torsdag 12 juli 2012

Springtur i Sätila

Vilken fantastisk natur vi har här i Sätila, underbara stränder, slingrande härliga stigar längs med vattnet och vacker utsikt över sjön Lygnern! Dagen började med ett lite oroligt väder, tunga mörka moln och en del regnstänk men när jag väl fått på mig mina five fingers och Thomas sina lätta och häftigt gröna joggingskor så höll det upp. Jag och Thomas kände oss båda springvilliga och efter gårdagens underbara middag var det bara att ge sig ut på fastande mage! En eller två koppar kaffe slank dock ner i Thomas mage...

Kvällen innan hade vi ätit en riktigt fin Paleo middag med grillat karrékött, sparris och två sorters paprika, till detta serverades en sommarfräsch sallad och vår goda Hummus på sötpotatis och morot. Tänk att det kan vara så gott att grilla kött och grönsaker! Efter att tidigare ha bott två somrar i en lägenhet är det verkligen en frihet att kunna starta grillen precis hur ofta man vill, att få stå ute och tillaga maten ger oss flera extra och goda dimensioner! Naturen, utsikten och närheten till gästerna!Efter bara 100 meter så är vi nere vid sjön och följer den fram till Flohults strand, förbi stranden och vidare på skogsvägar mot Sätila. Upp genom villaområdet och in på elljusspåret, ett lerigt men väldigt härligt spår - upp och ner med få flacka partier! Bra träning! Ut genom villaområdet igen och vidare mot centrum för att sedan svänga av vid den vackra kyrkan och springa ner till Lygnevi. Den otroligt fina stranden och bryggan som sträcker sig rakt ut i sjön, längst ut på bryggan ligger båten ISA förtöjd! Idylliskt och svensk sommar, fotostund.
Efter att vi slitit oss från Lygnevi så följer vi stigarna längs sjön, rötter, sten och det mjuka stigunderlaget i en underbar mix - bara naturen kan skapa något så perfekt! Vi tassar fram över de våta stenarna och rötterna samtidigt som vi suger in den fina utsikten som följer oss hela vägen hem! En runda på precis över en mil, en vacker och väldigt skön mil som gav oss båda en fin upplevelse.

Tänk vad vi är previligerade som kan ge oss ut och leka, springa en mil i skogen utan att behöva tänka på om kroppen klarar av det. Bara när som helst ge sig ut och leka - vi har det bra, jag och Thomas! Nästa gång vi springer blir på Thomas "hemmabana", Kungsholmen runt!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar