tisdag 11 oktober 2011

Ugnsgrillad paprika med fänkål och rödlök

Vi har precis njutit av ugnsgrillad paprika med fänkål och rödlök. Ett mycket gott tillbehör både till kött, fisk eller som i vårt fall ikväll, baconlindad kyckling!!

Detta behövs till 4 portioner:

3  röda paprikor
3  gula paprikor
1  fänkål
1  rödlök
Olivolja
Flingsalt
Pepparmix

Att  försöka använda råvaror som är aktuella för årstiden tycker jag är viktigt och det gör den ofta godare!


Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Skölj och strimla fänkålen. Skala och strimla rödlöken. Häll lite olivolja i en stor ugnssäker form och lägg i grönsakerna. Salta, peppra och rör om.


Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Rör gärna om bland grönsakerna efter halva tiden.


Ät och njut!!

Ett litet tips från köket! Jag använder gärna Renée Voltarires produkter och har sedan en tid tillbaka hittat en favorit, hennes Eldiga örtsalt. Mycket användbart både till köttbiten du lägger på grillen, steken eller kycklingen, mycket gott!!


Renée Voltaire

/Jenny

5 kommentarer:

  1. Ser underbart gott ut!! Fina kort!! Kram kram

    SvaraRadera
  2. Ser Underbart gott ut, jag är dock lite tveksam till färnkål men jag skall absolut testa :-) verkligen jättefin blogg ni har och Magnus super fin bild du tagit :-) kram på er kommer snart och tittar på ert mini paradis

    SvaraRadera
  3. Tack!!
    Det är jätteroligt att ha en blogg!
    Karin - Du ska absolut inte vara rädd för fänkål, mycket sött och gott. Dessutom luktar den lakrits när den är rå!!
    /Jenny

    SvaraRadera
  4. Hej! Var får man tag på Renée Voltarires produkter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Vi hittar dem bl.a. på Coop Forum, de finns även på nätet.

      Magnus

      Radera