fredag 16 november 2012

Spring ut i mörkret och lys upp!

Mörkt, kallt och blött! Typiskt novemberväder, man känner sig inte jättesugen på att ge sig ut och promenera, springa eller träna över huvud taget. Jobbigt att komma iväg och både soffan och TV´n drar kanske mer än vad mörkret och kylan där ute gör.

Men oj vad skönt det är att komma ut. Få springa och njuta av den friska luften! Njuta av att man har friheten att få, och faktiskt kunna, röra på sig. Jag springer för att jag kan, för att jag älskar det och för att det är en lek för mig. Nu när november är som blötast och mörkast, innan snön har kommit och innan alla tänder sina juldekorationer i trädgårdarna så tassar jag runt i mörkret och bara njuter. Av ensamheten, den härliga luften, att mina ben låter mig sväva fram längs med skogsstigarna och för att jag kan spring - jag har den stora förmånen att få springa ut i naturen och se, känna, lukta och njuta!
Har precis skaffat mig en jättefin pannlampa så att jag ska kunna ge mig ut och leka efter arbetet. Vi har ju kommit in i den tiden då det är mörkt när man går till arbetet och när man kommer hem. Så en pannlampa kommer väl till pass, nu kan jag lysa upp mina vägar, sigar och lerhål!


Har självklart provat och det var riktigt roligt att kunna ge sig ut och springa i totalt mörker, tog en avstickar rakt ut i skogen också och det var inga problem att se var fötterna hamnade men min orienteringsförmågan är kanske inte den bästa... irrade runt mer än vanligt innan jag hittade en bekant stenmur som ledde mig till rätt stig!

Så spring ut i mörkret och lys upp, lys upp din omgivning och din själ! Njut av att du kan springa och leka!

/Magnus

2 kommentarer:

 1. Det är verkligen så himla härligt att springa, även när det är kallt tycker jag! Bara man har rätt kläder på sig så går det mesta! Tack för tipset om lampan, håller på att kolla olika varianter nu på addnature.com så jag får se vilken det blir!! Min gamla lampa gjorde sitt sista ryck ikväll på löprundan, tur att månen lyste lite iaf annars vet man inte vart jag hade hamnat hehe... så nu är det bråttom med en ny haha..

  Ha de gött!
  Emma

  SvaraRadera
 2. Ja nu är nästan bästa tiden, frisk och härlig luft och man behöver ju inte trängas i skogen direkt...

  Hoppas du hittar en lampa du trivs med - meddela gärna mig om vad du fick tag i är ju lite nyfiken!

  Tur att du hittade hem!

  Spring och njut / Magnus

  SvaraRadera