måndag 2 januari 2012

Paleo utmaning 30 dagar

Jul och Nyår, underbara helgdagar med mycket mat och många härliga träffar med släkt och vänner!

Vi älskar Julen här "Under vårt tak" och det är verkligen en tid för att njuta av den goda maten, av alla fina människor, av möten, av ledigheten och av att kunna unna sig det där lilla extra.

Men det kan lätt bli för mycket av det goda och kanske också fel sorts gott... Man unnar sig troligen inte bara lite extra i mängd utan också vad gäller sötsaker, ett sockerberoende byggs snabbt upp men det kan vara svårt att bryta.

I somras gjorde jag en paleoutmaning, tillsammans med Primalisten, och det gjorde en fantastisk skillnad för min kropp! Det är otroligt hur ren och naturlig mat fungerar! Förutom att jag mådde otroligt mycket bättre gick jag också ner i vikt, min kropp formades om och en enorm lätthet infann sig! Kändes som att allt motstånd försvann, springa var lätt, gå upp på morgonen var lätt och stå emot onyttigheter var lätt! Man äter, helt enkelt, enbart ren och naturlig mat precis det som kroppen är byggd för. Det bryter allt vad sockerberoende heter och skapar den perfekta förutsättningen för kroppen, hälsovinsten är enorm.

Nu har Primalisten satt ihop en jättefin sida med en ny Hälsoutmaning med Paleomat och det är en fantastisk genomarbetad, mycket bra och informativ sida på allt man kan behöva inför utmaningen! Ett otroligt arbete som är väl värt att läsas oavsett om man vill göra Hälsoutmaningen eller ej! Men självklart vill man göra denna utmaning!

Vägen till en Hälsoutmaning!
Själva utmaningen börjar i och med det nya året och jag kommer själv starta min utmaning, tillsammans med Primalisten, den 2 januari. Strikt Paleolitisk kost under 30 dagar! En livsförändrande utmaning som jag verkligen tycker att så många som möjligt ska prova, det är 30 dagar som faktisk bokstavligen kommer förändra livet! Tag chansen och gör något alldeles speciellt för er själva, belönande och spännande! Ni kommer inte ångra er och vem vet, kanske vill ni aldrig gå tillbaka till er "vanliga" mathållning igen...

Gör något utöver det vanliga tillsammans med Primalisten och Under vårt tak, det är en möjlighet som inte får missas. Jättebra information hos Primalisten och mängder med recept i Paleoskafferiet (här hos oss)! All guidning som kan behövas för att nå en enorm hälsovinst - sätt dig i centrum och gör Hälsoutmaningen!

Möt det nya året med en livsförändrande utmaning - det ska jag göra!

/Magnus

8 kommentarer:

 1. Jag vill haka på! :) Har kört mer strikt paleo förut och mådde oxå jättebra men mixat lite med lchf det sista och även tyvärr som ni skriver lite "fel sorts" gott. Tack för tipset! Lets go! :D Gott nytt år på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt Vera! Ja visst mår man bättre med strikt Paleo, så stor skillnad!

   Det är lätt att äta fel sorts gott och "unna" sig lite extra - men nu kör vi en månad strikt och tar tillvara på tillfället!

   Gott Nytt år till dig och din familj också!

   /Magnus

   Radera
 2. jag hänger oxå med !
  har ätit lchf med gott resultat, men tror att det kan bli endå bättre om jag plockar bort mejerierna, helt en period å sen bara använda sparsamt.
  julen behöver vi ju inte tala om/ tänka på ;)
  dax att äta bra å nyttigt igen !
  gunsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra Gunsan!

   Jag känner en riktigt stor skillnad utan mejeriprodukter. Äter det ibland t.ex. när vi är riktigt sugna på någon god ost och det kan hända att vi steker i smör också - men nu blir det strikt Paleo i en månad! Kommer att göra så mycket uppdateringar jag kan på vår Facebook sida under tiden, roligt om du skriver hur det fungerar för dig också!

   Magnus

   Radera
 3. Jag har skickat länken till min syster så vi kommer att vara med båda två och peppa varandra. Tack för fin sida. :)
  /Carin

  SvaraRadera
 4. Vad roligt Carin, och ja det är alltid roligare och lättare om man är flera! Vad skoj att du gillar vår sida, du vet väl att vi finns på Facebook också och där kommer att uppdateras ofta nu under utmaningen.

  Njut av ren och naturlig mat!

  Magnus

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Hej

   Vad roligt att du ska prova på en Paleoutmaning! Härligt!

   Om du har frågor eller funderingar så bara skriv till oss.

   Magnus & Jenny

   Radera