fredag 23 november 2012

Paleolussekatter!

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Paleolussekatter”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

24 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag vill så gärna prova på dessa, men var hittar man kokossocker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sussie

   Klart du ska baka dessa, de blev jättegoda!

   Kokossocker hittar du på t.ex Coop Forum, City Gross, ICA Kvantum och hälsobutiker (dock väldigt dyrt här!). Vi har köpt Kung Markatta hos Coop nu senast och de har ett bra pris (i förhållande till många andra).

   Lycka till med ditt bakande!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 2. Gjorde dessa igår! Jättebra ju! :D TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad roligt att du tyckte om dem!
   Vi är supernöjda och redan inne på vår tredje omgång :)

   Ha det gott!

   Jenny & Magnus

   Radera
 3. Tack för receptet!! Riktigt goda, fluffiga och saftiga. Har gjort lussekatter innan utan vetemjöl & socker men inget i närheten lika goda som dessa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Cissi!

   Det är så roligt att få inspirera till ett liv utan spannmål och socker!
   Att äta naturlig och god mat!
   Kul att du tyckte om våra Paleolussekatter! Vi är själva väldigt nöjda över resultatet.

   Ätt gott och lev väl!

   Jenny & Magnus

   Radera
 4. How wonderful to find Paleo "Lucie Buns"!!!...I cannot wait to try them...Thank you so much...I love your blog..my husband is half-Swedish/half French and my mother-in-law is from Stockholm!..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello Glutwin!

   Glad you like our blog :) That you have relatives from Sweden is really fun!
   You will love the "Lucie Buns" they are very good!

   Eat well and have a nice Christmas!

   Jenny & Magnus

   Radera
 5. Hej!
  Jag gjorde både lussekatterna och pepparkakorna, men lussekatt-degen blev alldeles för lös så det blev till att klicka ut på plåten. Finns det nåt jag kan använda som gör degen fastare men inte torr? Pepparkakorna blev bara runt 20 st, inte 50 som det står i receptet, tyvärr blev de torra också. Har ni något tips på vad jag kan göra annorlunda? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det ända jag kan komma på kan vara anledningen till att din deg blir för lös är att du kanske eventuellt inte har använt psyllium husk alternativt Fiberhusk utan hel psyllium. Psylliumet är det som binder degen.

   När det gäller Pepparkakorna så beror antalet på hur tunna man gör dem och vilken pepparkaksform man använder. Att jämföra Paleopepparkakor med "vanliga" pepparkakor är något man ska undvika, de skiljer sig på många sätt vilket gäller allt vad man än bakar i Paleo, bröd, kakor, muffins mm.

   Lycka till med ditt bakande!

   Jenny & Magnus

   Radera
 6. Hej! Jag provade att göra dessa lussekatter, men degen var alldeles för lös och jag tillsatte mer kokosmjöl-med betoning på MER. Det gick inte att rulla några lussekatter utan jag fick göra släta bullar som blev stenhårda och torra, vad gjorde jag för fel? jag förstår inte hur ni lyckades?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det ända jag kan komma på kan vara anledningen till att din deg blir för lös är att du kanske eventuellt inte har använt psyllium husk alternativt Fiberhusk utan hel psyllium. Psylliumet är det som binder degen. Att tillsätta mer kokosmjöl är väldigt svårt och det är lätt att ta för mycket vilket gör att degen blir för torr och resultatet hårda bullar. Det sista jag skulle kunna tänka mig är om du använt ett kokosmjöl som inte är avfettat men det verkar inte troligt, vi använder ett avfettat kokosmjöl.

   Lycka till med ditt bakande!

   Jenny & Magnus

   Radera
 7. Hej och tack för detta fina tips :)
  Jag tål inte bakpulver, kan jag byta ut mot bikarbonat... och isf hur mycket bikarbonat tror ni jag ska ta?
  Varm hälsning Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie

   Om man byter ut bakpulver mot bikarbonat så är det generellt halva mängden bikarbonat mot vad som är angivet med bakpulver - MEN bikarbonat kräver något "surt" för att reagera! Det kan även ge en bismak. Vi skulle inte rekommendera att byta ut bakpulvret i detta receptet.

   Magnus & Jenny

   Radera
 8. Vilket fantastiskt recept! Jag fick saftiga fina lussekatter. Jag bytte kokosoljan mot smält smör (efter jag nu äter smör och tycker att det passar mig bättre i den här typen av bakverk), och så tog jag saffran istället för kardemumma. Tack för ert fina recept!
  Med vänlig hälsning,
  Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monika

   Ja visst är det gott! Klart du ska ändra och anpassa efter din smak, härligt att det blev så bra!

   Magnus & Jenny

   Radera
 9. Åh Gud så gott! Ska testa att göra dessa ikväll! Men tror ni att jag kan använda björksocker istället för kokossocker? Är det paleo? Verkar ju naturligt och rätt så lågt i kolhydrater och så. Vad tycker ni? Har inte sett er nämna det tidigare :)
  Tack för ett underbart recept, har letat länge efter ett bra recept till lussekatter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Ja de är riktigt goda. Vad roligt att du planerar att prova dem.

   Vi använder inte Björksocker, om man läser hur det framställs så är det inte så naturligt som det låter... behöver inte ens komma från björk utan kan lika gärna vara t.ex. majs. Äkta vara skriver lite om framtagningsprocessen på denna länken: http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=27802

   Magnus & Jenny

   Radera
 10. Hej,
  Hur mycket saffran behövs till denna degsats?
  Och tack för en superinspierande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christina

   Tyvärr så tycker vi inte om saffran och har därför aldrig provat det för dessa lussebullar... Får nog be dig titta i recept för "vanliga" lussebullar och försöka jämföra mängden där.

   Magnus & Jenny

   Radera
 11. Hej:)
  Undrar med hur mkt saffran jag bör ta samt om jag kan utesluta kokossockret och bara vispa upp ägget? //Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Du kan absolut utesluta kokossockret, det kommer naturligtvis inte bli samma smak med det går absolut att göra det.

   Angående saffran så tycker ingen av oss om detta och har därför inte ens provat det - får be dig titta på ett "vanligt" recept för lussebullar och jämföra måtten.

   Magnus & Jenny

   Radera