söndag 17 juni 2012

CrossFit - Killing the fat man

Hittade en riktigt intressant dokumentärserie, på bloggen Paleo with dessert, om en mans förändring genom träningsformen CrossFit. Från trött, fet och håglös tränade han sig till pigg, smal och livsglad!

Riktigt inspirerande och bra, rekommenderar verkligen alla att ta en titt på denna serie, 10 avsnitt på mellan 15 - 20 minuter per avsnitt (alla samlade på denna länk Killing the fat man). Det var så att man genast ville ge sig ut och prova på CrossFit, att få se Gary Roberts förvandling, hans träningsiver och vilja att lära var fantastisk. Programserien tog upp mycket av våra egna tankar kring kroppen och dess enorma potential. Att kunna använda kroppen och röra sig som det är tänkt, som den är utvecklad för, eller som Gary själv sa "CrossFit använde själva ritningen för kroppen och hur den skulle användas när träningen utvecklades". Han gör en resa inte bara träningsmässigt utan också vad gäller maten, den läggs efter hand om till Paleolitisk kost.


Att vårda och lägga tid på sin kropp är en investering och något som är värt att satsa på. Man får oerhört mycket tillbaka i form av vad man kan göra och hur man mår.

/Magnus & Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar