tisdag 10 april 2012

Springa i regn

Regn, regn och åter regn. Man har kanske inte den absolut största motivationen till att ge sig ut och springa när det bara regnar och temperaturen ligger på omkring 5 plusgrader. Allt blir vått och kallt och underlaget är både halt och lerigt, inte det bästa när man är ute och springer.

Vi har tidigare haft flera fina och varma vårdagar här hemma i Sätila, under den korta tiden som detta varade hann man snabbt vänja sig vid den sköna värmen, det torra underlaget och solens härliga ljus. Vad fort man skämmer bort sig och tar värmen för givet.

Nu känns det som om vintern är tillbaka, snöblandat regn och termometern orkar bara upp till någon enstaka plusgrad. Solen syns inte alls bakom de gråa och tunga molnen. Men trots allt detta så är det skönt att komma ut och springa! Man tar lite kortare och försiktigare steg på det blöta och ibland mycket förrädiska underlaget, och man drar åt lite extra kring halsen så att inte allt kallt regn letar sig ner i nacken och vidare över ryggen. Visst blir man blöt men värre är det inte, friheten är densamma, glädjen är densamma och leka kan man göra i alla väder! Eller som min bror så sant skrev i ett SMS till mig idag "... glöm inte att gå ut och springa, det rensar hjärnan.", mycket bra skrivet och på den noten har jag tagit mig igenom arbetsdagen.

Regn kan också vara väldigt mäktigt och vackert, vår lilla fors som går i ravinen bakom huset har under några dagar förvandlats till en mäktigt rytande fors och några sköra blomblad som kämpat sig upp i kylan är vackert regnblöta.
Hittade för ett tag sedan några passande ord på nätet "Eat clean, train dirty", passar dagens inlägg!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar