fredag 15 februari 2013

Vad kan man förvänta sig av Paleo 30 dagar?


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Vad kan man förvänta sig av Paleo 30 dagar?” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

10 kommentarer:

 1. Har just påbörjat en whole30 så detta inlägg kom väldigt lägligt! :)
  Jag har ätit paleo+mejeri ett tag och märkt hur bra min kropp mår utan gluten. Så när Annika Sjöö skulle köra denna utmaning tillsammans med Paleolifestyle så bestämde jag mig för att köra! Det ska bli intressant. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tuffamamman!

   Ja visst gör en kost utan spannmål stor skillnad för kroppen! Helt underbart när man hittar något som får en att må så bra!

   Vad roligt att du ska göra en Whole30! Det är en riktigt tuff(amamman) utmaning. Vill bara för säkerhets skull nämna att jag skriver om "Paleo 30 dagar" och Whole30 är betydligt "strängare", bara så att det är tydligt.

   Har du frågor och funderingar så bara skriv till oss!

   Stort lycka till!

   /Magnus & Jenny

   Radera
  2. Godmorgon! Om ni orkar beskriva skillnaden mellan whole30 och strikt paleo vore jag tacksam! :) vill lära mig mer ;)

   Radera
  3. Visst orkar jag det Maria :),har till och med skrivit ett helt inlägg om just detta då det är väldigt många som ställt liknande fråga. Så länken är här: http://undervarttak.blogspot.se/2013/02/skillnad-paleo-30-dagar-whole30.html

   Hälsningar

   /Magnus

   Radera
 2. :) trevlig lördagkväll!!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Nu har jag läst inlägget om skillnaden mellan paleo,30dgrs, och whole 30. Jag gör alltså ingen whole30! .) Alltid lär man sig ngt nytt.
  Kanske till hösten att man vågar sig på en whole30.
  Är inne på dag 4 och det går suveränt hittills. Inga problem förutom att jag imorse vaknade med en hemsk huvudvärk det är väl nån sorts avgiftning, igår hade jag frossa hela dan :)
  Har fått med mig min man oxå och för honom är det betydligt tuffare! Från att ha gått från att äta jättemkt spannmål till inget.. Men han är envis :)
  Ni har en fantastisk sida här med massor av kunskap! Kanske läge för en bok snart? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Paleo 30 dagar är en rejäl utmaning också! Bra jobbat med fyra dagar avklarade! Jovisst är det sockret (eller rättare saga avsaknaden av socker) som kroppen reagerar på! Detta tar några dagar med mer eller mindre känningar! Bra att ni gör detta tillsammans, alltid fint att man kan stötta och hjälpa varandra. Jag blir alltid imponerad av er som gör denna utmaningen då det är tufft och det är mycket jobb och det är utanför den vanliga komfortzonen!

   Om ni får smak på det och ger er i kast med Whole30 senare så rekommenderar jag verkligen att köpa boken "It startes with food" i god tid och läs in er på den!

   Stort lycka till båda två och det är bara att skriva om ni undrar något!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 4. Godmorgon, jag har gått från lchf till en mer paleo inriktad kost sedan nyår o det är så bra utan grädde o cr fr i maten. Att köra en 30 dgrs paleo utmaning är inte så svårt för mig när jag redan är avvänjd fr kolhydrater o socker, utan bara gott o bra så klart. Januari var jag även utan alkohol o forts m det i mars. Så, jag skulle vilja ha en utmaning ytteligare för att få igång kroppen som vant sig vid att äta så här. Har ni några små tips att ta till och gärna även för att få bort "vinterpälsen" ? :-)
  Tack för en bra blogg!
  /Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!

   Härligt att du går mer åt Paleo och dessutom söker "tuffare" utmaningar. Jag tycker absolut att du ska prova Whole30, börja med att läsa deras bok "It starts with food" - viktigt att läsa in sig på deras tankar och ideologin bakom Whole30!

   Detta är betydligt tuffare och ger en mycket bra insikt i mat och din egen kropp.

   Stort lycka till!

   /Magnus & Jenny

   Radera