lördag 13 oktober 2012

Baconlindade dadlar - Paleo tapas!

En ny favorit när vi dukar upp med tapas här Under vårt tak är dessa små läckra baconlindade dadlar. De är helt Paleo och kan varieras på många olika sätt. Man kan, som vi gjorde, bara linda in dadlarna som de är med bacon eller fylla dadlarna med olika godsaker som mandel eller en god ost så som gorgonzola eller västerbottenost. Skapa din egen favorit!
Baconlindade dadlar
 

Detta behöver du till tapas för fyra
 
16 färska dadlar
8 skivor bacon
 
 
Så här gör du
 
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Kärna ur dadlarna.
  • Dela baconskivorna på mitten
  • Linda in varje dadel i en baconskiva.

 
  • Lägg dadlarna med baconskivans skarv nedåt i en smord ugnssäker form.

 
  • Baka dadlarna mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Kör eventuellt med grillen någon minut på slutet.
  • Ta ut dadlarna och låt dem svalna.

Njut av de baconlindade dadlarna ljumna eller kalla tillsammans med andra läckra smårätter på ditt tapasbord.


/Jenny & Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar