madel då även mjöl av detta pga allergi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Catrin

   Det går utmärkt att undvika nötter och fortfarande äta Paleo. Om man vill ha något som liknar "nötsmaken" ibland så kan man rosta lite solroskärnor. Jättegott och lite nötaktig smak.

   Vi har några recept baserade på kokosmjöl i Paleoskafferiet - prova gärna dessa!

   Magnus & Jenny

   Radera
 27. Hej!

  Har för en vecka sedan börjat med en Whole 30-utmaning (dock la jag till bacon igår med ett konserveringsmedel). Min mage är hemsk =S. Diarré, gaser, ond och svullen. Innan försökte jag hålla mig till LCHF-kost och då var magen iallafall lite bättre.
  Åt mycket nötter i veckan,samt äpplen och banan vilket jag inte ätit mycket av på många år. Tänker att det kanske är det som är boven, eller kokosfettet. Känns konstigt att man ska behöva stå ut med att må så här dåligt i flera dagar/veckor om detta är en bra kost för kroppen..?
  Nu i helgen har jag inte ätit någon frukt eller nötter, men har ändå lös mage och en konstig känsla i magen samt svagt illamående nästan hela tiden =S.
  Så svårt när man inte fattar vad det beror på och hur man ska äta för att må bra!

  Tänkte att fler kanske har erfarenhet av detta och vill skriva om sina erfarenheter?

  Tack för en inspirerande och välskriven sida! Hoppas på att magen kan ordna till sig så att jag kan njuta av alla era härliga recept!

  Jo, just det, läste här:
  http://tarmochpsykologi.wordpress.com/2011/11/07/at-lagom-med-notter-fron-och-aven-kokos/
  att kokos innehåller ganska mycket fytinsyra. Är det så bra att äta mycket kokosprodukter då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vad tråkigt att du inte mår bra. Det är dock inte helt ovanligt att man mår dåligt när man byter matvanor, man kan till och med må väldigt dåligt! Om du dessutom är ovan vid nötter och frukt och plötsligt börjar med det så kommer magen att reagera, inga konstigheter alls.

   Nu vet vi inte alls hur du äter och vad du har ätit tidigare så det är väldigt svårt att ge några direkta råd. Men - du bör äta kött, fisk, skaldjur och ägg som en bas, sedan är det grönsaker och rotfrukt. Frukt, nötter och fröer är ett komplement till kosten och ska alltså inte ätas mycket av! En lätt "regel" kan var en frukt per dag och en näve nötter per dag - är man ovan vid frukt och nötter så kan det vara smart att äta ännu mindre av detta. Fett i form av animaliskt fett, kokosolja, olivolja avokado och nötter! Kryddor ligger i toppen av Paleopyramiden och ger det där lilla extra.

   Du ska absolut inte vara orolig för kokosolja, är väldigt bra för din kropp och ger många hälsofördelar! Men även här så kan magen reagera om man inte ätit det tidigare.

   Man får räkna med en omställningstid och hur lång den är beror på hur man ätit tidigare och vilken "ny" kost man börjar med.

   Har du läst boken "It starts with food" inför din Whole30 utmaning?

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Tack så mycket för svaret!
   Ja, jag ska försöka äta mer kött och grönsaker och minska (eller avstå) från nötter och frukt nu.

   Jag läser den just nu, hann tyvärr inte längre än hormon-kapitlet innan jag och ett par vänner startade utmaningen. Har dock läst på deras hemsida samt andra sidor/och bloggar.

   Radera
  3. Bra, för kött, fisk, ägg och grönsaker är basen i kosten och ska ätas i så ren form som möjligt.

   Boken är väldigt viktigt att ni läser om ni ska göra en Whole30.

   Magnus & Jenny

   Radera
 28. Hej!
  Nybörjare men väldigt intresserad av Paleo. Va jag undrar över är tex kokosmjölken som används mkt, den är väldigt fet och innehållet mkt kalorier. Hur ska man förhålla sig till detta med fett och kaloriintag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny

   Vad roligt att du är nyfiken på Paleo!

   Inom Paleo så räknar man inte kalorier och man är inte "rädd" för fett. Just kokosnötens fett är väldigt fint och välgörande för människan, det innehåller medellånga fettsyror som tas upp i magsäcken och främjar immunförsvaret, är antibakteriellt och blir fin energi!

   Så var inte rädd för naturligt fett och absolut inte för fett från kokosnötens.

   Om du har fler frågor eller funderingar så är det bara att skriva till oss!

   Magnus & Jenny

   Radera
 29. Hej! Hur är det med Vitvins/Röd/Balsam vinäger? är det tillåtet? samt agave sirap?? Senap?
  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny

   Vad gäller Vitvins- och rödvinsvinäger (även äppelcidervinäger) så är det tillverkningen som är avgörande. Naturlig metod = Paleo, Industiell metod = EJ Paleo.

   Balsamvinäger är vi osäkra på...

   Som vi förstått det så kräver Agave sirap en process som innefattar alkohol/kemikalier så det är alltså inte Paleo.

   Finns en uppsjö av olika typer av senap - de flesta är absolut inte Paleo då de innehåller flera tillsatser. Gör man egen på naturliga råvaror är det ok, vet att det finns viss "köpesenap" som är ok också.

   Magnus & Jenny

   Radera
 30. Hejsan! Har läst igenom några av era inlägg och tycker detta tankesätt om kost känns väldigt intressant. Jag själv tänker lite lika men med undantag för mejeriprodukterna... Är uppvuxen med mjölk, yoghurt etc. och tycker om det så jag har inte riktigt kommit på hur jag ska ersätta detta!
  En annan sak som jag tänkte på är hur ofta man ska äta på en dag? Eftersom att kosten innehåller mycket fett så känner jag mig lite osäker... Jag har ett ganska fysiskt krävande jobb, jobbar extra på ett coop lager och behöver energi för att orka jobba 8 h med endast 45 min rast.
  Sen tänkte jag på träning, får man fråga hur ni tränar och ser ut? Om ni tränar dvs. Haha konstig fråga kanske men eftersom jag är lite osäker på att detta kommer passa mig så slänger jag bara ut alla frågor och jag har dessutom gett mig fan på att inte bada i vassen till sommaren så... :P
  Tack för inspiration och intressanta recept, ha en trevlig helg önskar en vetgirig kiropraktorstudent! // Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma

   Vad roligt att du är nyfiken på Paleo och tycker att det verkar intressant - man måste fråga allt om man vill veta, helt rätt!

   För det första, allt har sin tid - man behöver inte gå över till Paleo under en dag. Det kan ta sin tid (omställningsperiod) och man kan ta det i olika faser. Mjölken och yoghurten behöver du med andra ord inte kasta bort direkt! Det vi tycker är viktigast är att du tar bort spannmål och baljväter, om du börjar med detta så är det ett stort steg. Titta sedan på alla innehållsförteckningar och köp bara varor som är "rena", alltså utan tillsatser. Efter hand som du vant dig vid detta så kan du börja lämna mjölk o.s.v.

   Vi använder oss mycket av kokosmjölk i matlagning (t.ex. gratänger och soppor). Kokosolja ersätter smör alldeles utmärkt och är dessutom fantastiskt nyttig - ät gärna omkring 3 matskedar kokosolja som ett kosttillskott! Detta borde alla göra oavsett vad de äter!

   Man ska äta sig mätt, det är huvudregeln. Var inte rädd för fett i naturlig form och ät dig mätt. Du behöver alltså inte vara rädd för att gå hungrig eller att energin kommer att försvinna - tvärt om så kommer du få mycket mer energi när kroppen vant sig vid kosten.

   Det är dock en omställningsperiod, precis som med allt. Om man ändrar sin kost så reagerar kroppen och man kan till och med bli sjuk... huvudvärk, illamående, matthet och magont. Det kan ta lite olika lång tid beroende på hur man åt innan och det är dessutom väldigt individuellt, men någon vecka är inga konstigheter. Så HÅLL UT!

   Vi tränar lite olika här Under vårt tak, mer och mindre... men tror du menar hur vi ser ut rent viktmässigt - eller? Med Paleokost så kommer man att tappa överskottskilon, man kommer ha energi till att träna och man kommer få mer definierade muskler om man tränar. Fett ger bättre energi och styrka till kroppen, så enkelt är det. Vi håller med andra ord vår vikt oavsett om vi tränar mycket eller lite,

   Har du fler funderingar eller frågor så är det bara att skriva till oss!

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 31. Jag och min sambo har smygstartat lite med paleo. Men jag (vi) tycker det är svårt. Speciellt frukosten och när man blir sugen på något på kvällen. Blir ofta att vi göra banan- och avokadoyoghurt till frukost. Sen till kvällen äter vi något fröknäcke med en smoothie gjord på banan och bär, samt någon avokado till. Blir rätt mkt frukt, kanske 2-3 frukter per dag och det är väl att äta för mkt frukt enligt paleo? Det var ju mycket lättare (och billigare) då man bara kunde ta fram och smöra en knäckamacka och lägga på en skiva ost på kvällskvisten då magen började kurra lite. Känner även att matkostnaden drar iväg nästan lite för mycket =(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sabina

   När man börjar med Paleo så är det väldigt lätt att äta "för mycket" frukt och nötter, det är gott och bekvämt. Men se det som en övergångsperiod.

   Man får se bort lite från traditionella måltider inom Paleo, en frukost behöver inte vara banan- och avokadoyoghurt (bara för att man är van vid yoghurt). Det kan lika gärna vara resterna från gårdagens middag, en sallad med ägg, kött eller fisk. En grönsakssmoothie, ja egentligen vad som helst.

   Det viktiga är att ni äter er mätta och inte är rädda för naturligt fett. Efter ett tag med Paleo så kommer mättnadskänslan att förändras och man står sig betydligt bättre och längre. Det blir inte samma sug efter något att "tugga" på på kvällen. Man är helt enkelt nöjd och kroppen har ställt om sig - dock kan "vanan" att vilja äta något framför TVn sitta i hårt - detta är ett sug och en betingad vana och har inte med hunger att göra.

   Vad vi vill säga är alltså ät mer riktig mat, som kött, fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker.

   När det gäller ekonomin så - ja, riktig mat är dyrt. Alla erbjudanden och kampanjer i butiker är nästan uteslutande på "skräpmat" och det är också den som är billigast från början. Men tipset är att planera sin matsedel, om man vet vad som ska ätas och när det ska ätas så kan man handla mer medvetet och fokuserat. Mindre mat svinn och dessutom blir det inte impulsköp som oftast fördyrar.

   Men vi håller med, ekologiskt, krav och gräsbetat är dyrt!

   Lycka till

   Magnus & Jenny

   Radera
 32. Hejsan! Jag har tänkt börja med Paleo för det verkar vara något helt i min smak förutom en endaste grej och det är bananen, jag kan inte för mitt liv lära mig att äta banan! Vad kan man ersätta den med? Eller kan man bara utesluta att ersätta bananen? Tack på förhand!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga konstigheter Ingrid, bara att utesluta banan. Roligt att du är nyfiken på Paleo.

   Har du fler funderingar eller frågor så är det bara att skriva till oss!

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Tack så mycket för snabbt svar! Jag ska börja den 1 april och hoppas att detta ska hjälpa mig med kampen om viktnedgång och med min jobbiga PCOS
   /Ingrid.

   Radera
  3. Hej Ingrid

   Stort lycka till.

   Såg att PCOS var en hormonell rubbning, nu vet jag inte alls var i landet du bor. Men en kvinna som är väldigt duktig på just hormonella rubbningar är Therese och hon driver firman Kloka Råd (klokarad.se), kanske kan det vara värt att kontakta henne.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 33. Vad använder ni för kokosolja? Beställde kokosolja häromdan. Beställde då Soma Nordic Pure Cocosa Pure kokosolja. Sen när jag fick hem den såg jag att den var 100 % raffinerad. Ser även att ni säljer den i paleobutiken. Är den ok att använda eller bör jag slänga de två burkar jag beställde?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vi brukar använda Urtekram's kokosolja, den har bra och jämn kvalité och en god smak. Självklart är den också ekologisk och kallpressad.

   Den kokosoljan som du har köp är utan smak och lukt, vad de har gjort är att oljan utsatts för hög värme (vattenånga) under en period. Detta gör att smak och lukt försvinner, men samtidigt så ändras också de långa och korta fettsyrorna och de vitaminer, mineraler och antioxidanter som finns naturligt i oljan "förstörs". Om du ska använda oljan till att steka i eller i mat/bakverk där du inte vill ha någon kokossmak så tycker vi att det är helt ok, men om du vill ha den enbart för alla hälsoeffekter och goda egenskaper så ska du komplettera med en olja som är kallpressad från färska kokosnötter.

   Vi är tyvärr inte involverade i Paleobutiken.se, men de är den enda i sitt slag i Sverige och vi promotor den gärna då vi tycker det är otroligt roligt att någon vågar satsa på en Svensk nätbutik för Paleovaror! Handla gärna genom dem, länk hittar du i vår högra spalt ganska långt upp.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 34. Hej jag funderar på hur mycket fett man borde äta per dag, när man nu ska förlita sig på fettet som energikälla istället för kolhydrater. Vad är rimligt? äter ni inälvsfett? Om, hur får ni i så fall tag på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mathias

   När man håller sig till en Paleolitisk kost så brukar förhållandena se ut ungefär såhär: Fett 35-40 E%, Protein 30-35 E% och Kolhydrater 20-25 E%.

   Vi räknar inte innehållet och kalorier i vår vardag - äter helt enkelt ren och naturlig mat som ingår i Paleokosten. Inälvsmat är något vi äter väldigt lite, bara någon gång ibland. När vi gör beställning på "Gräsbetat kött" från Gröna gårdar så kan man också beställa olika typer av inälvsmat.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 35. Jag har läkt min kropp ganska långt med denna form av kost, ställt in en Crohn - tarmoperation tillsvidare för att jag blivit så mycket bättre, äter inga mediciner längre, (efter 25 år med kortison)! Det jag vill tillföra är att när jag tog bort mjölkproteinet från min kost valde jag också lite senare att välja bort nötkött för att det proteinet är så nära/likt det i mjölk. Det kan göra skillnad för den som är sjuk.
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Så underbart att höra! Ren och naturlig mat gör underverk med kroppen. Tack för din kommentar.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 36. Hej!
  Snubblade in på eran sida av en slump och blev genast intresserad av det jag läste. Har inte hört talas om paleo innan, men jag äter nästan så redan nu. Vi köper alltid så mycket ekologiskt och närodlat som det går, så den biten kan jag redan. Men ska man utesluta alla mjölkprodukter? Grädde, smör ,fil, ost osv? Det är jag dock inte så bra på... Älskar mjölk och ost särskilt... Vad köper ni för kokosmjölk? Finns det bara i konserver?
  Massa frågor och funderingar... Är inte sugen på att hoppa på någon diet igen utan vill äta på ett sätt som man faktiskt kan fortsätta med resten av livet sen..
  MVH Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma

   Välkommen in Under vårt tak! Håller med dig, dieter är inga långsiktiga lösningar. Paleo är en livsstil, ett hållbart sätt att leva och med oerhört många hälsofördelar!

   Paleo, eller ursprungskost, är det vi människor under miljoner år ätit som jägare och samlare innan jordbruktet kom för omkring 5000 - 10000 år sedan. Man åt helt enkelt det som kunde jagas och samlas, det odlades inget och det hölls inga boskap.

   Paleo utesluter alltså de råvarorna som introducerades i och med jordbruket och det är: spannmål, mejerivaror och baljväxter. Sedan ska man självklar också undvika socker, processade varor (hel- och halvfabrikat) och ella typer av kemiska tillsatser.

   Men bli inte rädd nu... det finns så mycket att äta och man kommer att upptäcka en helt ny koppling till vad mat verkligen är! Inom Paleo så äter man: kött, fisk, skaldjur, ägg, grönsaker, rotrukter och som komplement till denna bas så finns frukt, nötter, fröer och olika sorters kryddor. Gå gärna in på detta inlägget för en bra Råvaruguide: http://undervarttak.blogspot.se/2014/02/en-ravaruguide-for-paleo-kost.html

   Vi köper Santa Maria´s Extra Creamy Coconutmilk i tetrapack (en rosa/lila förpackning som brukar finnas i de flesta butiker),den innehåller inga tillsatser och har hög andel kokos.

   Att börja med Paleo brukar vara en "utveckling", man behöver alltså inte ta bort alla mejerier med en gång och sedan aldrig titta på dem igen - du bestämmer själv hur långt du vill gå och hur "hård" du vill vara. Man brukar börja lite lätt med att t.ex. ta bort vetegluten och sedan skippa baljväxter o.s.v. Även senare så behöver du inte vara 100% strikt Paleo, det går bra att unna sig en ost då och då om det är vad du vill göra - köpa en glass vid stranden, dela en pizza med kompisarna...

   Om du trycker på fliken "Starta med Paleo" i bloggen så finns massa tips på hur man börjar med kosten. Du får mer än gärna skriva till oss på: flohult19@hotmail.se om du har mer funderingar och frågor.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Tack vad snälla ni är som engagerar er så och svarar! Jag håller på och läsa så mycket jag kan i eran blogg för att bli inspirerad nu! :) Ska storhandla paleomat nu när påskhelgen är slut! Kommer säkert många frågor på vägen och då kommer jag skriva till er! :) Glad påsk! Mvh Emma

   Radera
 37. Hej!
  Var på träningen idag och blev uppmuntrad att besöka er blogg.
  Jag är så trött på mig själv, överviktig och äter helt fel. Kanske att detta passar mig. Känner mig alltid svullen och trött.Men jag skulle behöva en dag för dag planerare, så att det blir lätt att veta vad jag får äta. Annars blir det bara pannkaka av allt och så sitter jag där och äter helt fel.
  Har ni ngn sådan lista?
  Det lilla jag läst tycker jag är bra.
  mvh Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pernilla, vad roligt att någon rekommenderade vår blogg!

   Varmt välkommen in Under vårt tak!

   Vi förstår känslan, det blir lätt lite av en ond cirkel till slut. Överskottskilon, svullenheten och tröttheten är absolut något som en Paleokost kan ändra på. Det finns inga färdiga listor (för vi misstänker att det är en matsedel du är ute efter), men vi är faktiska helt nyligen utbildade kostrådgivare (du kan läsa mer om det här: http://undervarttak.blogspot.se/2014/04/lic-kostradgivare-inom-paleo.html ) och tar gärna en konsultation via mail för att sedan gå vidare med en matsedel för just dig.

   Om du är intresserad så skriv gärna till oss på: flohult19@hotmail.se

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 38. Hejsan! Undrar hur ni ser på sockerberoende samt överätning och Paleo? Finns det nån bra kokbok med Paleo recept?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Sockerberoende är varken roligt eller speciellt ovanligt, man räknar med att omkring 25% av alla människor är (mer eller mindre) känsliga. Har du själv problem med detta? När man pratar om överätning av Paleo så är det vanligast att man äter väldigt mycket frukt och nötter (treats), både frukt och nötter räknas som tillbehör inom Paleo.

   Det finns ett par Svenska Paleokokböcker, Birgitta Höglund "Långkok för LCHF och Paleo" (man får göra om vissa recept för att passa Paleo, men en väldigt fin bok), Åsa Söderberg "Paleo naturlig mat och livsstil".

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Hej igen!
   Ja jag är sockerberoende och överätare. Har bantat med olika metoder av och till i 20 år. Är nu riktigt tung. Önskar få balans och lugn i maten. Att fixeringen ska försvinna. Är Paleo kosten bra vid sockerberoende om jag tar bort frukten och är försiktig med nötter?

   Radera
  3. Hej, ja en Paleokost kan absolut hjälpa!

   Din situation är tyvärr inte allt för ovanlig men svår och väldigt jobbig! Skriv gärna ett mail till oss om du har tankar, frågor och funderingar: flohult19@hotmail.se

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
  4. Tack! Det känns gott att veta att jag kan skriva till er. Har ätit Paleo nu i sex dagar och det känns jätte bra.

   Radera
  5. Så härligt att höra att det känns bra med Paleokost - stort lycka till.

   Magnus & Jenny

   Radera
 39. Hej!
  Vad säger ni om havregrädde istället för mjölkprodukter? Finns det nån kokosmjölk som inte smakar så stark kokos? Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Havre är inte Paleo då det ingår i spannmål - vilket man utesluter. Vi använder Santa Maria's Extra Creamy Coconutmilk, visst smakar den kokos men om man använder den i matlagning så tycker vi att smaken blir väldigt mycket mildare.

   Man kan även göra egen mandelmjölk väldigt enkelt (finns mängder med olika recept), för variation och om man inte gillar kokossmaken.

   Magnus & Jenny

   Radera
 40. Jag har blivit rådd av min sjukgymnast att äta enligt Paelo. Undrar hur jag som nöt- och mandelallergiker ska tänka? Jag tycker att dessa produkter finns med i det mesta. Tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vilken bra sjukgymnast du har! Roligt att du ska prova Paleo, har väldigt många hälsofördelar.

   Man får tänka precis som man gör med vanlig kost, undvika det man är allergisk mot. Men det positiva med en Paleokost är att man undviker inflammationsskapande varor och därmed lägger en bra grund för att kunna reparera en allergi. Detta innebär att med tiden så är det inte omöjligt att du kommer att kunna äta nötter igen.

   Har du fler funderingar eller frågor så är det bara att skriva till oss.

   Magnus & Jenny

   Radera
 41. Tack för en fantastisk blogg som inspirerar och sporrar! Jag har under flera år känt mig trött och att jag egntligen inte fått energi som jag förväntat mig av mat...ofta mer en känsla av att vara tung... Hittade av en slump er blogg i höstas och har lagt om min kost...och märker en fantastisk skillnad. Tyvärr har jag periodvis lätt att falla tillbaka i dåliga vanor pga bekvämlighet. Jag försöker då hitta tillbaka till känslan av välmående. Det är inte lätt att få ihop paleokosten med barn och vänner, det är tuffast är i de sociala sammanhangen! Jag har en fråga om man inom Paleo kan äta quinoa (som ju är en ört)? Hur är det med bovete?
  MVH Boel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Boel

   Vad roligt att du hittat till oss och att du mår så bra av Paleokosten!

   Det kan vara mer eller mindre jobbigt i olika perioder och det tar tid innan man fått in rutiner som gör att man håller fast vid en ny kosthållning, "vanlig" mat är ju lättare (annars hade ingen köpt färdigmat...).

   Quinoa och Bovete brukar klassas som Pseudospannmål
   och är svåra att placera, det blir ofta lite av ett personligt ställningstagande. Vi har skrivit en del om just detta på vår blogg, följ länken: http://undervarttak.blogspot.se/2014/02/ata-enligt-paleo.html

   Vi använder det inte då det behandlas på samma sätt som ett spannmål.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 42. Hej!
  Tack för en jättebra blogg.
  Försöker äta paleo men har lite svårt att avstå vissa mejeriprodukter. Det svåraste är mjölken i kaffet. Har provet med kokosmjölk men det blir inte riktigt bra. Har ni några förslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, vad roligt att du startat med Paleo.

   I början när man är i övergången (som kan var allt mellan några dagar till flera månader) mellan "vanlig" kost och Paleo kost så är det inte ovanligt att just några mejerivaror är kvar i kosten - och för många är det just mjölken i kaffet som är svårast att "släppa".

   Vi tycker inte det är några konstigheter att ha kvar detta, det kommer naturligt att försvinna eller så är det något som du väljer att ha kvar då du trivs med det och inte mår dåligt av det. Alltså ett personligt val - men en gissning är att om du fortsätter med Paleo kommer mjölken i kaffet naturligt fasas ut med tiden.

   Hoppas detta är till hjälp.

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. LCHF butiken i Arlöv som även säljer via nätet har en kokosgrädde som är god i kaffe. Det är bara små förpackningar.
   Själv skulle jag vilja veta var man köper kokosmjölk i tetra samt om osötad Cashewdryck är ok?

   Radera
  3. Hej Monica

   Tack för tipset!

   Vi köper "Santa Maria Extre Creamy Coconutmilk" på tetrapack och den finns i de flesta butiker, brukar stå bland Thaimaten.

   Cashewdryck är ok om den inte har några tillsatser...

   Magnus & Jenny

   Radera
 43. Hej!

  Vad jag inte begriper är varför potatisen skulle vara "polemisk" i sammanhanget, men inte moroten. Moroten är ju precis lika odlad som potatisen.

  Mvh/Tompa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tompa

   Just potatis är lite omtvistad men det börjar mer och mer omvärderas, stora Paleoförespråkare i USA som tidigare tvärvägrat potatis börjar nu svänga och tycker det är "ok i måttliga mängder om man tränar". Även om det fortfarande är många tunga namn som anser att detta är felaktigt.

   Läs gärna mer om varför vi inte äter potatis på inlägget vi gjort här: http://www.undervarttak.se/ata-enligt-paleo/

   Hälsningar
   Magnus & Jenny

   Radera
 44. Hej!
  Hittade till er av en händelse! Har tidigare ätit enligt LCHF men har gått över till paleo, tycker att det fungerar och känns lättare att följa, särskilt om man ska äta ute någon gång. Har hållit på med detta i sex veckor och tappat 6 kg. Är lite rädd för att kanske tappa för mycket i vikt, för snabbt. Visserligen var det meningen att gå ner i vikt men framför allt att må bra. En fundering jag har är om man får äta bovete, det är ju en ört och inte spannmål. Har förstått att det är användbart till mycket, aldrig provat det tidigare...
  /Cicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cicki

   Vad roligt att du äter Paleo och att du trivs med det! Tror viktnedgången kommer sluta så snart din kropp har vant sig med kosten, man brukar "hamna" på en vikt som är bra för kroppen och sedan stanna där.

   Bovete är lite trixigt, det är en ört men behandlas som ett spannmål. Man brukar säga att det är ett pseudo spannmål. Detta är alltså något du får ta ett personligt ställningstagande till, vi använder det inte då det är spannmålsliknande.

   Hälsningar
   Magnus & Jenny

   Radera
 45. Frågade förut om kokosmjölk men såg sedan att ni redan svarat på en liknande fråga! Nu undrar jag lite över majonnäs. Vad för olja ska jag använda för att få en mild fin majjo? Olivolja är ju oftast ganska smakrik och i ärlighetens namn tycker jag inte att det blir gott men å andra sidan finns ju en uppsjö av sorter? Har ni ngt tips?

  SvaraRadera
 46. Hej!
  Jag har precis börjat lära mig mer om paleo och vill göra en övergång från strikt lchf till paleo. Men ör rädd att det ska blir för mycket fett med för många kolhydrater..hur funkar det egentligen? Hur mycket kolhydrater, fett och protein ska man få i sig ? Kan jag fortsätta med mitt fettkaffe på morgonen? :)
  Tack för en bra blogg!! / Emelie

  SvaraRadera
 47. Hej :) har precis påbörjat och är helt lyrisk. Efter bara en vecka har min alltid pösiga mage efter graviditet försvunnit helt. Inget annat har fungerat. Nu mitt ständiga frågetecken. Vad kan man använda som förtjocknibgsmedel? Jag tänker framför allt på råvaror som.kan ersätta mjöl eller redning i grytor. Jag är en gryt lagare och gryt älskare och men endast kokos mjölk och kokos grädde får jag inte till konsistensen . Ngt tips eller får jag bara vänja av mig och familjen? :)

  SvaraRadera
 48. TACK TILL STORA vinkeln d lösning för att lösa mina problem HANS e-post (theangledsolution@gmail.com

  Mitt namn är fröken Lydia, jag var gift med min make i 5 år vi levde lyckliga tillsammans för detta år och inte förrän han reste till {UK} för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess har han hatar mig och barnen och bara älskar henne. så när min make kom tillbaka från resan sade han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ut ur huset och han var nu att Storbritannien för att se att andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerad och jag var bara vistas med min mamma och jag var inte behandlas bra eftersom min mamma gifte sig med en annan man efter min far död så man hon gifte sig inte behandla henne väl, jag och mina barn var så förvirra och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka hem eftersom jag älska och vårda honom så mycket, så en dag som jag bläddrar i min dator jag såg ett vittnesbörd om denna spell caster theangle lösning, vittnesmål delas på internet av en dam och imponera på mig så mycket jag tänker också på att ge det ett försök. Till en början var jag rädd, men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar genom så jag kontaktade honom och han berättade för mig att behålla lugnet för bara 24 timmar att min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa överraskningen fick jag ett samtal från min make på den andra dagen som frågar efter barnen och jag kallas theangle lösning och han sade dina problem är lösta mitt barn. så detta var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress bromsa upp av en ond kvinna så med all denna hjälp från {theangle lösning}, jag vill att ni alla på detta forum för att ansluta sig till mig för att säga ett stort tack till theangle lösning och Jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom hans e-post (theangledsolution@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och predikament i livet. återigen sin e-postadress är (theangledsolution@gmail.com)

  HAN ÄR specialiserade på FÖLJANDE PASS.

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.

  (2) Om du alltid har mardrömmar.

  (3) Om du vill ska främjas på kontoret.

  (4) Om du vill ha kvinnor / män att springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) Om du vill bli rik.

  (7) Om du vill knyta din make / maka att bli din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Hur du blivit lurad och du vill återställa du förlorat pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja dig från din man.

  (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.

  (13) Graviditet stava att föreställa sig barnet

  (14) garanti du vinner oroande rättsfall och skilsmässa oavsett hur det skede

  (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande bryts isär.

  (16) om du har någon sjukdom som (HIV), (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner om befrielse för ditt barn eller dig själv.

  återigen se till att du kontakta honom om du har något problem att han kommer att hjälpa dig. hans e-postadress är (theangledsolution@gmail.com) kontakta honom omedelbart .... ringa mitt nummer på 2348077620669

  SvaraRadera
 49. Hej
  För några månader sedan startade jag med paleo och genast gick jag ner ett par kilo i vikt, vilket var helt ok. Stod sen stilla tills nu i dagarna då jag hade gått ner 11/2 kila till. Nu är jag för smal. 157 lång och väger ca 49 kg. Vad gör jag för fel tro? Vad ska jag äta för att inte gå ner? Och hur är det med smör? Det råder tydligen delade meningar om det.
  Tacksam för svar

  SvaraRadera
 50. Paul Gregg

  Jag är Paul Gregg, när jag så småningom hittade vittnesmål om denna spell caster Dr.sunny, hur han hjälpt många människor att få sina älskare och trasiga hem igen, jag kontaktade honom via hans e-postadress drsunnydsolution1@gmail.com eftersom jag var helt desperat att få min fru tillbaka. Ett liv utan min fru var en riktig röra för mig och mina barn. Jag ville ha en dramatisk förändring och jag trodde magi kan vara lösningen. Efter att ha diskuterat upplösning med Dr soligt, gav han mig hopp om att han kommer att återställa mitt äktenskap. Jag kände att han faktiskt kommer att göra min fru att återvända hem och han gjorde! Det är fantastiskt vad denna stora spell caster har gjort för mig, är hans hjälp ovärderliga! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Dr.sunny, gör han sitt jobb så bra han är organiserad och mycket funktionell, jag tror att han är den bästa spell caster jag kan räkna med när det gäller alla typer av spell jag var täckt att hans pass arbetade, om du behöver hjälp, kontakta honom på drsunnydsolution1@gmail.com eller telefonnummer 2348077620669

  HE Rätta följande PROBLEM FÖR ALLA
  ÖVER GLOBE ON:
  1. Lär din älskare eller make tillbaka
  2. Andlig skott
  3. Utbildning
  4. Pengar spell
  5. Lång livslängd spell
  6. Prosperity spell
  7. Skydd spell
  8. Skaffa ett jobb spell
  9. Att bli chef spell
  10. Få en enorm lån utan att betala någon avgift spell
  11. Få din bluff pengarna tillbaka
  12. Barn spell
  13. Graviditets stava
  14. Frihet stavnings
  15. Kärlek spell
  16, försvinnande stava
  17. Invisible humant stava
  18. Framgång eller pa ** spell
  19. Äktenskap spell
  20. Hämnas spell
  21. Popularitets spell
  22. Killing spell
  23. Cancer spell
  24. övernaturliga krafter spell
  25. Madness spell
  26. Gratis hus lånpass
  27. Produktions period av filmer och film
  28. Hiv / aids spell
  29. Tuberkulos spell
  30. Gå ner i vikt och kropps spell

  SvaraRadera
 51. Hälsningar till er alla, JAG ÄR BARRY döma enad stat, är jag sänder om hur theangledsolution räddade mitt liv, jag var infekterade med genital herpes för ett år, min medicinska Dr berättade att det inte finns något fullständigt tillfrisknande och jag började att ta piller att upprätthålla mig själv. En dag gick jag för att se min läkare och jag såg en kvinna som var mycket nöjd och jag bad att få veta orsaken till hennes lycka och hon berättade att hon var smittad med simplex HERPES sjukdom och naturläkemedel
  läkare kallas theangledsolutio botade henne med örtmedicin, trodde jag inte så jag frågade min läkare att veta om hon verkligen bekräftat Herpes positiv innan, och min läkare berättade ja det ett mirakel bara hände så jag bad henne att ge mig uppgifter om dr så jag kunde fråga honom om han också kunde bota min och hon gav mig theangledsolution Email: theangledsolution@gmail.com jag kontaktade honom samma kväll och jag förklarade mitt problem för honom och han förberett en medicin och skicka till mig, när jag fick medicin han berättade hur man tar det under en period av dagar och jag tog det precis som han sagt och gick för ett medicinskt test jag var överraskning att se min testresultat som herpes negativt. Jag är så glad, min familj och vänner som avvisade mig är tillbaka, tack Gud. Jag garanterar dig att Dr Alabi har lösningen på alla typer av problem om du står inför någon stress du kan kontakta honom via e-post theangledsolution@gmail.com eller ringa och WhatsApp honom + 2348077620669 ... eller maila honom på theangledsolution@gmail.com

  KAN OCKSÅ bota följande sjukdomar: -

  1. HERPES
  2. Lassafeber
  3. GONORRE
  4. HIV / AIDS
  5. LÅG spermier
  6. KLIMAKTERIET SJUKDOM
  7. EPILEPSI
  8. ASEPTIK
  9. CANCER
  10. ÅNGEST DEPRESSION
  11. GRAVIDITET PROBLEM
  12. närsynthet PROBLEM
  14. Man klimakteriet
  15..EX TILLBAKA

  e igen theangledsolution@gmail.com

  SvaraRadera

 52. Erbjuda lån mellan särskilt snabb och tillförlitlig

  Den personliga kredit är en del av konsumentkrediter. Den personliga lån kännetecken är att det inte har tilldelats
  ett specifikt projekt och därför dess användning är gratis. Emellertid är principen densamma som den för de övriga patentkraven:
  en organisation som erbjuder ett visst belopp du måste betala varje månad med intresse. som
  långivare kan personliga lån också kallas: konventionella lån, personliga lån, personliga kredit- eller avskrivnings. Men oavsett det namn som används, det är samma villkor som kommer att vara Erbjöd. Sedan kontakta oss med dina speciella önskemål om kredit miljoner € 5000 till € 5 för behövande
  Finansiering / sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera

 53. Erbjuda lån mellan synnerhet

  Jag uttryckte det med ett lån från 5000 var € 500, € 000 och mycket enkla förhållanden. Jag gör också investeringar och lån mellan individer av alla slag. Ger lån samarbete på kort, medellång och lång sikt med min advokat. Vi vet inte deras användning och våra överföringar från en bank för säkerheten transaktionen. För alla dina önskemål förslag från priser och iscensättning av betalningar och jag kommer att vara din hjälp. Slutligen, vänligen kontakta mig via mail: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera
 54. Snabb och svår finansiering

  Hello Mr / Mrs
  Jag erbjuder lån mellan synnerligen allvarlig och mycket snabb
  Justera liv, du behöver pengar, du är
  fängslade utan tillgång till bankkrediter eller inte ni
  bank behöver medel för dess konstruktion,
  t fastighetsprojekt, skapar ditt eget företag, retur
  personal, har du lust att göra och behöver pengar,
  dåliga krediter eller behöver pengar för att betala
  räkningar eller skulder, bildade en grupp och tillhörande stöd
  valfritt belopp, och min återbetalningstiden
  étudie.Contactez mig för mer information.
  sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera

 55. Erbjuda lån mellan synnerhet

  Hello Sir fru.
  Jag är en individ, Schweiz, Kanada, Belgien eller franska och ett land jag dig ett lån som sträcker sig från 500 € att erbjuda 100.000 € någon möjlighet att betala tillbaka med en 3% ränta för alla -post intresserad och jag kommer att avstå inte allvarlig.
  Vi är individer som erbjuder lån mellan människor som behöver allvarligt för små företag,
  Investerings personliga intressen än 2% och 7% av det begärda beloppet för att göra lån till lokala och internationella lån till människor över hela världen.Vi ge lån som du betalar är minimala. Vår organisation är inte en bank. Kontakta oss idag och vi vet hur mycket pengar du vill låna. Vi är redo att tillfredsställa våra kunder inom 72 timmar efter din ansökan. Om du är intresserad, kan du kontakta mig via e-post: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera
 56. Fri Credit Bank 2016

  Jag HAVANNA finansiella VERONIKA, särskilt för långivaren i en anda av att hjälpa lite förbjuden
  Banken eller inte har nytta av banker till låneansökningar, inser jag mina pengar och seriösa människor
  ärlig, som kan betala tillbaka lånet i normal tid de vill, i detta fall .Så tala om för mig
  voulez- honom som ett lån och lånet, då jag skickar kreditmått
  och förfaranden för att följa för att få ditt lån. Eftersom vi är begränsade till lån på ett kort avtal, medellång och lång sikt ett belopp på € 5.000 till € 1.350.000, med en investering på ett intresse av 2% under hela din återbetalning. till sina kreditansökningar mellan synnerhet kontakta mig: sara.hansson210@gmail.com

  hälsningar

  SvaraRadera
 57. Erbjuda lån mellan särskilda problem

  För er som har fastnat, förbjudna bank och du behöver inte göra
  banker gynnar och du måste låna pengar
  Specifikt kan vi hjälpa människor allvarlig och ärlig, som kan
  återbetala lånet i normal tid de vill ha. vi betalar
  EURO 1.350.000 i 1000 72h 48h senare visning. Vår gräns är
  görs med en hastighet av 2% av längden på din räntebetalning
  beroende på din låneansökan. För mer information kontakta oss på
  Mail: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera
 58. Erbjuda lån mellan särskild gratis för alla.

  Hej ,,, du behöver ett lån. Jag presenterar min speciella ekonomiska meddelande på plats för att hjälpa människor i nöd lån mellan synnerhet. Jag vill uppmärksamma er på vad som kan göra individuella lån som sträcker sig från 1400 € miljoner € 4,5 vid en hastighet av 2% ränta. Du måste göra ett lån, observera de områden där jag kan hjälpa dig:
  - Home Loan
  - Investeringslån
  - Auto Loan
  - Skuldkonsolidering
  - Förvärv av kredit
  - Personlig lån
  - Hypotekslån
  Du har fastnat förbjuder bank och inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver
  finansiering, dåliga krediter eller behöver pengar för att betala räkningar, pengar att investera i ett projekt eller
  personliga behov. Vi vill hjälpa dig, kontakta oss om du behöver en e-pengar utlåning: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera
 59. Kontant lån för privat LÖSNINGSMEDEL

  Hej Mr och Mrs Detta meddelande är för människor som är fattiga, eller de som är i behov av ett lån
  i synnerhet för att bygga upp sina liv. du är redo att hitta eller expandera sin verksamhet eller
  ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men det är förbjudet bank eller mappen
  Han avvisade banken. Jag är en person som jag bevilja lån som sträcker sig från 5000 € till 1.950.000 € för alla som kan uppfylla villkoren. Jag är inte en bank och inte kräver en hel del pappersarbete för dig att lita på
  Men för att vara rättvis, ärlig, pålitlig människa och Sage. Jag bevilja lån till människor som lever i
  i Europa och i hela världen (Frankrike, Belgien, Kanada, Schweiz, Rumänien, Italien, Spanien, Portugal ...).
  Min räntan är 2% an.Si du behöver pengar till andra orsaker, tveka inte att kontakta mig
  mer information. Jag är tillgänglig för att svara på mina kunder upp till tre dagar efter mottagandet
  ansökningsblanketten. Om du är intresserad, kontakta mig för mer detaljerad informations.Email: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera
 60. Lösningsmedel likviditet lån för privatpersoner

  Hej Mr / Mrs Vid den här tiden på året slut HAVANNA VERONIKA ger kredit av något slag till en
  den låga räntan på 2% per år i stället för 3%. Vi är redo att göra ett minimum lån på upp till € 5000
  höjd av 1 € 650000 under en längre period på 1-30 år. Du kan välja att etablera din månatliga betalningar institution.Nous gjort med våra lokala och internationella lån till människor runt om i världen. För alla som är intresserade ?? (Inga allvarliga avstå personer). Vi är redo att tillfredsställa våra kunder inom 48 timmar efter mottagandet av din beställning. Kontakta oss för mer information: E-post: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera
 61. Kontant lån erbjudande mellan särskilt allvarlig

  Jag har ett kapital på 11 miljoner €, vilket gör det möjligt för mig att ge privata lån på kort och lång sikt till 2000 € miljoner € 11 varje seriös person kan dra nytta av detta lån i sin ägo. Med en 2% ränta vara särskilt eftersom jag inte vill bryta mot ocker lagen. Du kan betala 5 till 25 år eller mer och mer beroende på lånebeloppet.
  E-post: sara.hansson210@gmail.com
  att få ditt lån inom högst 48 timmar.
  Erbjudandet gäller för alla

  SvaraRadera

 62. Ge snabb och tillförlitlig lån

  Vi är individer som erbjuder kontanter lån för
  Individer behöver för små företag,
  Investerings personliga intressen endast 1,5% och 2% av det begärda beloppet 5000 €
  miljoner euro 75,5 EURO.Nous göra lokala och internationella lån lån till människor runt om i
  världen.Vi ge lån som du betalar
  minime.notre organisation är inte en bank och inte kräver en hel del dokument, men rättvis och ärlig
  och vi fiable.contactez idag och låt oss veta hur mycket pengar du vill ha är prêter.nous
  redo att möta våra kandidater inom 72 timmar eller 6 timmar efter att ha fått din beställning formulé.si
  intresserad, kontakta oss via e-post: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera

 63. De erbjuder lån mellan särskilt allvarlig

  Du behöver ett företag lån? eller ett personligt lån? I HAVANNA VERONIKA disken i en bank
  och privata reträtt. Idag erbjuder vi lån till någon i behov av en räntesats på 2% i 72 timmar. Jag är väldigt ärlig och pålitlig. Kontakta mig idag och låt dem veta hur mycket pengar du vill
  låna ut. Jag är redo att spela inom 72 timmar. Banker och andra finansiella utlåning kunde ha vägrat, men jag möter dig om du är intresserad kontakta mig via e-post: sara.hansson210@gmail.com

  SvaraRadera

 64. Hej Mr / Mrs / Ms Jag är en pensionerad bankman som arbetar hjärta med min bank. Jag har en massa pengar på mitt konto och min oro är att hjälpa människor som inte har råd att slutföra sina projekt, jag hjälper seriösa och ärliga människor, som kan betala tillbaka lånet i normal tid. Detta kommer att lämna vård till ett nära samarbete med min advokat för de förfaranden som skall användas för denna transaktion. Jag erbjuder lån på kort, medellång och lång sikt från 2000 € till 500.000 € och därefter. Min återbetalning görs med en 3% ränta. vänligen vänligen kontakta mig via e-post: E-postadress: FRANCESCA.CORTES02@GMAIL.COM

  SvaraRadera


 65. lån erbjudande mellan särskilt och allvarligt
  Erbjudandet gäller för alla människor i behov av pengar från 5000 sek à 5 miljoner sek för att reglera dessa skulder och räkningar, och framför allt kunna betala med kontakt e-post: FRANCESCA.CORTES02@GMAIL.COM

  SvaraRadera

 66. Behöver ett lån, du avvisas av banken och du vill ett lån för att uppfylla dina behov utan problem. Oavsett din ekonomiska situation. Jag erbjuder bolån, företagslån, internationella lån, personliga och exklusiva lån utbildning lån. Jag erbjuder lån som är tillgängliga för människor, andra offentliga och privata företag, och många andra. Jag är tillgänglig för dig. Kontakta via mail / FRANCESCA.CORTES02@GMAIL.COM

  SvaraRadera

 67. lån erbjuda snabb och tillförlitlig Jag är en affärsman, med ett kapital på 150 miljoner , Destine att ge pålitliga och ärliga privata lån på kort och lång sikt som sträcker sig från 5000 till 15 miljoner till alla seriösa personer som vill göra en lån. Min ränta på 4% per år, som särskilt jag vill inte bryta mot ocker lagen. Du kan betala på max 1-25 år, beroende på det lånade beloppet. Du måste göra ett lån: - Finansiering Lån Fastigheter - Investeringslån - Auto Loan topplån - Personliga lån Du har fastnat förbjuder bank och du inte har nytta av banker, eller bättre, har du ett projekt och behöver finansiering, dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, pengar att investera i affärer. Vår organisation är inte en bank och vi gör inte nécessitons många dokument. Rättvis och ärlig och pålitlig lån. Så om du behöver ett lån tveka inte att kontakta mig för mer information om mina villkor. Vänligen kontakta mig direkt via e-post: FRANCESCA.CORTES02@GMAIL.COM

  SvaraRadera

 68. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja särskilda lån till kort och lång sikt, 5000 kr till 12.000.000 kr till alla seriösa människor, ärliga och goda moral som vill ha detta lån. 3% ränta per år beroende på hur mycket betalt för att vara speciellt jag vill inte bryta mot ocker lagen. Du kan betala på max 1-48 år, beroende på det lånade beloppet. Det är upp till dig att månatliga betalningar. Kontaktade mig via e-post, som är: FRANCESCA.CORTES02@GMAIL.COM

  SvaraRadera
 69. Jag är en privat långivare och investerare, behöver du en äkta, ärliga, ansedda och snabba lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garanti lån, jag erbjuder företag och enskilda lån, mer också vi finansiera alla typer av projekt. För mer information kontakta oss på: russell.credit40@gmail.com

  SvaraRadera

 70. Jag är en privat långivare och investerare, behöver du en äkta, ärliga, ansedda och snabba lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garanti lån, jag erbjuder företag och enskilda lån, mer också vi finansiera alla typer av projekt. För mer information kontakta oss på: russell.credit40@gmail.com

  SvaraRadera
 71. Mitt namn är Anna Fernadez. Av respekt för dig och dina trollformler jag måste göra detta vittnesbörd vet alla. Jag har varit i andra spell hjul utan att se något resultat. Jag ville bara jag kom till dig tidigare, jag fick det bästa från dig. Min före detta make var borta i ett år och jag gick överallt och andra spell hjul för hjälp men inget resultat förrän min vän presentera mig till Dr. Isikolo Efter kärlek stava gjordes, fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans pass arbetat underverk och min man är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som säger att jag ska för att ge honom, jag var verkligen mållös och chockad när min make knä tigger om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka. Jag är verkligen brist på ord och glad, du är en Gud sände till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo. Till alla som är ute efter en riktig stavnings caster kontakt Dr. Isikolo isikolosolutionhome@gmail.com Eller du kallar honom +2348133261196.

  SvaraRadera
 72. JAG VAR BOT FRÅN HERPES MED DR OOSA örtmedicin

  Jag fångade genital herpes från min fd pojkvän som aldrig haft några symtom. Jag har haft det i 4 månader nu, och det har påverkat mitt liv. Jag har sagt till min man som jag litade på det och jag har aldrig haft en dålig reaktion, det har påverkat min nya relationer med min make. Folk tror herpes är verkligen en mindre hudirritation herpes har en långsiktiga effekter på hälsan. Stigmaen bifogas detta virus genom okunniga människor är löjligt. De flesta människor har herpes i en eller annan form. Jag skulle vilja råda folk om hur jag bli av med min herpes.i läste en kommentar på internet, och jag såg ett vittnesbörd postad av en kvinna från ön som hon bli av med henne herpes med hjälp av läkare OOSA. så jag blev så glad när jag såg att inlägget, att hans växtbaserade läkemedel är free.i snabbt samla in växtbaserade läkare e-post och jag e-post honom inom fem timmar han svara på min email.i förklara saker för honom att han berättade för mig att inte oroa sig för att Jag ska fylla sin växtbaserade formen önskar jag did.he enda begäran för lite pengar att han kommer att använda för att köpa varor för framställning av örtmedicin, vill jag skickar till honom eftersom smärtan var för mycket för mig att bear.after några dagar han berättade att han har förbereda örtmedicin, att jag skulle skicka honom min adress som han vill ska skickas det till mig via DHL eller FED-EX som var hur jag fick växtbaserade medication.and jag använder det som jag fick höra .När några dagar fick jag veta att min herpes var ingen more.when några av min vän som har herpes såg mig de var överraskande och jag också introducera dem till mannen och de är också bota från samma herpes.if du har herpes, vänligen kontakta läkare OOSA via e-post doctoroosaherbalhome@gmail.com

  SvaraRadera
 73. Mitt namn är Jessica från USA. jag önskar att
  dela mitt vittnesbörd med allmänheten om
  En stor spell caster kallas (Dr Kakuta) har gjort för mig, detta tempel
  har just flyttat tillbaka min förlorade ex
  älskare till mig med sina stora stavnings arbete, jag dejta den här mannen som kallas
  Steven vi var tillsammans under en lång
  tid och vi älskade vår jagets men när jag var oförmögen
  att ge honom en manlig barn under 5 år lämnade han mig och sa
  att han inte kan fortsätta längre då var jag nu
  letar efter sätt att få honom tillbaka och även bli gravid, tills en vän
  till mig berättade om detta tempel och gav mig sin kontakt e-post,
  kommer du inte tro det när jag kontaktade dem på mina problem de
  beredd objekt och kasta passet för mig och ta min förlorade make
  tillbaka, och efter en månad jag missade min månatliga flödet och gå för ett test och
  Resultatet anges att jag var gravid, är glad idag är en mor till
  en uppsättning av tvillingar en pojke och en flicka, jag tackar templet en gång för
  vad de har gjort för mig, om du är ute passera någon
  av detta problem kan du kontakta denna stora Dr för hjälp som anges nedan:

  Kontakta dem ... kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill främjas på kontoret.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill binda din make / maka att vara
  din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Herbal vård
  (10) Om du inte kan ha möjlighet att tillfredsställa din fru
  kön önskan grund eller
  låg err åtgärder.
  (11) Om din menstruation vägrar att komma
  ut dagen antar eller över flöden.
  (12) om ditt arbete vägrar att betala dig, folk
  grund dig ?.
  (13) lösa en markfrågan och få tillbaka.
  (14) Har din familj Denny dig om din
  höger?
  (15) Låt folk lyda mina ord och göra mitt
  önskar
  (16) Har du ett lågt spermie?
  (17) Mål lösa
  (18) Behöver du hjälp att vinna ett lotteri? ETC

  Kontakta dem på deras e-post på

  kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  Och få löst alla dina problem

  Tack.

  SvaraRadera
 74. Jag vill använda detta medium för att berätta för världen om Doctor Kakuta som hjälpte mig att få min älskare tillbaka med sin kraftfulla stava, mitt ex och jag var med missförstånd som ledde till vårt uppbrott men jag gick att be henne flera gånger för att förlåt och acceptera mig tillbaka eftersom jag vet att jag förolämpade henne men varje gång jag gick jag känner alltid djupare i smärta och ångest eftersom hon alltid gå ut på mig och vill inte lyssna på vad jag har att säga men jag trogen dag som jag var surfar jag kom uppstod ett vittnesbörd om en kvinna vars problem var mer än mitt och ändå Doktor Kakuta hjälpte henne med sin spell så jag var glad och även kontaktat läkare Kakuta för att få hjälp via e-post och sedan berättade för honom min berättelse men det enda han sa var att jag kommer att torka du slita med min stavnings så tur för mig allt vill väl precis som han lovade och just nu har jag fått min fästman tillbaka och vi båda lever lyckligt. det finns inget Doctor Kakuta kan inte göra med är stava och precis som lovar mig själv jag kommer att hålla vittna på internet om hur doktor Kakuta hjälpte me.Are problemet större än min eller mindre jag ger dig 100% garanti för att doktor Kakuta kommer att sätta ett slut på det med sin kraftfulla stava, kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  1. få ditt ex VÄN TILLBAKA.
  2. VINNANDE lotterier.
  3. barnafödande.
  4. bryta GENERATION KURS.
  5. FÅ AV JOBB.
  6. främjande av sysselsättning.
  7. PENGAR stava.
  8. andligt skydd.
  9. HERBAL CARE.
  10. SKÖNHET stava.
  11. Om du vill ta TILL DIN sent en

  kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  SvaraRadera
 75. Jag vill använda detta medium för att berätta för världen om Doctor Kakuta som hjälpte mig att få min älskare tillbaka med sin kraftfulla stava, mitt ex och jag var med missförstånd som ledde till vårt uppbrott men jag gick att be henne flera gånger för att förlåt och acceptera mig tillbaka eftersom jag vet att jag förolämpade henne men varje gång jag gick jag känner alltid djupare i smärta och ångest eftersom hon alltid gå ut på mig och vill inte lyssna på vad jag har att säga men jag trogen dag som jag var surfar jag kom uppstod ett vittnesbörd om en kvinna vars problem var mer än mitt och ändå Doktor Kakuta hjälpte henne med sin spell så jag var glad och även kontaktat läkare Kakuta för att få hjälp via e-post och sedan berättade för honom min berättelse men det enda han sa var att jag kommer att torka du slita med min stavnings så tur för mig allt vill väl precis som han lovade och just nu har jag fått min fästman tillbaka och vi båda lever lyckligt. det finns inget Doctor Kakuta kan inte göra med är stava och precis som lovar mig själv jag kommer att hålla vittna på internet om hur doktor Kakuta hjälpte me.Are problemet större än min eller mindre jag ger dig 100% garanti för att doktor Kakuta kommer att sätta ett slut på det med sin kraftfulla stava, kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  1. få ditt ex VÄN TILLBAKA.
  2. VINNANDE lotterier.
  3. barnafödande.
  4. bryta GENERATION KURS.
  5. FÅ AV JOBB.
  6. främjande av sysselsättning.
  7. PENGAR stava.
  8. andligt skydd.
  9. HERBAL CARE.
  10. SKÖNHET stava.
  11. Om du vill ta TILL DIN sent en

  kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  SvaraRadera
 76. HÄLSNINGAR alla .. Mitt namn är Sharon Davis jag kommer aldrig att glömma den hjälp Dr Isikolo lämnats till mig i mitt äktenskapliga livet. Jag har varit gift i 5 år nu och min man och jag älskar varandra mycket dyrt. efter 3 år av vårt äktenskap min man plötsligt ändrar han hade en affär med en kvinna utanför, jag märker det då jag bad för gudomligt ingripande saken blev allvarligare jag berättade för min pastor om det vi bad men ingenting händer. min make kom precis hem en dag han plocka upp sina saker och lämnade mig och barnen till sin älskarinna utanför vid denna tid var jag ihop utan att veta vad man ska göra igen eftersom jag har förlorat min man och mitt äktenskap också. Jag sökte hjälp på internet, jag såg många människor som delar vittnesbörd om hur Dr Isikolo hjälpa dem med deras äktenskapliga problem så jag kontaktade mail Dr Isikolo jag sa till honom mitt problem och jag blev tillsagd att vara lugn som jag har kommit till rätt plats var jag kan få tillbaka min man inom de närmaste 24 timmar. Han berättade vad som gick fel med min man och hur det happen.that de kommer återställt min äktenskap. till min största förvåning min man kom till mitt kontor tiggeri mig på knä att jag skulle hitta en plats i mitt hjärta att förlåta honom, att han aldrig kommer att fuska på mig igen. jag snabbt ber honom att jag har förlåtit him.friends ditt fall är inte så svårt varför inte ge Dr Isikolo ett försök de arbetar överraskningar eftersom jag vet att de kommer att hjälpa dig att fixa din relation med ditt ex partner. Jag tackar Gud för att använda Dr Isikolo att rädda mitt äktenskap. Kontakta honom via e-post: (isikolosolutionhome@gmail.com) eller nå honom på vad-app: 2348133261196

  SvaraRadera
 77. Jag hade tvivel om trollformler efter att ha köpt många trollformler som aldrig arbetat och aldrig faktiskt beslutat att köpa ett pass igen. Jag har provat olika hjul .. Några av dem svarade aldrig mig efter att jag betalat och var uppenbara bedragare, några riktigt kasta en trollformel men av någon anledning inte fungerade. Då jag såg en översyn i ett forum med någon som nämnde som hade resultat med Dr. Azuka. Trots misstankar som hade verkade verklig plats, så jag gav honom ett sista försök trollformler. Det är förmodligen det bästa beslutet jag någonsin gjort i mitt liv eftersom det fungerade och min make kom med mig. Om du letar efter en bra hjul utseende ytterligare, Dr. Azuka träffar alla andra perioder, tro mig! Dr. Azuka Tack för din hjälp. Du kan kontakta Dr. Azuka via e-post: Azukaspelltemple11@yahoo.com kan också kontakta honom via hans telefonnummer 2347012903795.

  SvaraRadera
 78. Är du i några ekonomiska svårigheter? Behöver du
  ett lån för att starta ett företag eller att betala dina räkningar?
  Vi erbjuder lån till människor som behöver hjälp och vi lånar ut till lokala företag, internationella och också på en mycket låg ränta på 2%.
  Ansök nu via e-post: victoriamichaelloanfirm@gmail.com
  Tack
  Tack och Gud välsigne
  Mrs Victoria

  SvaraRadera
 79. behöver du en äkta lån för yrkesmässigt bruk eller för att betala din skuld för nu kontakta Mr Kellie Wilson äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

  SvaraRadera
 80. Lån erbjudande mellan särskilt i 48 timmar


  Hej

  Kontakta mig via mail: torben.knudsorensen@gmail.com
  Jag är en person, jag gör lån som sträcker sig från 25.000 Kr till 300.000 Kr för alla som har möjlighet att betala tillbaka. Återbetalning varaktighet varierar från 06 till 300 månader, beroende på den maximala lånebeloppet . Min kurs är 3% år oavsett av den domän där du vill gå vidare, är det för dig att se de månatliga betalningar.
  Återuppliva dina aktiviteter, antingen för att genomföra ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men du är förbjudna bank eller mapp avslogs i banken.
  Kontakta mig via mail: torben.knudsorensen@gmail.com

  SvaraRadera
 81. Behöver du ett lån? Har du letat efter var att få ett lån? Har du försökt att få någon form av lån? sedan tillämpa nu? (carlosellisonfinance@outlook.com) om du vill få en prisvärd lån. Lån erbjuds här på en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera
 82. HÄLSNINGAR alla .. Mitt namn är Sharon Davis jag kommer aldrig att glömma den hjälp Dr Isikolo lämnats till mig i mitt äktenskapliga livet. Jag har varit gift i 5 år nu och min man och jag älskar varandra mycket dyrt. efter 3 år av vårt äktenskap min man plötsligt ändrar han hade en affär med en kvinna utanför, jag märker det då jag bad för gudomligt ingripande saken blev allvarligare jag berättade för min pastor om det vi bad men ingenting händer. min make kom precis hem en dag han plocka upp sina saker och lämnade mig och barnen till sin älskarinna utanför vid denna tid var jag ihop utan att veta vad man ska göra igen eftersom jag har förlorat min man och mitt äktenskap också. Jag sökte hjälp på internet, jag såg många människor som delar vittnesbörd om hur Dr Isikolo hjälpa dem med deras äktenskapliga problem så jag kontaktade mail Dr Isikolo jag sa till honom mitt problem och jag blev tillsagd att vara lugn som jag har kommit till rätt plats var jag kan få tillbaka min man inom de närmaste 24 timmar. Han berättade vad som gick fel med min man och hur det happen.that de kommer återställt min äktenskap. till min största förvåning min man kom till mitt kontor tiggeri mig på knä att jag skulle hitta en plats i mitt hjärta att förlåta honom, att han aldrig kommer att fuska på mig igen. jag snabbt ber honom att jag har förlåtit him.friends ditt fall är inte så svårt varför inte ge Dr Isikolo ett försök de arbetar överraskningar eftersom jag vet att de kommer att hjälpa dig att fixa din relation med ditt ex partner. Jag tackar Gud för att använda Dr Isikolo att rädda mitt äktenskap. Kontakta honom via e-post: (isikolosolutionhome@gmail.com) eller nå honom på vad-app: 2348133261196

  SvaraRadera
 83. Är här för att vittna vad denna stora spell caster har gjort för mig. Jag tror aldrig i spell gjutning, tills när jag var frestad att prova det .. Jag och min man har haft en hel del problem att leva tillsammans, kommer han alltid att inte göra mig glad eftersom han har förälskat sig i en annan dam utanför vårt äktenskap Jag försökte mitt bästa för att se till att min make lämnar denna kvinna men ju mer jag pratar med honom ju mer han gör mig föll ledsen, så mitt äktenskap föll leder till skilsmässa eftersom han ger mig uppmärksamhet längre. så med allt detta smärta och ångest, beslutade jag att ta kontakt med denna spell caster DR. Isikolo att se om saker och ting kan träna mellan mig och min make igen. denna spell caster DR. Isikolo berättade att min man är verkligen i en stor pass som han har varit charmen med någon magi, så han berättade att han skulle göra allt som vanligt igen. han gick framåt och kasta förtrollningen för mig, efter 3 dagars gjutning stava min make helt förändrat han kom ursäkt att säga hur han behandlade mig att han inte själv, jag verkligen tack DR. Isikolo för att föra tillbaka min man till mig jag vill att ni alla att kontakta honom för dem som har några problem i samband med äktenskapsfrågan och relationen problem han kommer att lösa det för dig. sin e-postadress är här isikolosolutionhome@gmail.com
  och hans mobilnummer +2348133261196

  SvaraRadera
 84. Jag visste aldrig människor fortfarande har befogenheter och göra saker att hända på detta sätt. Jag kommer från Sverige, min make Henry Scot lämnade mig för en annan kvinna för 2 år, ända sedan dess har mitt liv har fyllts med smärtor sorg och hjärta paus eftersom jag hade två döttrar och en son för honom, en vän till mig Stephanie berättade hon såg några vittnesbörd om denna stora Doctor Isikolo kontakt (isikolosolutionhome@gmail.com) att han kan föra min make tillbaka till mig inom några få dagar och jag skratta och sa att jag är inte intresserad men på grund av den kärlek min vän hade för mig, hon har hört den stora prästen för min räkning, och till min stora förvåning efter tre dagar min make ringde mig för första gången efter 2 år att han saknar mig och att han är så ledsen för allt han gjorde mig passera. Jag kan fortfarande inte tro det, eftersom det är mycket otroligt, det är bara alltför verkliga att vara äkta. Tack Dr ISIKOLO för att föra tillbaka min make och även till min underbara vän STEPHANIE som medlat för min räkning, för vem som helst som kan behöva hjälp av denna stora präst här är den e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) visningar tack och läsare, så jag önskar er all framgång

  SvaraRadera
 85. Hej tittare, är mitt namn Lugard Ella, och jag vill införa detta läkare som botade min HIV sjukdom Med sina mirakulösa och andliga krafter, naturläkemedel helande krafter och växtbaserade läkemedel från naturliga växtbaserade växter. DR.Maggi han är en ledande herbalist healer på hela den afrikanska kontinenten. Han använder rena natur naturläkemedel och hans förfäders krafter för att läka och lösa alla sjukdomar, infektioner samt lösa alla problem i människans natur, han är välsignad med en mycket kraftfull gåva att bota människor, han använder traditionell medicin och natur produkten att härda HIV och aIDS, galenskap, CANCER, ETC. Och även han gör kärlek trollformler och så många andra som,
  1-Love stava
  2-Money stavnings
  3-Lycka stavnings
  4-Job stava
  5-Exam stavnings
  6-Home problem Spell
  7-Instant Death Spell
  8-Kända Stava
  9-fruktbarhet ett barn
  10-lotteri spell.
  För mer information, e-post Dr.Maggi på (Maggiherbalcenter@gmail.com), ring eller honom med sitt telefonnummer + 2348148487280.THANK er och önskar er lycka till.

  SvaraRadera
 86. Hej tittare, är mitt namn Lugard Ella, och jag vill införa detta läkare som botade min HIV sjukdom Med sina mirakulösa och andliga krafter, naturläkemedel helande krafter och växtbaserade läkemedel från naturliga växtbaserade växter. DR.Maggi han är en ledande herbalist healer på hela den afrikanska kontinenten. Han använder rena natur naturläkemedel och hans förfäders krafter för att läka och lösa alla sjukdomar, infektioner samt lösa alla problem i människans natur, han är välsignad med en mycket kraftfull gåva att bota människor, han använder traditionell medicin och natur produkten att härda HIV och aIDS, galenskap, CANCER, ETC. Och även han gör kärlek trollformler och så många andra som,
  1-Love stava
  2-Money stavnings
  3-Lycka stavnings
  4-Job stava
  5-Exam stavnings
  6-Home problem Spell
  7-Instant Death Spell
  8-Kända Stava
  9-fruktbarhet ett barn
  10-lotteri spell.
  För mer information, e-post Dr.Maggi på (Maggiherbalcenter@gmail.com), ring eller honom med sitt telefonnummer + 2348148487280.THANK er och önskar er lycka till.

  SvaraRadera
 87. I "m Melanie, jag vill dela en mycket underbart vittnesbörd om Dr Adodo stavnings caster som hjälper mig att få min man tillbaka när han lämnade mig för en annan kvinna, kontaktade jag så många spell caster men icke kunde hjälpa mig föra honom tillbaka tills jag kontaktade Dr Adodo och förklara allt för honom, berättade han inte oroa orsak jag kommer att få honom tillbaka på bara 24 timmar med kärleks pass med befogenheter sina gudar och förfäder, jag litade på honom och gjorde allt han ber mig att göra Jag förhoppningsvis vänta på resultatet till min största förvåning mitt ex ringde mig och ber om ursäkt för den smärta han har anledning mig, nu är vi båda lyckliga tillsammans och ännu mer kär än tidigare, om du är ute och du letar efter en lösningen på alla problem vänligen kontakta Dr Adodo genom sin e-postadress på: Adodospelltemple@gmail.com du kan kontakta honom direkt på sin webbplats www.adodospelltemple.com  SvaraRadera
 88. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

  1) Love Spells
  2) förlorad kärlek Spells
  3) skilsmässa Spells
  4) Förbindelse Spells
  5) Bindande Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Bannlys en tidigare älskare
  8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
  genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 89. Är du i behov av en akut lån för att starta ett företag, betala dina räkningar? Gary Mandela erbjuder ett brett utbud och av något slag. Så om intresse vänligen kontakta oss med denna e-post: garymandela@hotmail.com eller urgentloanfinancialservices@gmail.com
  du kan också ringa oss på 17138933185.

  SvaraRadera
 90. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

  SvaraRadera
 91. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

  SvaraRadera
 92. God dag var och en, jag är Albert Richard från Vancouver Kanada. Jag har varit i smärtor ända sedan min fru lämnade mig, så denna trogen dag när jag var på nätet jag kom så småningom över några olika vittnesmål om detta spell caster Dr.prince, om hur han har hjälpt så många människor att få sina älskare och trasiga hem tillbaka, jag fick övertygad om alla vittnesmål och omedelbart hans namn är Dr ISIKOLO jag kontaktade honom via hans e-postadress på (isikolosolutionhome@gmail.com) eftersom jag var helt desperat att få min fru tillbaka. Liv utan min fru var en riktig röra för mig och mina barn. Jag ville ha en dramatisk förändring och jag tänkte magi kan vara lösningen. Efter att ha diskuterat upplösning med Dr prins, han berättade att han var på väg att återställa mitt äktenskap tillbaka. Jag kände att han faktiskt kommer att göra min fru att återvända hem och han gjorde! Det är fantastiskt vad denna stora spell caster har gjort för mig, är hans hjälp ovärderliga! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Dr.prince han gör sitt jobb så bra han är organiserad och mycket funktionell, jag tror att han är den bästa spell caster jag kan räkna med när det gäller alla typer av pass, var jag golv att hans pass fungerade. Han åtgärda följande problem över hela världen på (1) Få din älskare eller make tillbaka (2) Sjukdom och sjukdom spell (3) Visa stava (4) Pengar spell (5) Lång livslängd spell (6) Välstånd spell (7 ) Skydds spell (8) Arbets spell (9) Att bli en manager spell (10) Werewolfe spell (11) Få din bluff pengarna tillbaka (12) Familjer med stavnings (13) Graviditet spell (14) Freedom spell (15) kärlek stava (16 ) försvinnande spell (17) lånpass (18) Framgång eller passera spell (19) Äktenskap spell (20) lotteri / lotto vinna. Du kan kontakta Dr.prince sant sin e-post på (isikolosolutionhome@gmail.com) du kan också ringa eller WhatsApp honom sann hans telefonnummer på (+2348133261196).

  SvaraRadera
 93. VÄLKOMMEN TILL KELVIN SHAW LÅN FIRM

  Om du är i behov av ett lån för att hjälpa din ekonomiska situation kontakta oss med nedanstående detaljer.

  På Google +
  Https://plus.google.com/106295749482674608738

  E-post: kelvinshawloanfirm@gmail.com

  hemsida
  Https://kelvinshawloanfirm.wixsite.com/loan

  Telefon
  T: +1 732-847-2311

  Väntar på ditt svar snart.

  Tack
  Administrering.

  SvaraRadera
 94. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

  SvaraRadera
 95. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

  SvaraRadera


 96. En möjlighet lån allvarlig och ärlig.

  Hallå
  Vi har möjlighet att ge dig lån det belopp du behöver och med villkor som gör ditt liv enklare.
  Vi erbjuder korta och långa krediter med mycket prisvärd återbetalningstiden .
  Också vi skulle vilja säga att vi är också involverade i finansieringen
  projekt (Reliable ). Du har fastnat, förbjudna bank och du inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver

  finansiering,
  en dålig kredit eller behöver silver för att betala räkningar, pengar att investera i affärer.
    Så tveka inte att kontakta oss.

  Mail: faure_patricia@outlook.fr
  Samtal och WhatsApp tillgängliga: +33 6 44 67 80 99

  få våra hälsningar

  SvaraRadera


 97. En möjlighet lån allvarlig och ärlig.

  Hallå
  Vi har möjlighet att ge dig lån det belopp du behöver och med villkor som gör ditt liv enklare.
  Vi erbjuder korta och långa krediter med mycket prisvärd återbetalningstiden .
  Också vi skulle vilja säga att vi är också involverade i finansieringen
  projekt (Reliable ). Du har fastnat, förbjudna bank och du inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver

  finansiering,
  en dålig kredit eller behöver silver för att betala räkningar, pengar att investera i affärer.
    Så tveka inte att kontakta oss.

  Mail: faure_patricia@outlook.fr
  Samtal och WhatsApp tillgängliga: +33 6 44 67 80 99

  få våra hälsningar

  SvaraRadera


 98. En möjlighet lån allvarlig och ärlig.

  Hallå
  Vi har möjlighet att ge dig lån det belopp du behöver och med villkor som gör ditt liv enklare.
  Vi erbjuder korta och långa krediter med mycket prisvärd återbetalningstiden .
  Också vi skulle vilja säga att vi är också involverade i finansieringen
  projekt (Reliable ). Du har fastnat, förbjudna bank och du inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver

  finansiering,
  en dålig kredit eller behöver silver för att betala räkningar, pengar att investera i affärer.
    Så tveka inte att kontakta oss.

  Mail: faure_patricia@outlook.fr
  Samtal och WhatsApp tillgängliga: +33 6 44 67 80 99

  få våra hälsningar

  SvaraRadera
 99. Jag är Alice, är denna otroliga! Jag fortfarande föreställa sig hur Dr. omosun expresso min man tillbaka till mig på bara 48 timmar. Ingen någonsin kunde ha gjort mig att tro detta vittnesbörd que que jag är på väg att skriva nu skulle faktiskt en dag skrivas av mig. eftersom jag var världens största skeptiker. Jag aldrig trott på trollformler eller något liknande, men jag fick veta av en pålitlig källa (en mycket nära medarbetare till mig) que Dr.omosun är en mycket tillgiven, begåvad och begåvad stavnings caster, och efter mycket övertalning han fick mig att besöka denna e-post: dromosunhealinghome@gmail.com och det var en av de mest utmärkt sak jag någonsin har gjort i hela mitt liv. Mitt kärleksliv var i full röra upp efter min man dumpade mig för en annan kvinna, och jag ville prova svårare att göra vår relation arbete, men min man inte bry sig. Så, med ingenting men min stolthet att förlora, jag checkade ut. Jag var mållös. Denne man är på riktigt. Han gjorde vad magi han gör, och det och häpna - inte mer än 48 timmar senare hade jag min man tillbaka! Det var som ett mirakel! Han ville plötsligt gå till äktenskap psykoterapi med den onda kvinnan innan jag kontaktat denna far för att få hjälp, och vi gör mycket bra just nu. och nu har han älskat mig mer än ever.Thank så mycket sir för din kärlek och återförenas för min familj tillbaka sir, är hans e-postadress dromosunhealinghome@gmail.com, eller du kallar honom genom detta nummer, 2348121047613. Du kan också maila mig att tacka mig också när du ge ett försök att dromosun och ha ett bra resultat här är min e-postadress Alicechamp10@yahoo.com.

  SvaraRadera
 100. Jag är Max Hannah, och jag bas i USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 1 år av trasiga äktenskap, min man lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv var på väg att sluta i nästan begick självmord, jag var känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare en spell caster heter Dr Ogundu, som jag träffade på nätet. Å ena trogen dag, som jag surfar via Internet, kom jag över tilld vittnesbörd om denna spell caster. Vissa människor vittnade om att han förde deras Ex älskare tillbaka, några vittnade om att han åter livmoder, och andra sjukdomar, några vittnade om att han kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över en viss vittnesmål, det handlade om en kvinna vid namn Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon tappade Dr Ogundu e-postadress. Efter att ha läst alla dessa, beslutade jag att ge det ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar, min man kom tillbaka till mig. Vi beslöt våra frågor, och vi är ännu gladare än innan Dr Ogundu, är han verkligen en begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar människa ... Om du har ett problem och du letar efter en verklig och äkta spell caster att lösa alla dina problem för dig. Prova Dr Ogundu när som helst, kan han vara svaret på dina problem. kontakta stor doktor genom denna post: drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 101. Min uppskattning går till den stora spell caster som har fört tillbaka min make. Det hände när jag kom över olika vittnesmål och uppskattningar andel om den här mannen som heter Dr ISIKOLO här på internet om hur han kastade trollformler för att återförena trasiga relationer, vinnande lotto för olika människor över hela världen. Då bestämde jag mig för att samla är kontakt för mig att nå ut till honom, eftersom jag också möta några problem med min man och det har rivit vår relation isär. så jag gjorde det med motvilja och jag fick ett positivt resultat som var precis allt som en magisk för mig, att jag såg min man kallar min mobiltelefon igen för första gången på 2 år ber för oss att ha ett datum och reda ut saker och ting . nu som jag talar vi är lyckligare än någonsin tidigare. Det är därför jag också tar till Internet för att dela med hela världen mitt vittnesbörd och även att publicera om de goda verk av stor man som Herren serverar vi har använt för att vända min situation runt. och även till dem som har liknande problem på bruten relation, vinnande lotto, fördröja förlossningen, och fördröjnings jobb befordran för att få honom kontaktas på hans direkta e isikolosolutionhome@gmail.com eller via mobilnummer (+2348133261196)

  SvaraRadera
 102. Hej, allihop,

  Jag är ett privat lån långivare, tillförlitlig, pålitlig långivare; Jag gör lån till företag och privatpersoner på låg och prisvärd ränta på 2%. Letar du efter ett företag lån, personliga lån, bostadslån, billån, studielån, skuldkonsolidering lån, lån utan säkerhet, och riskkapital? Om du vägrades ett lån från en bank finansinstitut för ett eller flera skäl. Du är på rätt plats för ditt lån Solutions Om intresserad av lånet erbjudandet vänligen kontakta oss via e-post: (carlosellisonfinance@outlook.com)
  Hälsningar,

  Carlos Ellison

  SvaraRadera
 103. Kom dina finansiella problemen
  E-post: sergio.hermedez@gmail.com
  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån 5.000 kr 90000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 2% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig sergio.hermedez@gmail.com
  E-post: sergio.hermedez@gmail.com
  E-post: sergio.hermedez@gmail.com

  SvaraRadera
 104. Kom dina finansiella problemen
  E-post: sergio.hermedez@gmail.com
  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån 5.000 kr 90000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 2% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig sergio.hermedez@gmail.com
  E-post: sergio.hermedez@gmail.com
  E-post: sergio.hermedez@gmail.com

  SvaraRadera
 105. LÅNEAVTALET MELLAN SÄRSKILT presichetti.angela@gmail.com


  Du som söker finansiering för att öka din verksamhet, antingen för förverkligandet av ett projekt, antingen för dig att köpa en lägenhet men tyvärr här är att banken ber dig att villkoren att du klarar av utan vård, jag är en individ som tillhandahåller lån som sträcker sig från $ 1.000 till 5.000.000 dollar har alla personer som kan respektera dess långivare min räntan är 2% per år. Box du behöver pengar för andra skäl; Tveka inte att kontakta mig för mer information. Kontakta mig via e-post: presichetti.angela@gmail.com

  SvaraRadera
 106. LÅNEAVTALET MELLAN SÄRSKILT presichetti.angela@gmail.com


  Du som söker finansiering för att öka din verksamhet, antingen för förverkligandet av ett projekt, antingen för dig att köpa en lägenhet men tyvärr här är att banken ber dig att villkoren att du klarar av utan vård, jag är en individ som tillhandahåller lån som sträcker sig från $ 1.000 till 5.000.000 dollar har alla personer som kan respektera dess långivare min räntan är 2% per år. Box du behöver pengar för andra skäl; Tveka inte att kontakta mig för mer information. Kontakta mig via e-post: presichetti.angela@gmail.com

  SvaraRadera
 107. LÅNEAVTALET MELLAN SÄRSKILT presichetti.angela@gmail.com


  Du som söker finansiering för att öka din verksamhet, antingen för förverkligandet av ett projekt, antingen för dig att köpa en lägenhet men tyvärr här är att banken ber dig att villkoren att du klarar av utan vård, jag är en individ som tillhandahåller lån som sträcker sig från $ 1.000 till 5.000.000 dollar har alla personer som kan respektera dess långivare min räntan är 2% per år. Box du behöver pengar för andra skäl; Tveka inte att kontakta mig för mer information. Kontakta mig via e-post: presichetti.angela@gmail.com

  SvaraRadera
 108. Jag är hör att ge vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min make tillbaka, vi fick gifta i mer än 9 år och har två barn. saker går bra med oss ​​och vi är alltid glada. tills en dag min man började bete sig på ett sätt som jag inte kunde förstå, jag var mycket förvirrad av hur han behandlar mig och barnen. senare samma månad han inte kom hem igen och han kallade mig att han vill ha en skilsmässa, jag frågade honom vad jag har gjort för fel för att förtjäna allt detta från honom, är allt han sade att han vill ha en skilsmässa att han hatar mig och göra inte vill se mig igen i hans liv, jag var galen och också frustrerad vet inte vad jag ska göra, jag var sjuk i mer än 2 veckor på grund av byte av min make. Jag älskar honom så mycket att han var allt för mig utan honom mitt liv är ofullständig. Jag sa till min syster och hon berättade att kontakta en spell caster hon vet år sedan, jag tror aldrig i allt detta spell gjutning av en sak. Jag bara vill prova om något kommer att komma ut av det. Hon gav mig kontakt mannen jag kontakta honom och förklara allt för honom, berättade mannen för mig att min man har tagits av en annan kvinna, att hon använder en kärleks voodoo stava på min man som är varför han hatar mig och även vill att vi ska skiljas. då han berättade för mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en spell på honom som gör honom tillbaka till mig och barnen, kast han förtrollningen och efter en vecka min man ringde mig och han berättade för mig att jag skulle förlåta honom, började han att be om ursäkt på telefon och sade att han fortfarande älskar mig att han inte visste vad som händer för honom att han lämnade mig.
  så glad att Dr omosun kast ut förtrollningen och tillbaka min man tillbaka till sin normala igen i dag, mig och min familj är nu glad igen. Tack Dr omosun för vad du har gjort för mig jag skulle ha varit något i dag om inte för din stora spell. Jag vill att ni mina vänner som passerar genom alla den här typen av kärlek problem att få tillbaka sin make, maka eller fd pojkvän och flickvän att kontakta dromosunhealinghome@gmail.com. och du kommer att se att problemet kommer att lösas utan dröjsmål. han berättade att han specialiserat sig på att lösa andra problem, bland annat följande:
  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) som du vill ska främjas på kontoret.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (7) Om du vill att bota hiv aids
  kontakta honom nu för omedelbar lösning på ditt
  problem på Dromosunhealinghome@gmail.com
  Tack sir dr, du är min bästa vän och min far.

  SvaraRadera
 109. Ansöka om ett lån snabbt och bekvämt sätt att betala räkningarna och ett återupptagande av finansiering av ditt projekt i den billigaste ränta på 3% att kontakta oss idag via: trustfunds804@outlook.com. Lånet behöver ett lån erbjudande vår minimum 1,000.00 val att låna några pengar, jag är en certifierad registrering och långivare Legit, kan du kontakta oss idag om du är intresserad av. Att få detta lån, kontakta mig för mer information om lånet processen eftersom villkoren för lånen och lånebeloppet kommer att överföras till dig. Jag behöver din brådskande svar om du är intresserad

  SvaraRadera

 110. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Kom dina finansiella problemen
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com
  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig luciana.salvatore147@gmail.com
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 111. Lån Erbjudandet gäller allaLånebud mellan synnerligen allvarlig och ärlig Jag är en privat investerare och erbjuder kontanter lån till alla individer med bra karaktär och kunna betala utan att förstöra deras månatliga eller årliga budgeten. Tack för att kontakta mig för mer information ... OBS människor kunna betala en ränta på 2% inom 1 till 45 år, beroende på mängden. Jag medger inom följande områden: Made Financial; -färdig egendom; -Credit Investment; -färdig Auto; -Dette Konsolidering; Kredit -Rachat; Made Personal. För mer information, kan du kontakta mig. Svar till min e-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 112. lån erbjudande utan tryck eller garantera bra
  För dina krav på ett lån. Jag är en finansiell speciellt jag lägga min annons på denna webbplats för att hjälpa dem som behöver lån mellan synnerhet. Jag skulle vilja uppmärksamma er att jag kan göra dig särskilda lån som sträcker sig från 5000 till 2.000.000 euro till en ränta på 2%. Du måste göra ett lån, observera de områden där jag kan hjälpa dig:
  - skuldkonsolidering
  - Förvärv av kredit
  - Personlig lån
  - hypotekslån
  Ready rättvis, ärlig och pålitlig. Kontakta mig idag och låt mig veta hur mycket pengar du vill låna.
  Slutligen, för mer förståelse kontakta mig: mariadiosperez@gmail.com

  SvaraRadera
 113. Hallå

  Jag är Mr James Carl privata långivare jag ger ut lån till 3% ränta. Detta är en ekonomisk möjlighet vid din dörr steg, gäller idag och få din snabba lån. Det finns många där ute efter ekonomisk möjlighet eller assistans över hela platser och fortfarande ändå inte kan få en. Men detta är en ekonomisk möjlighet vid din dörr steg och som sådan du inte har råd att missa detta tillfälle. Denna tjänst är framför både individer, företag, företags män och kvinnor. Lånebeloppet tillgängliga varierar från något belopp som du väljer För mer information kontakta oss idag.

  JAMES CARL LÅN FIRM ... hemmet av finansiella lösningar lånesökande ute. Detta är en finansiell institution inrättas för att bistå och främja individer, företag och registrerade företag. Det är en certifierad lån företag som upplöstes från GFS (Global Financial Services) i London, Storbritannien, Sydafrika. Vi är kända för adekvat rendering av lämpliga tjänster och hjälpa individer ekonomiskt på deras tid av behov. För tillförlitligheten av tjänster, kontakta oss idag via denna webbplats eller direkt via vår e-post jamescarlloanfirm88@yahoo.com eller jamescarlloanfirm88@gmail.com och du kommer att vara glad att du gjorde.

  SvaraRadera

 114. Lån Erbjudandet gäller allaLånebud mellan synnerligen allvarlig och ärlig Jag är en privat investerare och erbjuder kontanter lån till alla individer med bra karaktär och kunna betala utan att förstöra deras månatliga eller årliga budgeten. Tack för att kontakta mig för mer information ... OBS människor kunna betala en ränta på 3% inom 1 till 45 år, beroende på mängden. Jag medger inom följande områden: Made Financial; -färdig egendom; -Credit Investment; -färdig Auto; -Dette Konsolidering; Kredit -Rachat; Made Personal. För mer information, kan du kontakta mig. Svar till min e-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 115. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post : luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 116. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post : luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 117. Lån Erbjudandet gäller allaLånebud mellan synnerligen allvarlig och ärlig Jag är en privat investerare och erbjuder kontanter lån till alla individer med bra karaktär och kunna betala utan att förstöra deras månatliga eller årliga budgeten. Tack för att kontakta mig för mer information ... OBS människor kunna betala en ränta på 3% inom 1 till 45 år, beroende på mängden. Jag medger inom följande områden: Made Financial; -färdig egendom; -Credit Investment; -färdig Auto; -Dette Konsolidering; Kredit -Rachat; Made Personal. För mer information, kan du kontakta mig. Svar till min e-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 118. Behöver du ett genuint lån för affärsändamål eller att betala din skuldkontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

  SvaraRadera

 119. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post : luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 120. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post : luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 121. Efter många års levande med min man har jag alltid varit den lyckligaste kvinnan men idag är jag här för att berätta för dig hur tacksam jag är för att bevittna hans mäktiga stava som tog min man tillbaka till mig efter att han lämnade hem utan någon anledning och sedan dess jag Gick igenom helvetet för att få honom tillbaka till mig men all min ansträngning var abortiv. Jag är glad den dagen jag kom över kommentaren av hur Dr. ADE kastade en kraftfull stavning och tog tillbaka sitt äktenskap. Och när jag gjorde han pratade med mig om hur jag kommer tillbaka med min man i Just och jag lydde honom och det var så han hjälpte mig att komma tillbaka med min man och förvånansvärt min man som vägrade mina samtal, ringde mig och ber om ursäkt Telefonen och också återvända hem nu vi lever lyckligt efter allt skälet och argumentet vi åkte dock. Om du behöver samma stavning att ta tillbaka din älskare tillbaka till dig om 24 timmar. Kontakta hans email: Adespelltemple@gmail.com eller hans mobil: +2347057375409 eller Whatsapp honom på +2348148487280.
  Än en gång tack till er den stora Dr ADE och Gud välsigne min vän som berättade för mig om Dr ADE.

  SvaraRadera
 122. Efter många års levande med min man har jag alltid varit den lyckligaste kvinnan men idag är jag här för att berätta för dig hur tacksam jag är för att bevittna hans mäktiga stava som tog min man tillbaka till mig efter att han lämnade hem utan någon anledning och sedan dess jag Gick igenom helvetet för att få honom tillbaka till mig men all min ansträngning var abortiv. Jag är glad den dagen jag kom över kommentaren av hur Dr. ADE kastade en kraftfull stavning och tog tillbaka sitt äktenskap. Och när jag gjorde han pratade med mig om hur jag kommer tillbaka med min man i Just och jag lydde honom och det var så han hjälpte mig att komma tillbaka med min man och förvånansvärt min man som vägrade mina samtal, ringde mig och ber om ursäkt Telefonen och också återvända hem nu vi lever lyckligt efter allt skälet och argumentet vi åkte dock. Om du behöver samma stavning att ta tillbaka din älskare tillbaka till dig om 24 timmar. Kontakta hans email: Adespelltemple@gmail.com eller hans mobil: +2347057375409 eller Whatsapp honom på +2348148487280.
  Än en gång tack till er den stora Dr ADE och Gud välsigne min vän som berättade för mig om Dr ADE.

  SvaraRadera
 123. DETTA ÄR INTE EN JOK. TRUST GREAT DR Ade. Mina namn är också Manuel från USA. Stora Dr Ade är verkligen kraftfull och vet hur man gör sitt jobb perfekt. Om inte för honom kunde jag inte föreställa mig vad som hade hänt. Min ex tog alltid upp ett argument med mig och slog mig alltid. Han började agera konstigt och roligt och lämnade mig utan orsak till en annan tjej. Jag trodde allt hopp var borta. Jag sökte efter hjälp på internet och jag kom över Great Dr Ade. Jag såg så många vittnesmål om honom. Jag var glad och jag kontaktade honom på hans email och berättade för honom vad som händer. Han skrattade och försäkrade mig om att lugna sig, att han kommer att hjälpa mig och att min ex kommer tillbaka och ber mig. Han gjorde sitt arbete och kastade stavningen för mig och på 3 dagar kom min ex apologizing precis som han berättade för mig. Idag bor vi båda tillsammans och vi är ännu mer förälskade än vad vi använder för att vara innan han lämnade. Kontakta den stora Dr Ade för egen hjälp. Du kan kontakta honom på: Adespelltemple@gmail.com eller ringa honom på: +2347057375409.

  SvaraRadera


 124. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera


 125. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera