De här pepparkakorna ska jag absolut baka, så fort jag får tid över och så fort vi kommer igång med vårt nya kök! Vilket bra recept! Och det roliga är att jag har alla ingredienserna till kakorna! :) Ha en toppen kväll! Kram kram //Lana
Å det lät ju smaskigt värre! Mina barn som ville baka pepparkakor nu när jag kör 30 dagars challenge! Detta recept kom precis vid rätt tidpunkt! Behöver bara inhandla lite pepparkakskryddor och kokossocker..:) kram Kim
Hej! Tack för kommentaren på min blogg, den värmde.
Jag blev så glad idag när jag googlade paleopepparkakor, och fann inte bara recept utan en svensk paleoblogg! Pepparkakorna och Lussekatterna ska jag definitivt testa, och jag ser fram emot att hitta fler favoriter!
En otroligt fin text Madeleine, tror att jag behövde den just då - tack!
Vad roligt att du tycker om vår blogg, vi har riktigt roligt med att skriva och dessutom få så fin respons! Du vet väll att alla recept finns samlade under Paleoskafferiet! http://undervarttak.blogspot.se/p/paleoskafferiet.html
Vad roligt att du tycker om våra pepparkakor! Vi är själva väldigt nöjda med receptet och det är ju inte helt fel med en pepparkaka som är helt Paleo :)
Vi har hittat kokossocker hos Coop Forum, ICA Kvantum och i de flesta Hälsokostbutiker (här är de dock lite dyrare). Kung markatta har ett ekologiskt och relativt billigt "socker", som vi hittade hos Coop.
Vi hade inte bytt ut till Stevia då vi försöker undvika kemiskt framställda produkter (inte paleo), men det kanske går... Om man byter ut mot honung så får man nog den speciella honungssmaken på pepparkakorna, vilket inte behöver vara en dålig sak men man får vara beredd på det.
Could we add a bit of cardamom or cloves to the recipe?..I want these to taste like my children's "Farmor" cookies at Christmas!...Like Anna's cookies when they used to be sold at Ikea!...Tak!
Welcome to us here Under our roof! You can certainly try to flavor both with a little cardamom and clove in gingerbread. A little ginger is certainly good too.
Underbara blogg! Såg att det var ett gammalt inlägg men ni kan säkert svara ändå. Pepparkakskrydda? Kan man göra själv eller köps den färdig? Har aldrig gjort pepparkakor så jag är lite ute och cyklar haha!
Med tanke på ovanstående kommentar och egen observation, ska det inte vara kokosolja/fett i pepparkaksdegen? Blir inte degen lätt torr då det ändå är 3 dl mjöl i den, men inget fett? Tusen tack för en inspirerande blogg!
Hei. Har tenkt å teste disse pepperkakene (og gløggen). Elsker bloggen deres:-) Men har lest at mandler burde skålles en dag innan. Må man det med disse pepperkakene også?
Hur gör ni så att degen inte fastnar i bakplåtspappret? Jag gjorde dessa, helt fantastiskt goda, men fick inte ut några fina former utan tryckte ut små runda kakor istället! :)
Hej! Äntligen dags (ikväll) för oss att baka dessa! Men...visst kan det tänkas att ni har tips på hur man ska griljera julskinkan Paleo-style? MVH Alex
Ja, ett griljeringsrecept borde ju finnas i vårt Paleoskafferi Vi har inte griljerat årets skinka ännu men förra året blandade vi ihop 1 ägg och 3 msk dijonsenap som vi penslade på skinkan sedan strödde vi skalade sesamfrön över, innan vi griljerade som vanligt i ugnen.
I år funderar vi på att mala mandel i vår mandelkvarn och använda istället för sesamfrön. Om man vill ha lite mer färg kan man ju eventuellt också strö över lite kokossocker.
Hej och tack för ett underbart recept! Tror ni det går att byta ut kokossockret mot stevia strö och hur mycket bör man i så fall ta? Vet att pepparkakorna kanske inte blir helt paleo då men skulle inte vilja gå och handla kokossocker när jag har stevia hemma.. :)
Det skulle säkert gå bra att byta ut kokossocker mot Stevia strö men det är inget som vi har använt oss av så tyvärr så vet vi inga mängder... Var beredd på att smaken kommer att förändras något också.
Herregud, jag hoppas jag hinner grädda dem innan jag ätit upp hela smeten :) Vilken undebrar, fin och välskriven blogg ni har. Jag är så jäkla glad att de finns så mycket recept hos er man kan prova när inspirationen tryter. Kram!
De här pepparkakorna ska jag absolut baka, så fort jag får tid över och så fort vi kommer igång med vårt nya kök! Vilket bra recept! Och det roliga är att jag har alla ingredienserna till kakorna! :)
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kram kram
//Lana
Och vilket kök! Mycket fint! Lycka till med kök och bak.
RaderaHa en fin helg
/Magnus & Jenny
Å det lät ju smaskigt värre! Mina barn som ville baka pepparkakor nu när jag kör 30 dagars challenge! Detta recept kom precis vid rätt tidpunkt! Behöver bara inhandla lite pepparkakskryddor och kokossocker..:) kram Kim
SvaraRaderaHej Kim
RaderaVi ska precis sätta oss och fika med både Lussekatt och Pepparkaka! De blev riktigt goda båda två!
Vad roligt att du gör en 30 dagars! Lycka till med både bakning och utmaning!
/Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaTack för kommentaren på min blogg, den värmde.
Jag blev så glad idag när jag googlade paleopepparkakor, och fann inte bara recept utan en svensk paleoblogg!
Pepparkakorna och Lussekatterna ska jag definitivt testa, och jag ser fram emot att hitta fler favoriter!
MVH,
Madeleine
En otroligt fin text Madeleine, tror att jag behövde den just då - tack!
RaderaVad roligt att du tycker om vår blogg, vi har riktigt roligt med att skriva och dessutom få så fin respons! Du vet väll att alla recept finns samlade under Paleoskafferiet! http://undervarttak.blogspot.se/p/paleoskafferiet.html
Magnus
Vilka fina!!!! Blir de knapriga?
SvaraRaderaMed vänlig hälsning, Anna
Japp! de är både knapriga och goda Anna! Och dessutom mycket svåra att motstå :)
RaderaHa en fortsatt fin helg!
/Magnus & Jenny
Åh tack tack tack för detta fina recept!
SvaraRaderaKram Annika Sjöö
Hej Annika!
RaderaVad roligt att du tycker om våra pepparkakor!
Vi är själva väldigt nöjda med receptet och det är ju inte helt fel med en pepparkaka som är helt Paleo :)
Ät och njut av god Paleomat!
Jenny & Magnus
Vart finner man kokossocker? Och går det att byta ut mot tex Ica Stevia strö eller ngt annat sötningsmedel? Kram Cecilia
SvaraRaderaHej Cecilia!
RaderaVi har hittat kokossocker hos Coop Forum, ICA Kvantum och i de flesta Hälsokostbutiker (här är de dock lite dyrare). Kung markatta har ett ekologiskt och relativt billigt "socker", som vi hittade hos Coop.
Vi hade inte bytt ut till Stevia då vi försöker undvika kemiskt framställda produkter (inte paleo), men det kanske går... Om man byter ut mot honung så får man nog den speciella honungssmaken på pepparkakorna, vilket inte behöver vara en dålig sak men man får vara beredd på det.
Lycka till.
Magnus & Jenny
Could we add a bit of cardamom or cloves to the recipe?..I want these to taste like my children's "Farmor" cookies at Christmas!...Like Anna's cookies when they used to be sold at Ikea!...Tak!
SvaraRaderaHello Glutwin!
RaderaWelcome to us here Under our roof!
You can certainly try to flavor both with a little cardamom and clove in gingerbread. A little ginger is certainly good too.
Good luck with your baking!
Jenny & Magnus
Underbara blogg! Såg att det var ett gammalt inlägg men ni kan säkert svara ändå. Pepparkakskrydda? Kan man göra själv eller köps den färdig? Har aldrig gjort pepparkakor så jag är lite ute och cyklar haha!
SvaraRaderaHej Alexandra!
RaderaPepparkakskrydda finns att köpa färdig och du hittar den i kryddhyllan i din butik. Lycka till med ditt bakande :)
Jenny & Magnus
Använder ni kokosolja med kokossmak eller den utan (använder cocosas kokosolja)?
SvaraRaderaHej!
RaderaVi använder kokosolja med smak oftast Urtekram's men Cocosas är ju också jättebra :)
Ha en fortsatt fin dag!
Jenny och Magnus
Med tanke på ovanstående kommentar och egen observation, ska det inte vara kokosolja/fett i pepparkaksdegen? Blir inte degen lätt torr då det ändå är 3 dl mjöl i den, men inget fett? Tusen tack för en inspirerande blogg!
SvaraRaderaHej
RaderaReceptet stämmer, det är kokosmjölk i som vätska.
Lycka till och njut av fina pepparkakor!
Magnus & Jenny
Hei.
SvaraRaderaHar tenkt å teste disse pepperkakene (og gløggen). Elsker bloggen deres:-) Men har lest at mandler burde skålles en dag innan. Må man det med disse pepperkakene også?
Hej
SvaraRaderaDetta har vi inte hört tidigare, vet du varför det skulle vara så?
Vi gör det alltså inte på våra pepparkakor.
Magnus & Jenny
Hej
SvaraRaderaUndrar om ni testat att låta degen vila i kylskåpet, som man vanligtvis gör med vanlig pepparkaksdeg?
Hej
RaderaJa, som det står i receptet, så låter vi degen vila i kylskåp i ungefär 30 minuter innan vi kavlar ut den.
Magnus & Jenny
Hur gör ni så att degen inte fastnar i bakplåtspappret? Jag gjorde dessa, helt fantastiskt goda, men fick inte ut några fina former utan tryckte ut små runda kakor istället! :)
SvaraRaderaHej Wilma!
RaderaVad roligt att du tyckte om våra Pepparkakor :)
Degen är lättare att arbeta med om du har kylt den före du bakar ut kakorna.
Ha en fin Jul!
Jenny & Magnus
Hej! Äntligen dags (ikväll) för oss att baka dessa! Men...visst kan det tänkas att ni har tips på hur man ska griljera julskinkan Paleo-style?
SvaraRaderaMVH
Alex
Hej Alex!
RaderaJa, ett griljeringsrecept borde ju finnas i vårt Paleoskafferi Vi har inte griljerat årets skinka ännu men förra året blandade vi ihop 1 ägg och 3 msk dijonsenap som vi penslade på skinkan sedan strödde vi skalade sesamfrön över, innan vi griljerade som vanligt i ugnen.
I år funderar vi på att mala mandel i vår mandelkvarn och använda istället för sesamfrön. Om man vill ha lite mer färg kan man ju eventuellt också strö över lite kokossocker.
Lycka till!
Jenny & Magnus
Hej och tack för ett underbart recept! Tror ni det går att byta ut kokossockret mot stevia strö och hur mycket bör man i så fall ta? Vet att pepparkakorna kanske inte blir helt paleo då men skulle inte vilja gå och handla kokossocker när jag har stevia hemma.. :)
SvaraRaderaMvh, Helene
Hej Helene
RaderaDet skulle säkert gå bra att byta ut kokossocker mot Stevia strö men det är inget som vi har använt oss av så tyvärr så vet vi inga mängder... Var beredd på att smaken kommer att förändras något också.
Lycka till
Magnus & Jenny
Herregud, jag hoppas jag hinner grädda dem innan jag ätit upp hela smeten :) Vilken undebrar, fin och välskriven blogg ni har. Jag är så jäkla glad att de finns så mycket recept hos er man kan prova när inspirationen tryter. Kram!
SvaraRadera