fredag 23 november 2012

Paleopepparkakor!

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Paleopepparkakor”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

31 kommentarer:

  1. De här pepparkakorna ska jag absolut baka, så fort jag får tid över och så fort vi kommer igång med vårt nya kök! Vilket bra recept! Och det roliga är att jag har alla ingredienserna till kakorna! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och vilket kök! Mycket fint! Lycka till med kök och bak.

      Ha en fin helg

      /Magnus & Jenny

      Radera
  2. Å det lät ju smaskigt värre! Mina barn som ville baka pepparkakor nu när jag kör 30 dagars challenge! Detta recept kom precis vid rätt tidpunkt! Behöver bara inhandla lite pepparkakskryddor och kokossocker..:) kram Kim

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kim

      Vi ska precis sätta oss och fika med både Lussekatt och Pepparkaka! De blev riktigt goda båda två!

      Vad roligt att du gör en 30 dagars! Lycka till med både bakning och utmaning!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  3. Hej!
    Tack för kommentaren på min blogg, den värmde.

    Jag blev så glad idag när jag googlade paleopepparkakor, och fann inte bara recept utan en svensk paleoblogg!
    Pepparkakorna och Lussekatterna ska jag definitivt testa, och jag ser fram emot att hitta fler favoriter!

    MVH,
    Madeleine

    SvaraRadera
    Svar
    1. En otroligt fin text Madeleine, tror att jag behövde den just då - tack!

      Vad roligt att du tycker om vår blogg, vi har riktigt roligt med att skriva och dessutom få så fin respons! Du vet väll att alla recept finns samlade under Paleoskafferiet! http://undervarttak.blogspot.se/p/paleoskafferiet.html

      Magnus

      Radera
  4. Vilka fina!!!! Blir de knapriga?
    Med vänlig hälsning, Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! de är både knapriga och goda Anna! Och dessutom mycket svåra att motstå :)

      Ha en fortsatt fin helg!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  5. Åh tack tack tack för detta fina recept!
    Kram Annika Sjöö

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika!

      Vad roligt att du tycker om våra pepparkakor!
      Vi är själva väldigt nöjda med receptet och det är ju inte helt fel med en pepparkaka som är helt Paleo :)

      Ät och njut av god Paleomat!

      Jenny & Magnus

      Radera
  6. Vart finner man kokossocker? Och går det att byta ut mot tex Ica Stevia strö eller ngt annat sötningsmedel? Kram Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cecilia!

      Vi har hittat kokossocker hos Coop Forum, ICA Kvantum och i de flesta Hälsokostbutiker (här är de dock lite dyrare). Kung markatta har ett ekologiskt och relativt billigt "socker", som vi hittade hos Coop.

      Vi hade inte bytt ut till Stevia då vi försöker undvika kemiskt framställda produkter (inte paleo), men det kanske går... Om man byter ut mot honung så får man nog den speciella honungssmaken på pepparkakorna, vilket inte behöver vara en dålig sak men man får vara beredd på det.

      Lycka till.

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Could we add a bit of cardamom or cloves to the recipe?..I want these to taste like my children's "Farmor" cookies at Christmas!...Like Anna's cookies when they used to be sold at Ikea!...Tak!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello Glutwin!

      Welcome to us here Under our roof!
      You can certainly try to flavor both with a little cardamom and clove in gingerbread. A little ginger is certainly good too.

      Good luck with your baking!

      Jenny & Magnus

      Radera
  8. Underbara blogg! Såg att det var ett gammalt inlägg men ni kan säkert svara ändå. Pepparkakskrydda? Kan man göra själv eller köps den färdig? Har aldrig gjort pepparkakor så jag är lite ute och cyklar haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Alexandra!

      Pepparkakskrydda finns att köpa färdig och du hittar den i kryddhyllan i din butik. Lycka till med ditt bakande :)

      Jenny & Magnus

      Radera
  9. Använder ni kokosolja med kokossmak eller den utan (använder cocosas kokosolja)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Vi använder kokosolja med smak oftast Urtekram's men Cocosas är ju också jättebra :)

      Ha en fortsatt fin dag!

      Jenny och Magnus

      Radera
  10. Med tanke på ovanstående kommentar och egen observation, ska det inte vara kokosolja/fett i pepparkaksdegen? Blir inte degen lätt torr då det ändå är 3 dl mjöl i den, men inget fett? Tusen tack för en inspirerande blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Receptet stämmer, det är kokosmjölk i som vätska.

      Lycka till och njut av fina pepparkakor!

      Magnus & Jenny

      Radera
  11. Hei.
    Har tenkt å teste disse pepperkakene (og gløggen). Elsker bloggen deres:-) Men har lest at mandler burde skålles en dag innan. Må man det med disse pepperkakene også?

    SvaraRadera
  12. Hej

    Detta har vi inte hört tidigare, vet du varför det skulle vara så?

    Vi gör det alltså inte på våra pepparkakor.

    Magnus & Jenny

    SvaraRadera
  13. Hej
    Undrar om ni testat att låta degen vila i kylskåpet, som man vanligtvis gör med vanlig pepparkaksdeg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Ja, som det står i receptet, så låter vi degen vila i kylskåp i ungefär 30 minuter innan vi kavlar ut den.

      Magnus & Jenny

      Radera
  14. Hur gör ni så att degen inte fastnar i bakplåtspappret? Jag gjorde dessa, helt fantastiskt goda, men fick inte ut några fina former utan tryckte ut små runda kakor istället! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Wilma!

      Vad roligt att du tyckte om våra Pepparkakor :)
      Degen är lättare att arbeta med om du har kylt den före du bakar ut kakorna.

      Ha en fin Jul!
      Jenny & Magnus

      Radera
  15. Hej! Äntligen dags (ikväll) för oss att baka dessa! Men...visst kan det tänkas att ni har tips på hur man ska griljera julskinkan Paleo-style?
    MVH
    Alex

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Alex!

      Ja, ett griljeringsrecept borde ju finnas i vårt Paleoskafferi Vi har inte griljerat årets skinka ännu men förra året blandade vi ihop 1 ägg och 3 msk dijonsenap som vi penslade på skinkan sedan strödde vi skalade sesamfrön över, innan vi griljerade som vanligt i ugnen.

      I år funderar vi på att mala mandel i vår mandelkvarn och använda istället för sesamfrön. Om man vill ha lite mer färg kan man ju eventuellt också strö över lite kokossocker.

      Lycka till!

      Jenny & Magnus

      Radera
  16. Hej och tack för ett underbart recept! Tror ni det går att byta ut kokossockret mot stevia strö och hur mycket bör man i så fall ta? Vet att pepparkakorna kanske inte blir helt paleo då men skulle inte vilja gå och handla kokossocker när jag har stevia hemma.. :)

    Mvh, Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helene

      Det skulle säkert gå bra att byta ut kokossocker mot Stevia strö men det är inget som vi har använt oss av så tyvärr så vet vi inga mängder... Var beredd på att smaken kommer att förändras något också.

      Lycka till

      Magnus & Jenny

      Radera
  17. Herregud, jag hoppas jag hinner grädda dem innan jag ätit upp hela smeten :) Vilken undebrar, fin och välskriven blogg ni har. Jag är så jäkla glad att de finns så mycket recept hos er man kan prova när inspirationen tryter. Kram!

    SvaraRadera