lördag 13 oktober 2012

Fem enkla tapas!

I går kväll åt vi tapas här Under vårt tak! Det är något vi gärna äter då man kan njuta av många olika smakupplevelser samtidigt, dessutom är det enkelt att göra helt enligt Paleo.

Man kanske tänker att tapas är krångligt och tar lång tid att göra då det är flera olika rätter men det behöver inte alls vara svårt utan snarare tvärt om det kan både vara enkelt och till och med går snabbt att laga!

När man planerar en Tapas så börjar man att tillaga de rätter som inte behöver serveras varma. I går var det premiär för Bacon lindade dadlar på vårt tapasbord och dessa ska inte serveras varma utan ljumna eller kalla. Så vi började med att laga dessa små delikatesser som visade sig bli en ny favorit!

Medans dadlarna var i ugnen förberedde vi kycklingben som vi köpt färska i affären som nu skulle grillas i ugnen. Det enda vi gjorde var att krydda dem med lite Eldigt örtsalt, använd din favoritkrydda. Kycklingbenen behöver inte nödvändigtvis serveras helt varma utan kan med fördel serveras ljumna.

Varma brietårta med tomat, basilika och persilja är en favorit sedan kräftskivan och passar utmärkt på tapasbordet! Tårtan förbereddes medans kycklingen stod i ugnen.

Vitlökschampinjoner är ett måste för oss när vi äter tapas! Helt underbart goda! Även dessa förbereddes medans kycklingbenen blev klara i ugnen. Det man kan tänka på är att i förväg ha skurit upp smöret så det är lite rumstempererat.

Den Varma brietårtan och Vitlökschampinjonerna körde vi samtidigt i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Vitlökschampinjonerna ska enligt receptet gräddas i 175 grader men det fungerar lika bra med 200 grader.

På slutet medans Brietårtan och Vitlökschampinjonerna blev klara i ugnen stekte vi sparrisen i lite olivolja i en stekpanna. Vi har tidigare skrivit om sparris på grillen men den går lika bra att steka i stekpannan. Avsluta med att strö lite havssalt över sparrisen.

Vår tapas är nu klar att servera! Det som serverades varmt var Sparrisen, Vitlökschampinjonerna och den Varma brietårtan medans de Baconlindade dadlarna och Kycklingbenen serverades ljumma.

Tillsammans med lite gott rött vin och trevligt sällskap blir det en mycket trevlig kväll!!

/Jenny & Magnus

1 kommentar:

  1. BlueHost is one of the best web-hosting provider with plans for any hosting requirements.

    SvaraRadera