onsdag 14 november 2012

En enkel frukost

Det kan vara svårt att hitta tid och inspiration till att göra en fin frukost på morgonen. Mycket ska göras och hinnas med, tider ska passas och dessutom så är man trött! Det mesta behöver gå fort och lätt, "minsta motståndets lag". Vad tar man då till frukost? Man har ont om tid, är trött och oinspirerad, tja inte blir det något lagat och exklusivt! Troligen den gamla vanliga smörgåsen eller flingorna som bara är att hälla rakt ner i en skål, precis så såg också vår frukost ut innan vi startade med Paleo - god morgon...

Något som fungerar väldigt bra är att förbereda och göra iordning kvällen innan så att det bara är att plocka fram på morgonen. Koka äggen, skär upp grönsakerna eller frukten och duka bordet. Det mesta går att förbereda och underlätta så att frukosten blir en god, näringsrik och, inte minst, trevlig upplevelse!


Skär ner grönsaker och frukt och sortera ner i olika kärl, det håller ett par dagar i kylskåp och det är då bara att "ösa" upp på tallriken när det är dags för frukost. Färdigkokta ägg är suveränt att ha i kylen, inte bara till frukosten utan även till mellanmål när man känner sig sugen på något. Både lätt och gott. Ladda kaffebryggaren, ställ fram te´t och förbered för att få det så enkelt som möjligt. Att mötas av ett fint dukat bord på morgonen gör att man blir på extra gott humör hela dagen!

Undvik alla genvägar i form av smörgåsar och sockrade flingor som bara kommer att ge en tillfällig sockerkick för att sedan dra ner dig i en djup trötthet. Unna dig istället en fin frukost som ger energi och en bra start på just din dag. Sallad, ägg, bananpannkaka, Paleo müsli, rester från en lunch eller middag allt är gott och lätt att förbereda för att kunna plockas fram enkelt och snabbt till frukosten! I Paleoskafferiet finns recept på många goda och nyttiga frukostar, tita gärna in och låt dig inspireras till en god morgon!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar