söndag 24 juni 2012

Crossfit för nybörjare

Ja det är vi som är nybörjarna! Idag har vi haft vår egen Crossfit träning här Under vårt tak. Efter att ha blivit inspirerade av Youtube serien Killing the fat man, tog vi helt enkelt och gjorde ett eget schema över lite olika övningar. Sedan drog vi på oss barfotaskorna och genomförde träningen, under hög intensitet, i vår trädgård.

Man kan med enkla medel och lite fantasi få sitt eget gym hemma. Eftersom vädret idag var väldigt växlande, ena minuten ösregn och andra med solglimtar så fick vissa övningar vara ute medans andra var inne i vardagsrummet! Allt går och huvudsaken är att man är noggrann i alla övningar och verkligen går in för att genomföra dem på ett bra sätt.

Vi har sällan, om ens någonsin, varit så utpumpad. Båda två låg helt utslagna på golvet, flämtandes och kämpandes för att få tillbaka andan, efter att ha genomfört vårt "lilla" program. Men nu är vi igång och båda är väldigt nöjda och vill ha mer, med andra ord så var detta testet en riktigt bra start på något som förhoppningsvis kommer att utvecklas till något stort.

När vi bestämde oss för att prova på ett Crossfit liknande program hemma i trädgården så var just det med "hemma i trädgården" som var en viktig del. Vi trivs båda två oerhört bra hemma och det betyder mycket för oss att kunna utföra träningen här, med vår vackra utsikt över Lygnern och den fina naturen.

Idag har vi kört detta program, efter en enkel uppvärmning som började med lugn jogg runt huset, på 5 varv, vi stretchade våra morgontrötta kroppar för att sedan hoppa på själva programmet.

Hopprep 3 minuter
Gummiband 3 minuter (dra likt rodd)
Knäböj 3 minuter
Tunga lyft 1 minut
Sprinter 1,5 minuter
Situps med vikter 1 minut
Armhävningar 1 minut

Mellan varje övning hade vi 1 minuts vila. Medan Jenny stretchade avslutade Magnus med 5 km löpning längs sjön på de vackra stigarna som följer Lygnerns strandkant.

Vi försökte genomföra varje övning med så hög intensitet som vi klarade av och alltså göra så många repetitioner som möjligt per övning. Fantastiskt roligt, jobbigt och riktigt utmattande! Men viktigast av allt, vi gjorde det tillsammans, på var och ens villkor och vi vill båda fortsätta! Skoj.

Vi är medvetna om att detta är vår tolkning av Crossfit och därför kallar vi det för just "Crossfit liknande program". Det absolut viktigaste är att vi kommit igång, att vi tyckte det var roligt och att båda verkligen vill fortsätta. Så nu planeras framtiden, hur vi går vidare och utvecklas inom Crossfit!

Crossfit är starkt knutet till Paleo och många Crossfit utövare äter Paleolitisk kost. Så för oss är det naturligt att gå vidare med just denna träningsform.

Efter vårt första Crossfit pass sitter vi nu i vår inglasade altan och njuter av ett gott mellanmål, den fina utsikten och den härliga känslan man har i kroppen efter en riktigt hårt genomförd träning. Regnet smattrar mot taket och de levande ljusen i uterummet ger en mysig atmosfär.

Njut av livet och ta vara på möjligheterna i just din vardag!

/Magnus & Jenny

1 kommentar:

  1. Låter jätte kul!!! Ni kommer sov gott inatt!!!:). Ha en fortsatt fin söndag!! Kram K o R

    SvaraRadera