Detta behöver du till ett stort knäcke:
2 ägg
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
½ dl vallmofrön
Ev. lite flingsalt
Vispa upp äggen lätt |
Tillsätt frön och kärnor |
Blanda |
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö ev. över lite flingsalt och grädda ca. 10 minuter i 175 grader. |
Ta ut och bryt i bitar. Stäng av ugnen och lägg bitarna på gallret. Låt dom torka på eftervärmen med luckan på glänt. |
Ät och njut! Förvara det knäcke som ev. blir över torrt. |
/ Jenny
Ser super gott ut!! Vad duktig du är!!! Kram kram
SvaraRadera...Hur pedagogiskt/estetiskt/proffsigt som helst..:)..!!..vilket man kan säga/skriva om er Blogg rent generellt..:)..!Fortsätt för Guds skull..!! och vi andra dödligas att Blogga!!!..roligt och intressant och en fröjd för öga och själ..!!Morbror Tompus!! samt Farbror Micke!!
SvaraRaderaHåller med föregående talare till hundra... Dags att börja författa ihop en kokbok med era favorit recept kanske :)
SvaraRadera// Karin
Tack för alla fina ord!! Att blogga är kul, ni måste testa! Receptbok?! Tål att tänkas på, kanske en ny karriär! ;):)
SvaraRadera/Jenny
Jäklar! Ursäkta franskan, men jag måste bara kommentera att det här knäcket är så in i norden gott med skivad (riktigt mogen) banan på! Jag hade i några valnötter och mandlar i mitt knäcke förutom de andra ingredienserna. Smakar som en bra powerbar, fast utan kladdigt socker och andra konstigheter! Nya favoriten bland efter-tränings-mellanmål :)
SvaraRaderaStort tack Emberwood!
RaderaVad roligt att du tycker om fröknäcket! Vi ska absolut prova med valnötter och mandlar nästa gång vi bakar :)
/Magnus & Jenny
Åh, tack för det! Jag har bara gjort sorter som har tagit flera timmar innan, men det här är precis i min smak! Jag har testat flera varianter med olika fröblandningar redan och kommer fortsätta. Så himla trevligt att ha nåt att lägga pålägg på :-)
SvaraRaderaVad roligt att höra Tojis!
RaderaJa visst är det trevligt att göra fröknäcke ilan - och dessutom så är det både gott och vackert!
Magnus & Jenny
Hur kommer det sig att ni inte blötlägger frön och säd innan ni använder de? Skalet innehåller ju fytinsyra.
SvaraRaderaHej
RaderaDet är helt klart att rekommendera blötläggning av nötter och fröer (säd äter vi inte då det inte ingår i Paleo), vi har inte skrivit något om detta på vår sida ännu - men absolut ett ämne att ta upp!
Magnus & Jenny
Jättegott och enkelt! Jag hade inte vallmofrön hemma men tog lite linfrön istället.
SvaraRaderaHärligt Lena!
RaderaTack
Magnus & Jenny
Kan man äta ostar på paleo??
SvaraRaderaHej
RaderaNej mejerivaror ingår inte inom Paleo.
Som du ser på datumen så är detta ett äldre blogginlägg, på den tiden tillät vi vissa mejerivaror - åt helt enkelt mer Primal.
Hur "sträng/strikt" man vill vara i sin kost är ett personligt val och många äter enligt principen 80/20. Alltså Paleo till 80% och övrigt 20%, det fungerar för vissa.
Hoppas att detta är svar på din fråga.
Magnus & Jenny
Supergott! Detoxar och utesluter gluten bland annat, hittade detta perfekta knäcke! Fin sida förövrigt! Tack! :) // Malin
SvaraRaderaHej Malin
RaderaTack snälla för dina fina ord om vår sida! Härligt att du gillar Fröknäcket!
Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaHur länge klarar sig sedan dessa? (om man har dom torrt, o i rumstemp)
Tack på förhand!!
mvh
Elisabeth