söndag 15 april 2012

Gröna fingrar?

Ja, mycket kan jag men när det kommer till att ta hand om mina växter är det värre. Har jag så kallade gröna fingrar? Nej knappast, fråga vem som helst. Men nu gäller det! Med ett nytt hus, en ny trädgård och en ny livsstil kommer nya utmaningar. Så nu är det dax att driva upp en egen liten odling!

För några veckor sedan var vi och inhandlade lite olika fröer, några små odlingslådor och såjord. En helt främmande värld för oss men en värld helt enligt livsstilen Paleo, att leva nära och med naturen och äta ren mat.

I dag var det dax att förså det som behövde lite extra tid och omtanke för att gro. En mycket spännande och lärorik upplevelse!

Då var det dax!

Tänk att något så litet har
sådan livskraft!
Än så länge går det bra.
Kom även i håg att vattna :)

Klart!

Nu gällde det att placera alla små odlingslådor på rätt plats. Varje litet frö hade sin favoritplats sina första veckor för att gro på bästa sätt.
Gräslöken trivdes bäst
i uterummet
Om man heter timjan
trivs man bäst i rumstemperatur


Kylskåpet tycks vara en
lämplig plats till rosmarin
För att få vackra blommor ville
krassen ligga i blöt ett dygn innan sådd

Nu får vi hålla alla tummar vi har på att vi snart kan få glädjas av små gröna skott! Kanske mina fingrar ändå blivit lite grönare i dag!

Som avslut på detta inlägg vill jag visa en bild på vår altan vid entrén. Där har vi i dag burit ner den vita lilla bänken som stått uppe vid förrådet. Nu kan vi sitta där och njuta av vår vackra utsikt över sjön! Vi tyckte det blev riktigt fint och välkomnande.

Välkommen hem till oss i Flohult!

/Jenny

4 kommentarer:

 1. Vilken mysig liten blogg ni har!
  Alltid kul att se hur paleo får allt större spridning :)
  Vi försökte oss på lite örtodling här hemma förut också, men de dog ganska omgående. Det får bli ett nytt försök nu under våren.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad roligt att du tycker om vår blogg! Än så länge kan vi inte veta hur det gått med våra fröer men vi håller våra tummar!! :)
  Lycka till med er odling!

  /Jenny & Magnus

  SvaraRadera
 3. Hej på er,
  Jag kommer gärna till er för att inspektera hur det har gått för era fröer. Eller så tar jag mig en kopp kaffe och sitter på den inbjudande bänken och bara.....bara är.
  Kram på er

  SvaraRadera
 4. Hej Kristina
  Vi ser gärna att du kommer så att vi får ta hand om dig här hos oss. Bänken är jättefin och utsikten man har över sjön är helt fantastisk. Som du säger, en plats där man "bara är", vi har förberett kaffet och lagt fram en varm filt!
  Hoppas att vi ses snart - tänker på dig, kramar Jenny & Magnus

  SvaraRadera