lördag 16 juni 2012

På grillen!

Grillspett och sparris på grillen! Det är alltid härligt att grilla och denna kombination var mycket lyckad och god.

Grillspett med fläskkött, champinjoner, bacon och rödlök

Det fina med grillspett är att man kan fylla spetten med sina favoriter och sedan njuta av alla härliga smaker. På spettet denna sköna sommarkväll, när vi tog fram grillen, fick grytbitar av fläskkött, champinjoner, bacon och rödlök samsas och bilda en smaksensation! Innan grillning penslade vi de färdiga spetten med olivolja och kryddade med eldigt örtsalt.


Vår grillade sparris

Att grilla sparris var något nytt för oss men något vi länge tänkt testa och nu när det är säsong för sparris och den är som finast så var det hög tid att skrida till verket. När vi läste olika recept var det olika teorier om hurvida man ska förvälla eller inte förvälla sparrisen innan man la den på grillen. Vi valde det senare alternativet att inte förvälla. Det ända vi gjorde var att skölja av sparrisen och pensla med olivolja innan vi la dem på grillen. När de är färdiggrillade kan man strö lite havssalt över.


Ät och Njut!

/Jenny & Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar